Thor - The Dark World blu-ray anmeldelse

 
Thor - The Dark World blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Thor The Dark World blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 time og  47 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1 English & DTS-HDHR 5.1 Fransk 
Dolby Digital 5.1: Russisk, tjekkisk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk, fransk, russisk, hollandsk, tjekkisk
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 3. marts 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Action.
Biograf premiere: 31 oktober 2013

Crew:
Instruktør: Alan Taylor
Manuskript: bla. Christopher Yost, Christopher Markus & Stephen McFeely
Producere: Victoria Alonso ... executive producer
Louis D'Esposito ... executive producer
Leifur B. Dagfinnsson ... line producer
Kevin Feige ... producer
Alan Fine ... executive producer
Nigel Gostelow ... executive producer
Craig Kyle ... executive producer
Stan Lee ... executive producer
Fotograf: Kramer Morgenthau 
Klip: Dan Lebental, Wyatt Smith
Musik: Bryan Tyler
 
Skuespiller:
Chris Hemsworth som Thor
Natalie Portman som Jane Foster
Tom Hiddleston som Loki
Anthony Hopkins som Odin
Christopher Eccleston som Malekith
Jaimie Alexander som Sif
Zachary Levi som Fandral

Beskrivelse: 
Jordens undergang er nær. En forhistorisk race, som alle troede var udslettet af Asgård, truer alle syv verdener med en plan, der vil smadre alt og alting på sin vej. Thor må tage affære og vender tilbage til jorden, hvor han genforenes med Jane Foster og hendes venner fra den først film. Han har imidlertid brug for mere hjælp og må ufrivilligt søge sin fængslede bror Loke om assistance. Denne ubalancerede og ufrivillige alliance er Jorden og Asgårds eneste håb.
 
Thor The Dark World blu-ray anmeldelse
@Marvel
 
Den første Thor film var, ligesom Captain America, et slags forspil til den udløsning som Avengers filmen gav alle superheltefans. Hele filmen føltes som en optakt og introduktion til Thor og hans verden. Den retfærdiggjorde en ufærdig historier i Avengers, som i stedet for at introducere superheltene brugte mere end en time på at føre dem sammen, hvilket i sidste ende var lige så tåbeligt. Derfor var mine forventninger til den næste Thor film noget større. Væk var introduktion, forspillet og optakten til Avengers. Nu kunne man tone en rigtig historie frem, hvor Thor kunne vise sine styrker og svagheder uden en sidehistorie, der nødvendigvis skulle lede til endnu en film…troede jeg.

Filmen lander desværre midt imellem den første film og mine forhåbninger. Historien starter interessant ud og plottet føles gennemtænkt og umuligt at forudse. Et eller andet sted i midten af filmen, knækker The Dark World imidlertid over – og snart er vi tilbage til den irriterende første film, hvor det hele står spejlklart og uden overraskelser for stort set alle filmfans. Det er forudsigeligt, kedeligt og uden nerve – og mon tro ikke, at filmen ender i en åben slutning, der tigger og beder og en fortsættelse?

Chris Hemsworth er sej som Thor. De lange lokker, den dybe stemme og den drengede charme sidder lige i øjet. Skuespillet fra ham er toppen af lagkagen for præstationer, der er langt over hvad man måtte forvente for denne type film. Castet er ganske enkelt spektakulært, når man kan få en kapacitet som Idris Elba til at fortsætte i den smalle rolle som Heimdall, som han gentager fra den første film. Problemet med filmen, skal måske findes i instruktør Alan Taylor og de fem (JA FEM) forfattere på filmen. Her er nemlig rod i regnskabet, når plottet skal gøres op. Første halvdel er interessant og spændende, mens anden halvdel er forudsigelig, usammenhængende og rodet. Plottet går fra spændende til en halvlunken kop te, som ingen gider drikke, når de allerede har set det hele før i den første film. Her mangler nytænkning – hvilket kan virke overraskende, når man nu har haft tusindvis af Thor historier at vælge imellem fra de originale tegneserier.

Ikke desto mindre er The Dark World en flot film. Vi fortsætter med vilde effekter, store eksplosioner og hurtige klip, der alt sammen ville virke så meget bedre, hvis det understøttede en god historie. Det gør det imidlertid ikke – og derfor ender The Dark World på hylden over underholdende popcornfilm, som sandsynligvis er glemt to timer efter at man har set den.
 
Thor The Dark World blu-ray anmeldelse
@Marvel

Thors andet eventyr på egen hånd er endnu en pragtforestilling i hvordan man skruer et flot billede sammen. Farverne er stemningsfulde, billedet skifter perfekt mellem varme og kolde farver og sortniveauet i de mørke scener er skarpt. Effekterne i filmen står klokkeklart og tydeligt, hvilket bare er generelt smukt for en film, der er så visuelt flot pakket ind.

Heller ikke på lydsiden er der sparet på lækkerierne. Et 7.1 DTS-HD MA sparker publikum rundt i Asgård på bedste vis, hvor effekterne nærmest vælter ind over hjemmebiografen i actionscenerne. Desværre trækker det ned, at dialogen ikke er mixet godt nok ind i effekterne, hvilket til tider gør det umuligt, at høre hvad der bliver sagt, når der er knald på alle otte højtalere. Det er desværre set mange gange før og problemet bliver ikke mindre udtalt med 7.1 end det var med 5.1 før i tiden.

• Marvel One Shot
• A Brothers Journey
• Exclusive Look: Captain America – The Winter Soldier
• Scoring Thor
• Deleted & Extended Scenes
• Audio Commentary with Alan Taylor, Kevin Feige, Tom Hiddleston og Kramer Morgenthau

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 16 marts 2014.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser