Harry Potter The Deathly Hallows Part 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Harry Potter The Deathly Hallows Part 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Læs anmeldelsen af Harry Potter Part 1

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Harry Potter The Deathly Hallows Part 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 10 minutter
Lyd: DTS:X
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 30. marts 2017
Distributør: Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disk: 3  = UHD 4K blu-ray + Blu-ray + Blu-ray med ekstra.

Genre: Eventyr
Biograf premiere: 13. juli 2011.

Instruktør: David Yates
Manuskript: : Steve Kloves, J.K. Rowling
Producere: bl.a. David Barron, David Heyman, J.K. Rowling
Fotograf: Eduardo Serra
Klip: Mark Day
Musik: Alexandra Desplat
 
Skuespiller:
Daniel Radcliffe som Harry Potter
Emma Watson som Hermione Granger
Rupert Grint som Ron Weasley
Alan Rickman som Professor Severus Snape
Ralph Fiennes som Lord Voldemort
Tom Felton som Draco Malfoy

Beskrivelse: 
I denne sidste og episke del af fortællingen om Harry Potter, eskalerer kampen mellem de gode og de onde kræfter i troldmandsverdenen til en altomfattende krig. Indsatserne har aldrig været højere og ingen kan vide sig sikker. Det er Harry, der må yde det største offer, da han kommer tættere og tættere på det ultimative opgør med Lord Voldemort. Den endelige kamp mellem det gode og det onde ender her.
 
Harry Potter The Deathly Hallows Part 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Nu har vi fulgt Harry, Hermione og Ron siden de har været ganske små og det har været interessant at se dem både udvikle sig som personer, men også individer. Der er stor forskel på de børn vi så i den første filmen til de unge mennesker vi støder på i denne sidste del og der skal lyde en stor kado for at have brugt samme skuespillere hele serien igennem. Denne fastholdelse af skuespillere har medgjort at vi som seer har fået et tilhørsforhold til figurerne så de altid er nemme at sætte ansigter på. Og for en person som mig der kommer til at læse bøgerne efter at have set filmen er det sikkert disse ansigter som jeg vil sætte på figurerne.

”Harry Potter og Dødsregalierne - Del 2” fortsætter lige umiddelbart efter første del slutter. Severus Snape er blevet rektor på Hogwarts og Lord Voldemort har hentet Elder Wand fra Dumbledores grav. Harrys tryllestav er som sagt gået i stykker, men heldigvis har Draco Malfoys tryllestav ændret sin troskab til Harry. Jagten på de tilbageværende Horcruxes fortsætter og dette leder vor tre hovedpersoner til Gringotts sammen med nissen Griphook for at bryde ind i Bellatrix Lestrange bankboks da de har en mistanke om at hun skjuler en Horcrux. I hendes bankboks finder Harry rigtig nok en Horcrux som er Helga Hufflepuff kop. Det var ikke nemt at komme ind i Gringotts uanmeldt og det bliver endnu sværre at komme ud da alarmen lyder. De tre formår dog at flygte ved hjælp af en drage. Derefter får Harry endnu en af sine visioner hvor han ser Voldemort dræbe de tilbageværende arbejdere hos Gringotts da han bliver opmærksom på tyveriet.

Harry indser nu hvor han skal lede efter den næste Horcrux, turen går til Hogwarts hvor der er en forbindelse mellem Rowena Ravenclaw og den næste Horcrux. Det er dog heller ikke ligetil at snige sig ind hos Hogwarts nu, trioen er eftersøgt, men de får hjælp fra en ukendt hånd. Neville Longbottom leder trioen gennem en hemmelig passage ind i Hogwarts og her bliver trioen mødt med stor jubel af de tilbageværende hos Gryffindor. Snape hører om Harry tilstedeværelse på Hogwarts og samler alle for at advare ansatte og studerende om at de vil blive straffet hårdt hvis de hjælper ham. Harry er dog til stede og konfronterer Snape, der flygter efter at Minerva McGonagall udfordrer ham til duel. Udover at skulle finde den Horcrux der befinder sig hos Ravenclaw har Harry endnu en Horcrux der skal findes inden Voldemort kan bekæmpes og tiden er ved at rende ud. McGonagall samler Hogwarts ansatte og de studerende der holder med Harry for den endelig kamp mellem det gode og det onde skal nu stå.

Man må give pengemændene bag serien ros for beslutningen om at dele den sidste film i serien op i to dele. Jeg rystede på hovedet da det blev annonceret at både denne serie og sidste afsnit i Twilight skulle splittes op i to, men for Harry Potter har det i hvert fald været berettiget. Historien er så massiv at der er masser af stof til to film uden det på noget tidspunkt bliver kedeligt selv om man dog godt kan mærke at den forrige film var en film der var til for at lede op til dette endelige klimaks.

Det har ikke været den letteste opgave at skulle filmatisere disse bøger men ligesom med Ringenes Herre er det langt hen af vejen lykkedes rigtig godt. Der vil altid være sammenligninger med andre store filmatiserede eventyr og man kan da tydelig se den inspiration som f.eks. Star Wars har givet. Denne sidste del formår på fornem vis, at afslutte de fleste handlingsforløb som vi i tidens løb er blevet introduceret for. Selvom den følelsesbetonede del af slutningen bliver en smule overspillet i forhold til dens indhold formår slutningen at gøre hvad man forventer, at afslutte dette herlige eventyr som de fleste har fulgt med i de sidste ti år.
 
Harry Potter The Deathly Hallows Part 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Filmen bliver ligesom sin forgænger leveret i et 2.40:1 2160p/H.265 HEVC transfer som har en rigtig god dybde og detaljegrad, der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Når snakken falder på 4K formatet er det igen udnyttelsen af HDR som bidrager mest til det visuelle udtryk og ikke det ekstra antal pixels. Den udvidede farvepalet giver så meget mere dybde i billedet ,at man opdager nye detaljer man ikke har set før, selv om man har set filmen mange gange. Detaljegraden er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud samt skrammer og generelt bliver mængden af detaljer holdt på et højt niveau.

Harry Potter The Deathly Hallows Part 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Udgivelsen kommer med et DTS:X lydspor som er så kraftfuldt, at det kan være svært ikke at blive blæst væk af det. Det fortsætter stilen fra den forrige film og allerede fra starten hjælper lydsiden til at skabe den intensitet, som hænger over hele denne film. Igennem resten af filmen er det ikke bare atmosfæren der bibeholdes igennem lyd, men særligt drager action sekvenserne også effektivt brug af lydsporet. Skulle man være i tvivl om, at den høje karakter, som undertegnede vil give denne udgivelse, er i overkanten, kan jeg anbefale at lytte til den action sekvens, der er i begyndelsen af filmen. I et så magisk univers som Harry Potter er det lydlige landskab ekstremt vigtigt for at sælge såvel virkelighed som magi, og det lykkedes så eftertrykkeligt her.
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet maj 2017. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser