Warcraft: The Beginning blu-ray anmeldelse
Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 3 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.401 High Definition 1080/24p
Blu-ray udgivelsesdato: 13. oktober 2016 Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray
Genre: Action/eventyr
Biograf premiere: 26. maj 2016
Instruktør: Duncan Jones Manuskript: Duncan Jones & Charles Leavitt Producere: bl.a. Edward Cheng, Jon Jashni & Chris Metzen Fotograf: Simon Duggan Klip: Paul Hirsch Musik: Ramin Djawadi
Skuespiller:
Travis Flimmel som Anduin Puala Patton som Garona Ben Foster som Medivh Dominic Cooper som Llane Wrynn
Beskrivelse: Det populære online-univers World of Warcraft er et af de mest populære spil nogensinde. Det var blot et spørgsmål om tid, før nogen turde give sig i kast med at skabe historien på det store lærred. Det har Duncan Jones gjort nu og udfaldet er faktisk slet ikke så ringe.
Filmen følger en horde af orker, som lever i en døende verden. Deres eneste chance for overlevelse er at dræbe andre skabninger og bruge deres energi til at åbne en portal til en stabil verden. Den finder vej til menneskenes verden, som sammen med troldmænd og dygtige soldater forsøger at stoppe invasionen – samtidig med en legion af orker ikke længere stoler på deres bestialske leder.
Jeg havde på fornemmelsen, at filmen ville blive et flop, da projektet på manuskriptform mest af alt lignede en let fordøjelig eventyrfilm, som blot trak folk ind i biografmørket på grund af deres kærlighed til spillet. Det var heldigvis ikke aktuelt, da instruktør Duncan Jones formår at puste nyt liv i konceptet og blot hvile få gange på reelle elementer fra WoW-universet. Filmen er i samme univers og med samme elementer som sådan, men kører sin egen historie og formår faktisk at bygge et ganske interessant plot op.
Visuelt er filmen utroligt imponerende og har formået at vække de famøse orker til live, uden at få det hele til at se alt for kunstigt ud. CGI-niveauet i Hollywood er i det drønhøjt, og det hele kommer til at hænge ganske godt sammen – der er lige nogle klassiske småfejl, når mennesket står overfor computeranimerede figurer, men det må forventes i så storslået et univers. Detaljerne i filmen er knivskarpe og giver en flot dybde i det omfattende univers.
Filmen er absolut en størrelse, som man nyder mest af alt på grund af det visuelle. Historien er som nævnt ganske interessant, men den er også ret middelmådig og til tider ret forudsigelig taget i betragtning af, hvor stor en produktion det er. Men det skal der bestemt også være plads til og det ses tydeligt i skellet mellem anmeldernes og folkets vurdering – anmelderne afskyr filmen, mens fans og almindelige mennesker nyder godt af den. Warcraft er den type film, man sætter på. Når man vil have kul under kedlerne til et godt underholdningsbrag – uden at have den helt store hjerne i spil.
Samlet set er Warcraft en overraskende underholdende film, som leverer alt fra overbevisende CGI-orker til magiske eventyr i et anderledes univers. Historien er til tider lidt tynd, men konceptet holder vand og man er underholdt hele vejen i gennem, Heldigvis var filmen ikke et flop baseret på at tjene penge på en allerede profiterende gaming-franchise, men er i stedet startskuddet en udmærket franchise.
Visuelt set er filmen ganske imponerende og har formået at skabe et velfungerende CGI-univers med nogle få skavanker i forbindelse med mødet med rigtige mennesker. Klipningen er helt eminent og det scenografiske billede har en ufattelig stor dybde. Universet er storslået og gennemtænkt og de små detaljer sørger for, at man bliver overbevist om verdensbilledet. Hele filmen ser utrolig skarp ud i billedkvaliteten fra start til slut – alt fra ansigtstræk på krigerne til kampens hede midt på slagmarken. Det visuelle er arbejdet utroligt godt i gennem og står for størstedelen af den underholdningsmæssige front i Warcraft.
Den lydmæssige front lever op til forventninger af en storfilm af denne kaliber, da man hele vejen i gennem får nogle dybe, instrumentale undertoner til at bakke op omkring det voldsomme, visuelle univers. Dialogerne er glasklare og slagsmålene brøler henover skærmen med velbalancerede baselementer og dybe lyde. Samtidig formår filmen også at bevare det eventyrlige element i filmen gennem nogle meget anderledes og ’eventyrlige’ musikstykker – det er selvfølgelig langt fra niveauet i Ringenes Herre eller Harry Potter, men formår alligevel at skabe den nødvendige stemning til universet.
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.
Anmeldelse skrevet november 2016.
Tilbage til Blu-ray anmeldelser
|