The Marvels UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Marvels UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
The Marvels UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 45 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 28. februar 2024
Distributør: SF Studios
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: 8. november 2023
 
Instruktør: Nia DaCosta
Manuskript: Nia DaCosta, Megan McDonnell, Elissa Karasik
Producere: bl.a. Kevin Feige, Victoria Alonso, Matthew Jenkins
Fotograf: Sean Bobbitt
Klip: Catrin Hedström, Evan Schiff
Musik: Laura Karpman
 
Skuespiller:
Brie Larson som Carol Danvers / Captain Marvel
Teyonah Parris som Monica Rambeau
Iman Vellani som Kamala Khan / Ms. Marvel
Samuel L. Jackson som Nick Fury
Zawe Ashton som Dar-Benn
Gary Lewis som Emperor Dro'ge
 
Beskrivelse: 
Carol Danvers, også kendt som Captain Marvel, har genvundet sin identitet fra de tyranniske kree’er. Da hun sendes til et abnormt ormehul, bliver hendes kræfter viklet sammen med superfanen Kamala Khan, også kendt som Ms. Marvel, og Carols fjerne niece, astronauten Captain Monica Rambeau. Nu må denne usædvanlige trio slå sig sammen og forsøge at redde universet i fællesskab.
 
The Marvels UHD 4K blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray

Filmen The Marvels, udgivet i 2023, repræsenterer en amerikansk superhelteproduktion baseret på de ikoniske Marvel Comics. Den udgør en efterfølger til den tidligere udgivne Captain Marvel fra 2019 og fortsætter den velkendte miniserie Ms. Marvel fra 2022. Som den 33. film i Marvel Cinematic Universe (MCU) er denne film instrueret af Nia DaCosta, der også bidrog til manuskriptet sammen med Megan McDonnell og Elissa Karasik. I hovedrollerne ses Brie Larson som Carol Danvers/Captain Marvel, Teyonah Parris som Monica Rambeau, og Iman Vellani som Kamala Khan/Ms. Marvel.

På trods af dens potentielle blockbusterstatus skuffer The Marvels ved ikke at leve op til forventningerne. Filmen stræber efter at sammenflette de komplekse tråde fra det omfattende Marvel Cinematic Universe, men ender desværre med at virke som en uoverkommelig opgave i superheltehistorie, hvilket kun de mest indviede fans vil finde sig til rette i.

Et af de mest fremtrædende problemer ved The Marvels er dens dybe afhængighed af forudgående kendskab til Marvels tidligere film og tv-serier. Dette kan virke afskrækkende og forvirrende for nye seere, da filmen forudsætter en omfattende forståelse af tidligere begivenheder, karakterrelationer og komplekse plot. Denne tilgang gør det vanskeligt for publikum at engagere sig fuldt ud i historien og karaktererne uden først at have investeret betydelig tid i at forstå det tidligere materiale.

Filmen introducerer en række stærke kvindelige karakterer, hvilket er prisværdigt i sig selv. Dog virker det som om, The Marvels fokuserer så meget på at fremhæve "kvinde power," at det til tider føles tvunget og overfladisk. I stedet for at lade karakterernes styrke og dybde skinne igennem, bliver filmen næsten karikaturagtig i sin tilgang, hvilket desværre underminerer den ellers positive intention.

På den tekniske front imponerer The Marvels med sine spektakulære special effects og actionfyldte sekvenser. Desværre formår disse ikke at redde filmen fra dens narrative mangler. Actionscenerne virker gentagne og forudsigelige, og selvom de er visuelt imponerende, mangler de dybde og bidrager ikke meningsfuldt til historien.

Alt i alt ender The Marvels som en film, der lover meget, men desværre ikke leverer på samme niveau. Den er en del af et større univers, men formår ikke at stå stærkt på egne ben. For dem, der har fulgt med i alle Marvels udgivelser, kan filmen muligvis byde på et par interessante øjeblikke. Dog for det brede publikum fremstår den som en langtrukken og uinspirerende oplevelse. Det er en film, der havde potentiale til at være en hyldest til kvindelig empowerment, men i stedet føles den som en forspildt mulighed.
 
The Marvels bliver leveret i et 2.39:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som er fint behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farveskemaet er konstant en anelse mørkt, men dog stadig dejlig varme og kostumernes mange forskelligheder og filmens mange væsener står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den nævnte sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er god, hvor ar, sår og samt Marvel universets spidsfindigheder tydeligt kan ses og action sekvenserne bliver levet med masse af visuel pondus. Det helt klart at HDR på denne farvefyldte udgivelse bidrager rigtig godt til de mange imponerende scener.
 
Filmen kommer med et udmærket Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de mange actionfyldte scener. Der er jævnligt action i filmen, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke, som denne film jo skal høres på. Det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Tak til SF Studios

Anmeldelse skrevet april 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser