The Marsh King’s Daughter blu-ray anmeldelse

 
The Marsh King’s Daughter blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen 

The Marsh King’s Daughter blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. februar 2024
Distributør: SF Studios / STX Films
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: krimi, thriller, drama
Biografpremiere: ikke vist i de danske biografer

Instruktør: Neil Burger
Manuskript: Elle Smith, Mark L. Smith, Karen Dionne
Producer: Samuel J. Brown, Adam Fogelson, John Friedberg
Fotograf: Alwin H. Küchler
Klip: Naomi Geraghty
Musik: Adam Janota Bzowski
 
Skuespiller:
Daisy Ridley som Helena
Ben Mendelsohn som Jacob
Brooklynn Prince som Helena som ung
Gil Birmingham som Clark Bekkum
Caren Pistorius som Beth
Garrett Hedlund som Stephen
Joey Carson som Marigold
 
Beskrivelse:
The Marsh King’s Daughter begynder i en øde skov, hvor Jacob lærer hans datter Helena jagtens hemmeligheder. Tilbage i hytten venter Helenas mor, som virker sur over jagten ikke lykkedes, mens faren belønner datteren med hjemmelavede tatoveringer. Det hele virker meget idyllisk indtil en dag en mand som er faret vild, kommer forbi på en ATV og spørger om vej. Moren ser sit snit til at stikke af på ATV’en sammen med den modstræbende datter og med en bevæbnet Jacob i hælene. Senere på den lokale politistation viser det sig, at moren for flere år siden er blevet kidnappet af Jacob og har født Helena i fangenskab. Jacob opsøger Helena udenfor politistationen og i forsøget på at lokke hende med, anholdes han og sendes i fængsel på livstid. Historien skifter nu til nutiden, hvor Helena er blevet voksen og selv har fået en datter og en mand. Fortiden indhenter hende, da FBI-agenter pludseligt invaderer familiens hus. Det skyldes at Jacob er undsluppet ved en voldelig flugt under en fangetransport og FBI har en fornemmelse af, at han vil opsøge Helena. Helena begynder også at se små spor på, at hendes far i området, trods han senere rapporteres omkommet under flugten, og hun må nu vurdere hvordan hun bedst muligt beskytter sin lille familie mod hendes morderiske far.
 
The Marsh King’s Daughter blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray 
 
The Marsh King's Daughter er filmatisering af nyere bestseller fra 2017 skrevet af Karen Dionne. Efter den lidt langsomme start på filmudgaven af The Marsh King’s Daughter (-der mest byder på naturoplevelser set i børneperspektiv), udvikler filmen sig faktisk til at være en gedigen og spændende thriller, omend handlingen er en smule forudsigelig. Hovedrollerne som den voksne Helena og hendes far Jacob spilles overbevisende af henholdsvis Daisy Ridley, kendt fra Star Wars, og den altid fremragende Ben Mendelsohn, og deres had/kærligheds forhold virker troværdigt. Af de øvrige medvirkende skuespillere skal fremhæves Brooklynn Prince, der spiller som Helena som barn, mens Gil Birmingham spiller Helenas stedfar, med stor varme og troværdighed. Samlet set er The Marsh King’s Daughter er udmærket thriller som formår at holde spændingen vedlige i de knap to timer filmen varer, ikke mindst pga. et fremragende og dramatisk lydspor.
 
The Marsh King’s Daughter på blu-ray leveres i formatet 2:39:1 med en flot billedside, der står knivskarpt selvom det trods alt kun er 1080p. Detaljerigdommen er stor i den storslåede natur og små ansigtsdetaljer og andre teksturer fremstår klart og tydeligt. Der er god dybde i de scener der foregår i aftenmørket og der er ikke spor af kompressions fejl nogen steder. Dog er de udendørs scener generelt tonet i en svag gul-grøn nuance, hvilket irriterer mig lidt, da det ikke så vidt jeg kan se har nogen betydning for handlingen, f.eks. fortid/nutid, og derfor blot en filmisk gimmick.
 
The Marsh King’s Daughter kommer med et formidabelt 5.1 DTS-HD MA-lydspor, der på bedste vis formår at understøtte de dramatiske scener i filmen og leverer gode og præcise retningspanoreringer, hvor et godt eksempel er det voldsomme bilulykke under fangeflugten eller diverse skudscene,r og samtidigt leverer lydsporet også masser af stemningsskabende baggrundslyde fra naturen. Det dramatiske cello-baserede soundtrack skrevet af Adam Janota Bzowski formår virkeligt at sætte stemningen, mens dialogen fremstår i alle scener perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
Ingen ekstramateriale på denne udgave
 
 
Anmeldelse skrevet marts 2024

Tak til SF Studios / STX Films

Tilbage til blu-ray anmeldelser