Transformers UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Biojensen
 
Transformers UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 24 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
HDR: Dolby Vision + HDR10
Aspect Ration: 4K  - HEVC / H.265 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. november 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray

Genre: Action/ eventyr
Biograf premiere: 4. juli 2007.

Instruktør: Michael Bay
Manuskript: Ehren Kruger
Producere: bl.a. Michael Bay, Ian Bryce, Allegra Clegg, Steven Spielberg
Fotograf: Amir Mokri
Klip: Roger Barton, William Goldenberg and Joel Negron
Musik: Steve Jablonsky
 
Skuespiller:
Shia LaBeouf som Sam Witwicky
Megan Fox som Mikaela Banes
Josh Duhamel som Captain Lennox
Tyrese Gibson som USAF Tech Sergeant Epps
Rachael Taylor som Maggie Madsen
Anthony Anderson som Glen Whitmann
John Turturro som Agent Simmons
Jon Voight som Defense Secretary John Keller

Beskrivelse: 
Transformers-filmen handler om Sam Witwicky, der er lidt af en nørd og i kammeraternes øjne bliver han ikke mindre nørdet, da han fortæller om sin oldefar. Oldefaren fandt nemlig, på en af sine ekspeditioner til Sydpolen, en kæmpestor, robotlignende figur indefrosset i isen.
En robot, der skal vise sig at få stor indflydelse på Sams liv...
 
For langt fra Jorden har Autobots – de gode Transformers anført af Optimus Prime - i århundrede har bekriget de onde Decepticons ledet af den hensynsløse Megatron.Decepticons har opdaget en energikilde på Jorden, som de vil gøre alt for at komme i besiddelse af, men Sam har nøglen, der kan forpurre deres planer.
 
Transformers UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Transformere satte i 2007 ny standard for CGI og special effects og blev sommeres helt store blockbuster. Transformers var en kommerciel succes og tjente ca. 4.5 milliard Danske kroner som var næsten 4 gange så meget som det kostede at lave filmen, så selvfølgelig skulle der laves nogle flere Transformers film, indtil videre er det blevet til 5 film og flere skulle være på vej.
 
Transformers UHD 4K blu-ray anmeldelse

Det har vist sig at alle 5 Transformers film på UHD blu-ray kommer både med Dolby Vision og HDR, dog er det kun coveret til Transformers: The last knight som har Dolby Vision logoet på bagsiden.
 
Startede først med at se filmen på JVC X500 projektor som ikke understøtter HDR men kun 4K, har derefter udvalgt nogle scener som er set på mit LG 4K TV med Dolby Vision og DNR.
 
Billedet på 4K blu-ray udgaven er som på de 4 andre Transformers film rigtig godt og har bedre dybdeskarpheden end på den almindelig blu-ray udgave. Flotte detaljer i billedet og et godt sort niveauet og farverne virker naturlige. Forskellen på Dolby Vision og HDR er ikke så stor men syntes at Dolby Vision klart er bedst.
 
Billedet på blu-ray udgaven af Transformers har ikke samme detaljer, sort niveauet og dybden i billedet som på UHD 4K blu-ray udgaven, men er stadigvæk til topkarakter.
 
Transformers kom med DTS HD Master 5,1 lydspor på blu-ray som var super godt, har selv brugt filmen som demo mange gange. Alle kanalerne bliver brugt meget aktivt igennem det meste af filmen. Dialogen er i rigtig god. LFE kanalen(subwoofer) går Meget dybt flere gange.
 
UHD blu-ray udgaven kommer med et Dolby Atmos lydspor som ikke skuffer. Transformers fans med et Dolby Atmos system i hjemmebiografen vil sætte pris på dette lydspor.
.

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet december 2017. 

Tilbage til Transformers UHD Blu-ray anmeldelser