The Deep blu-ray anmeldelse

 
The Deep blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

The Deep blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 4 minutter
Lyd: DTolby True HD 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.35:1

Blu-ray udgivelsesdato: 22. april 2024
Distributør: SF Studios
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: thriller, drama
Biografpremiere: 14. oktober 1977

Instruktør: Peter Yates
Manuskript: Peter Benchley, Tracy Keenan Wynn
Producer: Peter Guber, George Justin
Fotograf: Christopher Challis
Klip: David Berlatsky
Musik: John Barry
 
Skuespiller:
Jacqueline Bisset som Gail Berke
Nick Nolte som David Sanders
Dick Anthony Williams som Slake
Robert Shaw som Romer Treece
Earl Maynard som Ronald
Louis Gossett Jr. som Henri Cloche
 
Beskrivelse:
Et ungt amerikansk par opdager et omtalt sunket ammunitionsskib fra Anden Verdenskrig, mens de dykker ud for Bermudas kyst. Blandt relikvierne finder de et lager af stoffer, der for nylig er gemt der, og før de ved af det, er de involveret i en farlig leg katten efter musen med gangsterne, der gemte det.
 
The Deep blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray 
 
At dykke ned i havets dybder er en rejse, der har fascineret mennesker i århundreder. Det er et mysterium, en udfordring og en kilde til uendelige eventyr. The Deep fra 1977, instrueret af den erfarne Peter Yates og baseret på Peter Benchleys roman, er en film, der tager seerne med på en medrivende rejse ind i dette dybhav af mysterier, farer og skatte.

Historien udfolder sig i det smukke, men farlige Bermudatriangel, hvor vi følger et ungt par, spillet af Nick Nolte og Jacqueline Bisset, der søger eventyr og skatte i de dybe farvande. Hvad der begynder som en spændende opdagelsesrejse, tager snart en uventet og farlig drejning, da de støder på et gammelt vrag fyldt med kostbare skatte og skumle sammensværgelser.

Det, der virkelig skiller The Deep ud, er dens evne til at fange publikums opmærksomhed fra start til slut. Fra de første scener, hvor vi bliver introduceret til det smukke undervandslandskab, til de intense øjeblikke af kamp og overlevelse, formår filmen konstant at holde os på kanten af sædet og nysgerrige efter, hvad der vil ske næste gang. En af filmens største styrker er dens imponerende visuelle præstationer. Dykningsscenerne er utroligt veludførte og formår at fange både skønheden og det skræmmende i havets dyb. Gennem smukt koreograferede undervandsskud og imponerende specialeffekter føler vi os virkelig transporteret til en verden af mystik og eventyr.

Filmen er ikke kun et visuelt mesterværk, den har også et stærkt plot og veludviklede karakterer. Nick Nolte og Jacqueline Bisset leverer begge fremragende præstationer som det modige par i centrum af begivenhederne. Deres kemi og troværdighed som karakterer bidrager til filmens følelsesmæssige dybde og gør os investerede i deres skæbner. Yderligere tilføjer Robert Shaws præstation som den gådefulde skattejæger en ekstra dimension af mystik og spænding til filmen. Hans tilstedeværelse kaster skygger af tvivl og mistillid over hele historien og holder os gættede på hans sande hensigter til det sidste øjeblik.

The Deep udforsker også temaer som grådighed, bedrag og menneskets grænseløse trang til magt og rigdom. Gennem karakterernes handlinger og valg får vi et indblik i de dybeste, mørkeste hjørner af den menneskelige natur og de konsekvenser, det kan have. På trods af sine mange styrker er The Deep dog ikke uden sine fejl. Nogle seere kan måske finde visse dele af plottet forudsigeligt eller karakterernes beslutninger frustrerende. Derudover kan filmens tempo til tider føles lidt ujævnt, især i de mere rolige øjeblikke mellem de intense actionscener.

Samlet set er The Deep en imponerende bedrift inden for spændingsgenren, der formår at fange seerens fantasi og holde den fanget gennem hele filmen. Med sit spændende plot, imponerende visuelle effekter og veludviklede karakterer er det en film, der vil efterlade et varigt indtryk på enhver, der tager turen ned i dens dybhav af mysterier og eventyr.
 
Filmen bliver leveret i et 2.35:1 MPEG-4 AVC transfer, som er rigtig fint behandlet på denne blu-ray udgivelse. The Deep viser primært stærke detaljer med imponerende langdistance-skud af Bermuda, klare undervandsscener og gode farver. Landbaserede skud er tilfredsstillende med varme farver og trædetaljer. Overførslen har anstændige sorte farver og hudtoner, men en vis kornethed kan ses. Nogle få fejl som pletter og støv ses, men printet er generelt i god stand. Alt i alt leverer Blu-ray-udgivelsen en imponerende, om end ikke fantastisk, overførsel af den 47 år gamle film.
 
The Deep præsenterer en udmærket Dolby TrueHD 5.1 lydoplevelse med passende bagkanalsupport og velplacerede lydeffekter. Under vandet mangler lidt indlevelse, men dykkersekvenserne leverer en dyb følelse af at være nedsænket. Lydsporet tilbyder fine detaljer som skibets knirkende metal og vandtrykkets dybe lyd. På overfladen er lydeffekterne mindre dominerende, og dialogen kræver ofte en volumenjustering. Trods en let hørbar hvæsen giver lydsporet en tilfredsstillende oplevelse, især under dykkersekvenserne, selvom dialogen kan være vanskelig at høre ved normal lydstyrke.
 
 
 
Anmeldelse skrevet maj 2024

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser