The Princess Bride blu-ray anmeldelse

 
The Princess Bride blu-ray anmeldelse

The Princess Bride blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

The Princess Bride blu-ray anmeldelse  
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 timer og 34 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 14. februar 2014
Distributør: 
FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Komedie

Instruktør: Rob Reiner
Manuskript: William Goldman
Producere: 
Norman Lear ... executive producer
Steve Nicolaides ... associate producer
Rob Reiner ... producer
Andrew Scheinman ... producer
Jeffrey Stott ... associate producer
Klip: Robery Leighton
Musik: Mark Knopfler

Skuespiller:
Cary Elwes som Westley / The Man in Black
Mandy Patinkin som Inigo Montoya
Chris Sarandon som Prince Humperdinck
Christopher Guest som Count Tyrone Rugen
Wallace Shawn som Vizzini
André the Giant som Fezzik (as Andre the Giant)

Beskrivelse: 
Syge børn keder sig. Sådan har det alle dage været og sådan er det såmænd stadig. Så da en lille dreng bliver tilbudt at få læst et eventyr af sin bedstefar, er det mere ud af frygt for kedsomhed end egentlig interesse, at drengen accepterer sin bedstefars tilbud. Historien er intet mindre end et vaskeægte eventyr. Den unge bondedreng og den smukke pige vil have hinanden. Drengen ejer dog ingenting og rejser ud i verden, for at skabe sig en formue, som han og den smukke pige skal leve af sammen. Pigen bliver kidnappet og udnævnt til prinsessebrud af den frygtsomme Prins Humperdinck, der både er arrogant og voldelig overfor alle, der siger ham imod. Prinsessen bliver desværre kidnappet før brylluppet, som del i en ond plan, der skal skabe krig mellem to eventyrlande, der bestemt ikke har noget godt forhold til hinanden. En mørk figur med maske ødelægger imidlertid planen om krig, da han kidnapper prinsessen, der nu for tredje gang er i en kidnappers vold. Men hvem er den maskerede person og hvordan vil han undgå at prinsessen igen falder i den onde Prins Humperdincks hænder?
 
The Princess Bride blu-ray anmeldelse
 
The Princess Bride er en af de mest succesfulde film fra firserne, som nu har fået en overhaling på Bluray i 1080p, så den kan glæde og begejstre en ny generation af filmelskere på samme måde, som den gjorde tilbage i firserne. Filmen er instrueret af Rob Reiner, der i perioden fra 84 til 92 havde sin glansperiode med film som A Few Good Men, Stand By Me og The Sure Thing. Alle Reiners film er drevet af historier, der fortæller sig selv på en måde, hvor nye og uventede ting sker hele tiden – og Princess Bride er ingen undtagelse. Historien er nemlig dejlig uforudsigelig, skæv og skør i skøn forening. Her er sjove punchlines og skæve replikker, der alle hang fast i hjernen på dem, der så filmen tilbage i firserne, hvor citater fra Princess Bride var almen filmnørderi. Hovedpersonen spilles af Cary Elwes og han gør det så godt, at hans rolle sådan set blev genspillet af ham selv senere hen, da Mel Brooks lavede Robin Hood: Men in Tights, hvor Elwes spillede hovedrollen som Robin Hood i helt samme stil. De skøre indfald er desværre langt fra så forfriskende, som de var, da de var spritnye i slutningen af firserne. Komik har udviklet sig ganske meget på tre årtier og det kan mærkes i de scener, der var garanterede grin i 1987, men som i dag maksimalt kan svinges op til et fnis eller to. Generelt kan man godt være bekendt at sige, at selv om man var fan af filmen dengang, så mangler den elementer, som man forventer af film af denne type i dag. Effekterne siger sig selv, men dem må man ligesom leve med, hvis man beslutter sig for at se/gense en ældre titel som denne, men et andet vigtigt element, som Princess Bride mangler er tempo og fart. Nuvel, der er fart over feltet i actionscenerne, men de mere dialogdrevne scener er lange og tunge for et moderne publikum – og jeg har svært ved at se, at en nyere generation skal kunne elske Princess Bride på samme måde, som dem der så filmen tilbage i firserne. Komikken får tid til at udfolde sig i de scener og oftest bliver den fysiske komedie blandet med enkelte dele af dialog, der kræver tålmodighed for at få det mest mulige ud af. Det er naturligvis stadig sjovt, hvis man elskede filmen for mere end 25 år siden, men et nyere publikum vil nok have sværere ved humoren i filmen, der nok mest af alt henvender sig til et publikum, der kan huske firserne og oplevede årtiet på tæt hold. Det gjorde jeg heldigvis og derfor kan jeg med godt samvittighed stikke Princess Bride fire store stjerner.
 
The Princess Bride blu-ray anmeldelse

Vi får med denne bluray leveret et ganske smukt billede. Desværre for filmen er den fra en tid, hvor effekter tit betød at man manipulerede med størrelsesforhold for at give den bedst mulige effekt. Denne effekt fungerer så ikke i 1080p, hvor disse manipulationer bliver udstillet. Enkelte scener er så kunstigt lavet, at man griner mere af omgivelserne end af selve filmen – og det var næppe meningen med en bluray-udgivelse. Farverne er utroligt klare og der er tilpas meget filmgryn til at den digitale genskabelse ikke virker helt og aldeles overpoleret.
 
Vi får et fint lydspor leveret med et 5.1 DTS-HD MA mix, der får sparket lidt gang i hjemmebiografen. Lyden har aldrig været en prioritet i skabelsen af denne film og det meste lyd er da også baggrundsstøj til dialogerne. De er til gengæld ganske skarpe og tydelige – selv ved et lavt volumeniveau. Der er også god dynamik i de mere støjende scener, der stadig er fint sat sammen med dialogen, som ikke drukner på noget tidspunkt. 

- True Love: The phenomenon
- Audio Commentary
- The Art of Fencing
- As You Wish: The story of
- Cary Elves Video Diary
- Dread Pirate Roberts
- Fairytales & Folklore
- Love Is Like A Storybook
- The Untold Tales

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet den 28 februar 2014.

Tilbage til
Blu-ray anmeldelser