Baywatch UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Baywatch UHD 4K blu-ray anmeldelse

Baywatch UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup
 
Baywatch UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 1 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 19. oktober 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray.

Genre: komedie
Biograf premiere: 1. juni 2017.

Instruktør: Seth Gordon
Manuskript: : bl.a. Michael Berk & David Ronn
Producere: bl.a. Ali Bell & Michael Berk
Fotograf: Eric Steelberg
Klip: Peter S. Elliot
Musik: Christopher Lennertz
 
Skuespiller:
Zac Efron som Matt Brody
The Rock som Mitch Buchannon
Alexandra Daddario som Summer Quinn
Priyanka Chopra som Victoria Leeds

Beskrivelse: 
Tilbage i slutningen af 80’erne kom serien Baywatch til verden, og er sidenhen blevet en til en voldsom kultserie på grund af det afslappede, ‘overlækre’ look og ikke mindst David Hasselhoff og Pamela Anderson. Nu er tiden kommet til at reboote konceptet på det store lærred og jeg har kigget nærmere på det.
 
Baywatch UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen tager sit udgangspunkt ved Emerald Bay, hvor Mitch (The Rock) styrer stranden med benhårdt arbejde, store guns og lidt for meget selvtillid. Da den store dag kommer, hvor nye rekrutter skal prøve kræfter med at livredderjobbet, dukker der en ny ung rekrut op ved navn Matt (Efron). Som to rivaliserende tyre kommer Mitch og Matt op og duellere, men deres strid må lægges på køl, da de falder over et komplot, som kan ødelægge spolere livet for alle i strandområdet.

Hvis du synes, at det lyder plat, så har du også ganske ret - her har vi ikke fat i et tilfælde, hvor man ikke helt kan se det på skrift, men at det så går op i en højere enhed i praksis. Den er plat fra start til slut. På mange punkter den gode form for plat, men desværre oftest lidt over grænsen. Selve konceptet lægger sig fint op ad den egentligt latterlige univers i den originale Baywatch, men skubber den alligevel ind i en moderne kontekst, som ikke altid klæder den.

Det er altid sjovt at se The Rock i komediebranchen, da han brillerede ret så godt i Central Intelligence sidste år. Han formår at skubbe sig selv lidt udover grænsen end blot at være en stor macho-fyr og det fungerer ret så godt - Efron supplerer udmærket, da han efterhånden er ret så velbevandret i ‘bromance’-komediegenren. Dog er der ofte lidt for meget ‘dynamik’ i gruppen, da man får nogle af og til tåkrummende og ligegyldige dialoger, som egentlig bare mest af alt minder om fyldstof.

Baywatch er den slags film, man ser på tømmermændsdage, for hvad forventer man egentlig? Macho-replikker og store bryster! Sidstnævnte får man overraskende lidt af taget i betragtning af, hvor meget den har forsøgt sig at promovere på det.

Samlet set er filmen lidt for meget til den platte side og formår ikke rigtig at finde sit fodfæste i det bizarre univers - konceptet er ikke så meget egnet til at føre videre med nye skuespillere, så det blev en oplevelse, man i sidste ende hurtigt fordøjede.
 
Baywatch UHD 4K blu-ray anmeldelse

Billedmæssigt sidder filmen lige i skabet, da man hele tiden befinder sig i de solrige omgivelser af Californien og derfor altid får et knivskarpt billede og lysopsætning. Der er sat ekstra meget fokus på karaktererne og der er skruet godt op for skarpheden i forhold til muskler og bryster. Hvis bare skaberne havde brugt så meget tid på at finpudse og forbedre manuskriptet og historien, som de har arbejdet med billedsiden, så begyndte det at ligne noget!
 
Som forventet er filmen meget båret af musik og klassiske stykker fra moderne popkultur - det fungerer helt perfekt, da man netop skal komme i en gearet og drengerøvsagtig stemning for at kunne lade sig gribe med i universet. Filmen er højeksplosiv og skarp i sit tempo, og heldigvis formår lydsiden at følge trop og desuden at skubbe momentum godt i gang.
 
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser