Hvem snørede Roger Rabbit? blu-ray anmeldelse

 
Who Framed Roger Rabbit?/ Hvem snørede Roger Rabbit? blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

 
Who Framed Roger Rabbit blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 103 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1: Engelsk
Dolby Digital 5.1: Tysk / italiensk / spansk & DTS-HDHR 5.1 Fransk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, tysk, italiensk, spansk & fransk
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 26. marts 2013
Distributør: Buena Vista Home Entertaniment, Inc. and Amblin Entertainment, Inc.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie

Beskrivelse: 
Vi befinder os i starten af fyrrerne og Toontown har aldrig været mere livlig. Stjernerne fra ACME Studierne, boltrer sig med mennesker som aldrig før. Verdensstjernen Jessica Rabbit rygtes sammen med direktøren for filmstudiet, der pludselig findes død. Den hovedmistænkte i sagen er Jessicas mand Roger Rabbit. Roger skal nu håbe på, at det Toon-hadende detektiv Eddie kan opklare mordet og rense Roger Rabbits navn, som bliver trukket gennem sølet af en helt særlig årsag. Med andre ord: Hvem Snørede Roger Rabbit?
 
Who Framed Roger Rabbit blu-ray anmeldelse
@Disney
 
Anmeldelse:
Da Roger Rabbit landede i biograferne tilbage i 1988, var det en helt unik oplevelse. Blandingen af rigtige skuespillere og tegneseriefigurer var nyt og spændende, og man havde ingen anden end selveste Robert Zemeckis (Tilbage til Fremtiden) bag roret som instruktør. Det kunne ikke gå galt og det gjorde det heller ikke. Filmen var en bragende succes og grundlagde starten på flere mere eller mindre interessante film i samme genre, som eksempelvis Space Jam eller Looney Tunes – Back in Action.

Hvordan fungerer filmen så i år 2013? Dårligt! Filmen er håbløs lang og de elementer, der var sjove for femogtyve år siden er alle slidte og set mange gange siden. Animationerne er nu engang som de er, men Hoskins spiller virkelig ikke godt skuespil overfor de tegnede humørbomber. Der mangler kant, gnist og nerve – og for de voksne, der elskede filmen dengang, er der ikke meget at elske i dag. Hvad så med børnene? Dem er der overhovedet ikke tænkt på, da man ikke har dansk tale på denne udgivelse. Det er en dødssynd i en moderne verden, hvor man prøver at sælge gamle film på nye flasker.

Karakter: 2 ud af 6
 
Who Framed Roger Rabbit blu-ray anmeldelse
@Disney

Lyden:
Lyden er ganske enkelt ikke på niveau med moderne film og udgivelser. Der er godt nok DTS-HDMA 5.1 på originalsproget, men effekterne er helt uden effekt, men derimod hule og tørre. Der er intet liv i den glimrende Alan Silvestri score, der både lyder flad og træt.

Karakter:  3 ud af 6

Billede:
Billedet er rigtig godt. Der er masser af varme og hele farvepaletten er taget i brug, da man restaurerede filmen. De mørke scener i filmen er flotte og sortniveauet er helt i top.
 
Karakter: 5 ud af 6
Ekstra materiale:
- Roger Rabbit Shorts
- Who Made Roger Rabbit
- Deleted Scenes
- Before and After
- Toon Stand-Ins
- Behind The Ears
- On Set!
- Audio Commentaries

Karakter: 4 ud af 6

Konklusion:
Her er tale om en femogtyve år gammel film, der var rigtig sjov for sin tid, men den tid er desværre lagt bag os for mange måner siden. Elsker man filmen, og vil gense den af sentimentale årsager, bliver man budt en meget smuk restaurering med et flot farveskema. Desværre mangler der lidt på lydsiden, så alt i alt sniger Hvem Snørede Roger Rabbit sig op på

Karakter: 3 ud af 6

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 17 maj 2013. 

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser