Transformers Age Of Extinction UHD 4K blu-ray anmeldelse

Film anmeldelse skrevet af Rammus Krarup
Lyd og billede anmeldelse skrevet af Biojensen
 
Transformers: Age of extinction UHD blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 45 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
HDR: HDR10
Aspect Ration: 4K  - HEVC / H.265 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. november 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray

Genre: Action/ eventyr
Biograf premiere: 10. juni 2014.

Instruktør: Michael Bay
Manuskript: Ehren Kruger
Producere: bl.a. Michael Bay, Ian Bryce og Allegra Clegg
Fotograf: Amir Mokri
Klip: Roger Barton, Wiliam Goldenberg og Paul Rubell
Musik: Steve Jablonsky
 
Skuespiller:
Mark Wahlberg som Cade Yeager
Stanley Tucci som Joshua Joyce
Kelsey Grammer som Harold Attinger
Nicola Peltz som Tessa Yeager
Jack Reynor som Shane Dyson
Titus Welliver som James Savoy

Beskrivelse: 
Transformers var til at starte med en legetøjsbrand, hvor børn kunne lege med en række specielle robotter, som kunne forvandle sig til ting såsom biler og våben. Da action-kongen Michael Bay pludselig fik den idé at filmatisere dette i en visuel film, blev man hurtigt ret så begejstret. De tre første film var ganske interessante og visuelt overvældende, og nu er den fjerde film i en ny æra dukket op på markedet.
 
Transformers: Age of Extinction UHD blu-ray anmeldelse
 
Vi følger livet flere år efter hændelserne i Transformers 3 og historien fokuserer på mekanikeren Cade Yeager (Mark Wahlberg), som lever i ro og mag med sin utroligt lækre datter. Da han en dag finder en gammel lastbil, som han vil sætte i stand, finder man pludselig ud af, at det er en Transformers. En hemmelig organisation har forsøgt at udrydde verden fra alle alien-robotter, men Cade og Optimus Prime finder ud af, at menneske får hjælp af en hidtil ukendt race. Nu går jagten for alvor ind på retfærdighed for både mennesker og transformers, men spørgsmålet er – har autobotterne mødt deres overmand?

Det første som springer i øjnene på denne film, er selvfølgelig den visuelle side. Michael Bay fortsætter sit vanvidsunivers af overrumplende roboteffekter, solide spændingsøjeblikke og hektiske forvandlinger i Transformernes udseende. Men man havde måske lidt håbet, at han i denne nye film ville sætte tempoet lidt ned, så man havde en chance for at nærstudere Transformerne og deres udvikling lidt mere – man mister mange af de fede effekter i den alt for hektiske udvikling og det er en skam. Generelt blev man meget overrasket over, at Bay allerede ville lave et nyt koncept til Transformers-franchisen, da man slet ikke havde haft nok tid til at forholde sig til den første trilogi. Ved denne nyhed fik man forhåbninger om, at Bay måske ville lægge et helt nyt univers på bordet med nogle finpudsninger i forhold til de tre første films mangelfuldheder – men det blev desværre ikke en aktualitet. Denne udgivelse kommer også med en mulighed for 3D, og det vil jeg klart anbefale til en film såsom denne – man kommer meget tættere på hele den svulstige effektside og man får en større mulighed for at se den rette dybde i de hektiske billeder.

Handlingen er ret så kedelig og uinteressant i det overordnede billede, da den falder lige pladask i en række klicheer fra foregående film og andre kedelige produktioner. Mark Wahlberg virker utroligt hæmmet i sin rolle og skal agere som en dum, overbeskyttende far. Hans datter er kun med som øjeguf, og det fungerer efter planen, men hun har ikke set mange timer på skuespilskolen. Generelt fyrer filmen en masse tåkrummende jokes af, som slet ikke nærmer sig noget af det, man havde forventet i forhold til de foregående film. Filmen er et solidt eksempel på ’actionporno’, hvor man kan lægge hjernen på hylden – den er desværre bare lidt for lang til, at man kan sætte sig tilbage i sofaen og nyde hele oplevelsen.
 
Selve elementet med de nye robot-aliens fungerer rigtig godt, men filmen er alt for lang og slet ikke nytænkende nok til, at man er klar på at forholde sig til nye figurer i Transformers-universet. Hele sammensætningen er bare meget mangelfuld og man har slet ikke nok baggrundshistorie og substans i den hektiske, visuelle udvikling. Filmen er utrolig flot og intens, men man mangler en hjerne bag konceptet. Transformers 4 var den dårligste filmen i serien, men dog kun indtil Transformers: The last knight kom.
 
Transformers: Age of Extinction UHD blu-ray anmeldelse

Dette er første gang at jeg har mulighed for at anmelde 4K blu-ray med DNR.
 
Startede først med at se filmen på JVC X500 projektor som ikke understøtter HDR men kun 4K, har derefter udvalgt nogle scener som er set på mit LG 4K TV med DNR.
 
Billedet på 4K blu-ray udgaven er rigtig godt og har langt bedre dybdeskarpheden end på almindelig blu-ray. Som på Transformers: The last knight på 4K UHD blu-ray savner man ikke 3D briller for at få en tredimensionelle oplevelse. Flotte detaljer i billedet og sort niveauet er super godt og farverne virker meget naturlige.
 
Billedet på almindelig blu-ray fås ikke bedre, men har ikke samme dybdeskarpheden i billedet som  på UHD 4K blu-ray versionen.
 
Transformers: Age of extinction var den første blu-ray med Dolby Atmos lydspor. Dog var der meget delte meninger omkring lydsporet. Har selv brugt Age of extinction til Atmos demo rigtig mange gange og de fleste er blevet meget imponeret over lyden og ikke mindst hvad Dolby Atmos kan tilføje til lydbilledet. 
 
Der er god panorering imellem alle højttalerne og Dolby Atmos kanalerne er med til at give en masse rum til lydsporet. Dialogen kan nogle gange være lidt svær at høre. Subwooferen får lov til at gå rigtigt dybt. Anbefaler Age of extinction som demo disc når man skal vise hvad Dolby Atmos er . 
.

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2017. 

Tilbage til Transformers UHD Blu-ray anmeldelser