Creed 3 blu ray anmeldelse

 
Creed 3 blu ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Creed 3 blu ray anmeldelse

Zone A-B-C =kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 5. juni 2023
Distributør: SF Studios / MGM
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: sport, drama
Biografpremiere: 2.marts 2023

Instruktør: Michael B. Jordan
Manuskript: Keenan Coogler, Zach Baylin
Producer: William Chartoff, Ryan Coogler, Zinzi Coogler, Dezi Gallegos
Fotograf: Kramer Morgenthau
Klip: Jessica Baclesse, Tyler Nelson
Musik: Joseph Shirley
 
Skuespiller:
Michael B. Jordan som Adonis Creed
Tessa Thompson som Bianca Creed
Jonathan Majors som Damian Anderson
Wood Harris som Tony 'Little Duke' Burton
Phylicia Rashad som Mary-Anne Creed
Mila Davis-Kent som Amara Creed
Jose Benavidez som Felix Chavez
Selenis Leyva som Laura Chavez
 
Beskrivelse:
Creed er tilbage… gad vide hvad der mon får Adonis i ringen nu?...
 
Creed 3 blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray 
 
Efter at have domineret bokseverdenen, trives Adonis Creed (Michael B. Jordan) både karrieremæssigt og familiemæssigt. Da barndomsvennen og tidligere bokse stjerne Damian (Jonathan Majors) dukker op igen efter at have afsonet en lang fængselsstraf, er han ivrig efter at bevise, at han fortjener sin chance i ringen. Konfrontationen mellem de tidligere venner er mere end bare en kamp. For at afgøre regnskabet må Adonis sætte sin fremtid på spil for at kæmpe mod Damian - en bokser, der intet har at miste, og i øvrigt er en total idiot.

Det klassiske “du kan ikke løbe fra din fortid” plot eksekveres her, i endnu en herligt tåkrummende boksefilm, skåret over Rocky klassikerne, denne gang helt uden deltagelse af “rocky” på skærmen.

"Creed" mangler ganske enkelt den magi, som de tidlige "Rocky"-film, den udspringer fra, besidder - og "Creed III" er et typisk eksempel på når der løbes tør for manuskript selvkritik/ talent.. Michael B. Jordan mangler karisma også som instruktør, hvor han debuterer samtidig med hans hovedrolle her!

I filmen har Adonis trykket sig tilbage til et luksusliv i LA med sin inkluderede popstjerne-kone Tessa Thompson… Via Keenan Coogler og Zach Baylins hullede, tegneserieagtige, “hoppen over hvor gærdet er lavest” manuskript bliver Majors Jordans nemesis, - som han må vende tilbage til ringen for at kæmpe mod i en afgørende finale, - Så præcist lamt og kitschet, som det lyder, tilsat lidt Hollywood-polish..

Det er en forudsigelig gang sjask, der ganske enkelt var en pine at komme igennem, og det siger måske noget om, hvorfor Sylvester Stallone ikke gad være med?

Men det er hvad man kan få for 75 millioner dollars i Hollywood… og stadig tjene 200 millioner. Folket VIL have junk, så værsgo og spis.
 
Creed 3 blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray
 
På bluray ser Creed 3 faktisk originalt og godt ud med sit helt eget cinematiske look. Masser af pop, “pang” og drama i farvepaletten, dog med en tendens til manglende skygge detaljer grundet en måske lidt for trykket sort.Generelt dog en flot billedkvalitet der ikke kan sættes en finger på kompressionsmæssigt.Ærgerligt at vi kun får Blu Ray udgivelsen i Norden, men selv teknisk super kvalitet er jo lige meget, hvis filmen er skod. Teknisk set, yder denne disk blu ray formatet fuld retfærdighed på billedsiden.
 
Vi bliver snydt for filmens Dolby Atmos præsentation på den Nordiske Bluray og det er virkelig synd, da franchisen altid har været drevet af fedt lyddesign. Selvom store boksekampe ikke ligefrem dominerer filmen. Vi får super flot dialog, tung og atmosfærisk brug af bag- og sidekanaler under intense kampe. Det er trods de manglende kanaler velfungerende på diskens DTS-HD MA 5.1 lydspor.
 
Du kan tro at der intet ekstramateriale er på en nordisk Bluray…
 
Set/hørt på:
Billede: JVC N7 Projector
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (2xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Dolby Upmix.
 
 
Anmeldelse skrevet november 2023

Tak til SF Studios / MGM

Tilbage til blu-ray anmeldelser