Anmeldelse: Wonder Woman

 
Wonder Woman anmeldelse
 
Amazone prinsessen Diana (Gal Gadot), datter af Hippolyta (Connie Nielsen) bor på den mystiske ø Themyscaira, en ø der er gemt for resten af verdenen. Her er Amazonerne placeret af selveste Zeus, da de en dag skal hjælpe menneskeheden med at komme på ret køl igen når den er ved at ødelægge sig selv. En dag styrter der et fly ned ved kysten ved Themyscira og Diana redder den unge pilot Steve Trevor (Chris Pine) som ved første øjekast er forundret over dette sted med ene kvinder og som kan kæmpe.
Han fortæller om den rædsel og terror der er ved at foregå i verdenen, og hvor mange der til dagligt dør, Første Verdenskrig er nemlig brudt ud og han er ude på en mission der kan afslutte krigen engang for alle. Diana er hurtig til at beslutte sig for at drage ud med denne Steve Trevor for, de kan kun være krigsguden Ares som for mange år siden blev forvist af Zeus der står bag disse forfærdelige hændelser.
 
Wonder Woman anmeldelse

Wonder Woman figuren blev allerede introduceret i filmen Batman v Superman som udkom sidste år, men hun stjal fuldstændigt billedet og har nu fået sin egen spillefilm der beskriver hendes historie. Den Israelske skuespiller Gal Gadot, som vi kender fra Fast and the Furious filmene har formået at tage denne rolle til sig og levere en sublim præstation. Hun formår at kombinere Diana´s nysgerrighed for den nye verden, så det kommer til udtryk, men også de selvsikre krigere der har et kæmpe hjerte for alle der er i nød og bare gerne ville hjælpe. Wonder Woman er den tredje film i DC film universet og bestemt også den bedste, med denne film har de som de første valgt at lave en spillefilm med en kvindelig superhelt, hvorimod den helt store spiller på marked Marvel, kun har lavet mandelige, og tænker om det ikke snart er på tide de laver en med Black Widow?

Wonder Woman anmeldelse

Wonder Woman er instrueret af Patty Jenkins og hvilken befrielse, synes Zack Snyder er en god instruktør, men lige med hensyn til Batman v Superman, ødelægger han mere end han gør gavn. Patty Jenkins fik sit gennembrud tilbage i 2003 da hun lavede filmen Monster med Charlize Theron og som faktisk vandt en Oscar, hun både skrev og instruerede denne film. Her har hun formået at lave en superhelte film der holder kadencen hele vejen igennem både kamera og speciel effects er der styr på. Wonder Woman er en flot film med mange gode action scener, masser af humor, lidt romantik er der også plads til, men en yderst god start på de næste film der er på vej fra DC Comics univers, der går jo ikke længe før Justice League kommer i biografen.

Wonder Woman anmeldelse

Gal Gadot er faktisk lidt af en Wonder Woman i sig selv, da hun var fem måneder henne i sin graviditet i filmen, helt utroligt. Skuespiller mæssigt spiller hun overfor Chris Pine og jeg synes de levere et godt stykke arbejde, men udover Chris Pine har vi danske Connie Nielsen som vi kender fra film som Gladiator, Djævlens advokat og mange andre film. Connie Nielsen spiller Hippolyta amazonernes dronning, en yderst skrap men retfærdig dronning, man ser hende kun lige i den første de af filmen med godt skuespil fra hendes side. Selve filmen er yderst seværdig da denne film har noget på hjerte og virkelig noget at byde på, den er både godt skrevet med karakter opbygning også er den visuelt flot. Der er selvfølgelig lidt i filmen man godt kunne have undværet, men så slemt er det nu heller ikke. Hvis man er til de tidligere superhelte film der har floreret de sidste mange år fra Marvel, så må man bestemt ikke undgå denne, hvor en ny spiller er på banen og hun er bestemt ikke bange for at slå fra sig.

Anmeldt den. 31/7-2017

Anmeldelse lånt fra Movieview.dk Tilbage til Biograf film anmeldelser