The Last Dragon UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Last Dragon UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
The Last Dragon UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 1.85:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 4. marts 2024
Distributør: SF Studios
Antal disk:  1 = 1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Action, komedie
Biograf premiere: 14. juni 1985
 
Instruktør: Michael Schultz
Manuskript: Louis Venosta
Producere: Berry Gordy, Rupert Hitzig, Joseph M. Caracciolo
Fotograf: James A. Contner
Klip: Christopher Holmes
Musik: Misha Segal
 
Skuespiller:
Taimak som Leroy Green
Vanity som Laura Charles
Christopher Murney som Eddie Arkadian
Julius Carry som Sho'nuff / The Shogun of Harlem
Faith Prince som Angela Viracco
Leo O'Brien som Richie Green
Mike Starr som Rock
 
Beskrivelse: 
Leroy går op i kampsport i en grad, der grænser til besættelse. Han forelsker sig i den labre sangerinde Laura, og da sangfuglen falder i kløerne på den onde producer og gangster Sho Nuff, sætter Leroy sig for at redde trådede ud på den hårdtslående måde. Men kampsport viser sig at være en udbredt hobby, og vejen til retfærdighed er lang og fuld af øretæver.
 
The Last Dragon UHD 4K blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray eller blu-ray

I 1985 kom en film, der fusionerede kung fu-action med Motown-musik og skabte en helt unik cocktail af underholdning. The Last Dragon er en film, der skinner med sin unikke blanding af genre, skaber en farverig verden og leverer en underholdende oplevelse, der skiller sig ud fra mængden.

Instruktør Michael Schultz tager os med til New Yorks gader, hvor vi følger Leroy Green, spillet af Taimak, en ung kung fu-entusiast, der drømmer om at blive en sand mester. Men hans rejse tager en uventet drejning, da han støder på den charmerende, men farlige Sho'Nuff, "The Shogun of Harlem", spillet af Julius J. Carry III. Denne antagonist er en levende karikatur af en skurk, der stjæler enhver scene han er i med sin overdrevne selvsikkerhed og karismatiske tilstedeværelse.

Historien følger Leroy i hans søgen efter "The Glow", en indre styrke og visdom, der kun kan opnås af en sand mester. På hans rejse støder han på Laura Charles, en smuk og talentfuld sangerinde spillet af Vanity, hvis Motown-sound giver filmen dens unikke musikalske præg. Deres dynamik er en hjørnesten i filmens handling, da de to sammen navigerer gennem farlige situationer og udfordringer.

En af de mest mindeværdige aspekter ved The Last Dragon er dens energiske og farverige æstetik. Fra Sho'Nuffs overdrevne påklædning til de livlige kampscener, filmen sprudler af stil og personlighed. Schultz formår at skabe en verden, der føles både surrealistisk og autentisk på samme tid, hvilket skaber en oplevelse, der er svær at glemme.

På trods af dens unikke tilgang til kung fu-genren, er The Last Dragon ikke uden sine fejl. Nogle af dens plotpunkter føles forudsigelige, og karakterudviklingen mangler dybde på visse områder. Derudover kan nogle af dens mere eksotiske elementer virke forvirrende eller uforståelige for dem, der ikke er fortrolige med kung fu-genren eller Motown-kulturen.

Dog er det netop filmens ekscentriske natur, der gør den til en så mindeværdig oplevelse. The Last Dragon omfavner sin kitschiness og leverer en film, der er lige så sjov som den er underholdende. Den blander humor, action og musik på en måde, der appellerer til et bredt publikum og efterlader seerne med et smil på læben.

Skuespillet i filmen er solidt, med Taimak og Vanity der leverer overbevisende præstationer i deres roller som Leroy og Laura. Men det er Carry III's skildring af Sho'Nuff, der virkelig stjæler rampelyset. Hans over-the-top attitude og karisma gør ham til en af de mest mindeværdige skurke i kung fu-filmhistorien.

Musikken i filmen er også bemærkelsesværdig, med sange som "Rhythm of the Night" og "7th Heaven" der giver soundtracket en pulserende energi, der supplerer handlingen perfekt. Denne fusion af kung fu og Motown skaber en unik atmosfære, der skiller sig ud fra andre film i genren.

I sidste ende er The Last Dragon en film, der skal opleves for at blive værdsat fuldt ud. Dens blanding af kung fu-action, Motown-musik og farverige æstetik gør den til en sjov og mindeværdig oplevelse, der skiller sig ud fra mængden. På trods af sine fejl er det en film, der vil appellere til fans af både actionfilm og musikalske komedier, og den fortjener sin plads som en kultklassiker inden for 80'ernes filmhistorie.
 
Filmen bliver leveret i et 1.85:1 4K transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad de farverige kostumer og miljøer har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar, og de mange små detaljer på kostumer mm. der konstant sniger sig ind i billedet, fremstår også klart og tydeligt. Filmens CGI effekter fremstår godt og uden pixelfejl, man skal dog være opmærksom på at budgettet på denne del ikke har været høj så i 4K kan det fremstå lidt kikset men bidrager egentlig godt til filmens generelle stemning. Det er i det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detaljer så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
The Last Dragon kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Der er selvfølgelig en del kampsports scener med tilsvarende tju-bang effekter, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, som ligeledes er en stor del af filmen, også uden den ene går ud over den anden. I det hele taget er musikken vigtig for filmen da den bringer Motown stemning til filmen og gør det godt. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden udover den tiltænkte selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 
 

Tak til SF Studios

Anmeldelse skrevet marts 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser