Star Trek Picard Complete Series blu-ray anmeldelse

 
Star Trek Picard Complete Series blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Star Trek Picard Complete Series blu ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 25 timer
Lyd: Dolby Digital 5.1 (Sæson 1) og DTS HD - Master Audio 5.1 (Sæson 2-3)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. november 2023
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk: 9 = Blu-ray

Genre: Science Fiction
 
Skuespiller:
Patrick Stewart som Jean-Luc Picard
Michelle Hurd som Raffi Musiker
Jeri Ryan som Seven of Nine
Alison Pill som Dr. Agnes Jurati
Santiago Cabrera som Cristóbal Rios
Evan Evagora som Elnor
Isa Briones som Soji / Dahj / Sutra / Kore Soong
Brent Spiner som Data / Dr. Altan Inigo Soong / Adam Soong
 
Beskrivelse:
I slutningen af det 24. århundrede, og 14 år efter pensionen fra Starfleet, lever Jean-Luc Picard et stille liv på sin vingård, da han bliver opsøgt af en mystisk, ung kvinde, som har brug for hans hjælp. Dette tilfældige møde sender ham ud på en modig og ny rejse for at løse en række mysterier omkring hans fortid. Da det kulminerer med hans livs modigste mission, bliver Picard tvunget til at rekruttere gamle og nye allierede fra flere generationer, nu med Føderationens skæbne på spil.
 
Star Trek Picard Complete Series blu ray anmeldelse
 
Star Trek-universet er som en grænseløs galakse af inspiration og fascination. Det er en vidunderlig sammensmeltning af futuristisk teknologi, dybdegående filosofi og spændende eventyr, der har fængslet generationer af seere. Et af de mest bemærkelsesværdige træk ved Star Trek-universet er dets visionære tilgang til fremtiden. Det skitserer en verden, hvor menneskeheden har overvundet sine konflikter og forenet sig med andre verdenssamfund for at udforske det uendelige univers. Denne optimistiske tilgang til fremtiden og ideen om samarbejde på tværs af grænser og forskelligheder er utroligt inspirerende.

Desuden er universet beriget med et dybt og nuanceret baggrundsmateriale. Fra forskellige civilisationer og deres unikke kulturer til de videnskabelige koncepter og teknologiske fremskridt er der en rigdom af detaljer, der bidrager til at skabe en sammenhængende og fascinerende verden. Star Trek er ikke kun rumeventyr; det er også et filosofisk spejl, der reflekterer over aktuelle samfundsmæssige spørgsmål og etiske dilemmaer. Serien har formået at udforske komplekse emner som moral, teknologiens rolle, identitet og kulturel mangfoldighed på en tankevækkende og relevant måde.

Jeg har faktisk aldrig været den store Star Trek fan, men Star Trek: Picard stråler som et lysende stjerneskud i det enorme univers af tv-serier. Denne fantastiske serie formår at forene den dybe, filosofiske kerne fra det ikoniske Star Trek-univers med en moderne fortælling, der fanger publikums opmærksomhed fra første øjeblik. Med Patrick Stewart tilbage i rollen som den legendariske Jean-Luc Picard er serien skabt med en dyb respekt for karakterens arv og udvikling. Stewart bringer en uovertruffen elegance og en dybfølt kompleksitet til sin præstation, hvilket giver serien en autenticitet og en følelsesmæssig dybde, der er svær at overgå.

Historien er en opslugende rejse gennem både det kendte og det ukendte, hvor fortidens spor møder nutidens udfordringer. Det er en balancegang mellem nostalgi og nytænkning, som formår at tilfredsstille både dedikerede fans af Star Trek og nye seere. Serien udforsker komplekse temaer som moral, identitet, og den menneskelige natur, hvilket skaber en dybde i karaktererne og deres handlinger. De skiftende alliancer og uventede twist holder seerne på kanten af deres sæder og skaber en fordybelse i universet, der er svært at slippe.

Visuelt er serien en fryd for øjet. Hvert billede er omhyggeligt sammensat, og effekterne er spektakulære uden at overskygge den rige historie. Musikken ledsager og forstærker perfekt stemninger og øjeblikke, der trækker seerne dybere ind i handlingen.

Star Trek: Picard er ikke bare en serie; det er en oplevelse. Den formår at opretholde Star Treks ærværdige arv samtidig med, at den tør udforske nye territorier. Med sin skarpe fortælling, fantastiske præstationer og dybe temaer er denne serie en klar stjerne på tv-himlen.
 
 Star Trek Picard Complete Series blu ray anmeldelse

Serien bliver leveret i et 2.39:1 HEVC / H.265 transfer med en fin dybde og detaljegrad, der igennem hele serien bliver holdt meget stilren og konsekvent. Farverne er dejlig varme, til tider en anelse fremhævede, men det er med til at give filmen et flot look og står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor de sorte farver som er meget brugte i denne Star Trek, får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også utrolig god hvor skægstubbe, ar, sår og andre skrammer samt kropslige modificeringer tydeligt kan ses og de mange panoramabilleder som pryder filmen, får virkelig universet til at se indbydende ud. Alt i alt en rigtig god visuel oplevelse som Star Trek også fortjener.
 
Første sæson af serien bliver desværre kun leveret i et Dolby Digital 5.1 lydspor hvorefter Paramount heldigvis har oppet sig og leveret et mere slagkraftigt DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor til sæson 2 og 3. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere, som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i action sekvenserne og de konstante atmosfæriske lyde er allestedsnærværende. Der er en del action i denne serie, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden, selv ved en høj lydstyrke, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Det eneste umiddelbart negative er som tidligere nævnt at vi med sæson 1 må nøjes med et forældet Dolby Digital 5.1 som dog gør det godt.
 
 

Anmeldelse skrevet november 2023.

Tak til SF Studios / Paramount

Tilbage til blu-ray serie anmeldelser