/ Hjemmebiografer fra Sverige / Jacob og Jessica's hjemmebiograf
Dolby Atmos blu-ray
Dolby Atmos blu-ray
UHD Blu-ray
Besøg UHD blu-ray siden Tryk her

Jacob og Jessica's hjemmebiograf

Historie om hjemmebiografen:
 • Hovedelementet i vores bio er hygge. Vi har derfor valgt en flyder-sofa i stedet for bio-stole, og af samme årsag har vi bandlyst LED-lys af enhver art. Rummet, som er knap 30m2 stort, er så hyggeligt at opholde sig i, at det også fungerer som bibliotek/læseværelse og har så god akustik, at det kan bruges til optagelse af speak. Når der skal ses film sørger en Eltako lysdæmper for, at lyset langsomt dæmpes over en periode på 10 sekunder, og når rulleteksterne kører efter filmen tændes lyset igen langsomt - det er meget behageligt for øjnene.

  Skabet bag sofaen gemmer ting væk som f.eks. remotes, controllere til PS3'en og 3D-briller, og fungerer desuden som aflægningsplads for slikskåle, glas mv. Den store kommode hvorpå anlægget står rummer alle vore seriebokse og musik-CD'ere.

  Popcorn-maskinen flyttes for nuværende ud af rummet, hver gang den skal anvendes for ikke at fedte hele rummet til, men det er meningen at den snart blot skal være til pynt og endnu en maskine indkøbes og installeres i et tilstødende rum med egen udsugning.

  Lærredet er DIY lydtransparent fastramme, med hvid bi-stretch på ydersiden og sort højttalerstof på indersiden. Det startede som 131,6" (over tre meter bredt), men dels fordi vi sad for tæt på, dels fordi vi syntes der var for lidt lys på 3D-film, besluttede vi at flytte projektoren tættere på lærredet, hvilket i dag giver en max. billedestørrelse (ved 2.40:1) på ca. 117". Vi har med vilje ikke lavet ny masking, da vi gerne ville beholde et stort 16:9-billede. Derfor har vi desværre lidt "luft" over og under billedet i 2.40:1.
  Rundt om lærredet hænger scenemolton. Ifm. at vi gjorde billedet mindre hævede vi desuden lærredet 10 cm, og derfor går gardinet desværre ikke helt ned til gulvet - det bliver til gengæld rettet på et tidspunkt!

  Akustik-forbedring er gjort med full-range absorbers lavet med svævende 70mm terrænbatts. I hvert hjørne bag lærred er en gulv-til-loft cornertrap/superchunk af 220mm flexibatts. Væggen og loftet bag lærred er beklædt med 50mm flexibatts.

  Fremtidsplaner: opgradering til Dolby Atmos/DTS:X, bedre BD-afspiller, ny projektor med lens-memory.

Info:
 • Surround receiver
  Pioneer VSX-AX2AV-S (7.1 HD-lydformater via analog-indgange)

 • Projektor / Lærred:
  BenQ W1070+
  117" DIY lydtransparent fastramme, med hvid bi-stretch på ydersiden og sort højttalerstof på indersiden.

 • Højttalere:
  Front: Infinity Beta 50
  Center: Infinity Beta C360
  Surround-Side: Infinity Beta ES250
  Surround-Rear: Mission 737 Rennaisance (over 30 år gamle, spiller stadig fantastisk)
  Subwoofer: Infinity Beta SW-12
   
 • Afspiller:
  Samsung BD-J7500
  Playstation 3 "Slim"
Skriv besked...


Navn
E-mail
Besked

Der er ingen indlæg
DTS:X forside
DTS:X blu-ray
Link
Besøg Biojensen.dk på Facebook