Anmeldelse: Django Unchained

 
Django Unchained anmeldelse
 
Sydens hurtigste skytte.
To år før den Amerikanske Borgerkrig møder vi slaven Django (Jamie Foxx) som ikke har den bedste fremtid i møde, men det hele ændre sig da han møder Dr. King Schultz (Christoph Waltz) som køber hans frihed, så han kan hjælpe ham med at finde de eftersøgte Brittle-brødre.
De finder dem hurtigt og Dr. Schultz er imponeret over Djangos færdigheder og lover ham at hvis han vil hjælpe ham med at opsøge eftersøgte, så vil han hjælpe med at befri hans kone Broomhilda (Kerry Washington) som er slave på en plantage som ejes af den skrækkelige Mr. Calvin Candie, (Leonard0 DiCaprio) som nyder at spille om penge over sine slavers liv.
 
Django Unchained anmeldelse
 
Quentin Tarantino som vi kender fra film som Pulp Fiction, Inglourious Bastards, Kill Bill 1 og 2, Jackie Brown, og jeg ved ikke hvor mange fantastiske film. Står bag endnu en storfilm og viser hvorfor at alle skuespillere i USA gerne vil nå at være med i en af hans film, for dette er film i verdens klasse og derfor også nomineret til hele 4 Oscars hvor et par stykker ikke er helt utænkeligt.

Quentin Tarantino som slog i gennem i 1994 med Pulp Fiction, beviser at han er en af verdens bedste instruktører, som laver de lidt mærkelige film, der er lidt b-filmsagtige. Men alligevel på et så højt plan at det alligevel ikke er, for med hans klipning i filmene og de ultra voldelige scener med blod der flyver til højre og venstre er det blevet en af hans ting, som hans fans elsker og bare venter på. For det er ikke undtagelsen i Django Unchained, denne film tager western-genren op og tilføjer den så mange nye dimensioner, som du ikke havde tænkt på at ville fungere og der er heller ikke mange instruktører der ville kunne gøre dette som han gør.
Filmen vare i to en halv time, men føles kun som 1,5 time, den flyver afsted der er ikke et tidspunkt du sidder og keder dig, for med sjove/hårde dialoger og vold sidder du og labber det i dig som et barn foran et kage bord, du kan blive ved.
 
 
Django Unchained anmeldelse

Jamie Foxx er brilliant i sin rolle som Django og spiller sindsygt godt, nok en af hans bedste roller han har haft udover The Kingdom og Any Given Sunday. Generelt sidder skuespillet fra alle skuespillerne lige i skabet, der er virkelig ikke noget at sætte en finger på, især Christoph Waltz, han er i sin livs rolle som Dr. King Schultz det ville være virkeligt mærkeligt, hvis han ikke vinder en Golden Globe for bedste mandelige birolle.

DiCaprio spiller også ekstremt godt, han er virkelig en verdens stjerne, han er en sindsyg god skuespiller, jeg ville have svært ved at lave en top 3 over hans bedste præstationer. For det er ganske enkelt umuligt og med denne film i posen gør det, det ikke nemmere.

Det er også dejligt at se en anden en Samuel L. Jackson i en af hans hovedroller med de rappe replikker, selvom han nu er med i en ganske komisk skikkelse, som man ikke lige havde set kan godt sige fra og slå sig løs. Når alle de fire skuespillere er i de samme scener, så kommer filmen igen op på et nyt niveau som et utroligt fest fyrværkeri.

Dette er absolut en film du ikke skal gå glip af og hvis du har mulighed for det så skynd dig ind og se den i din nærmeste biograf, for den er absolut alle pengene værd. Så sadel op og find din cowboy hat frem og drag med ud på en film oplevelse i så stort stil at det ikke kan forklares.

6 ud af 6 stjerner.

Anmeldt Af Christian Bott den 11/2-2013
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk