The Anomaly blu-ray anmeldelse

 
The Anomaly blu-ray anmeldelse
 
The Anomaly blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen
The Anomaly blu-ray anmeldelse  

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 37 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk + 5 andre sprog
Aspect Ration: 2.35:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 31. oktober 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: sci-fi, action

Instruktør: Noel Clarke
Manuskript: Simon Lewis
Producere: B.la. Jessica Caldwell, Noel Clarke, Katie Croxson
Fotograf: David Katznelson
Klip: Tommy Boulding
Musik: Tom Linden

Skuespiller:
Noel Clarke som Ryan
Ian Somerhalder som Harkin Langham
Brian Cox som Dr. Langham
Alexis Knapp som Dana
 
Beskrivelse: 
Hvordan er det, når andre har kontrol over din tankegang? Den tidligere soldat Ryan Reeve er blevet taget til faget og han vågner op bag i en varevogn, uden nogen idé om, hvordan han er havnet der. Reeve beskyldes for at have kidnappet et barn, og han forsøger at sætte brikkerne sammen, men der går ikke længe før han igen mister bevidstheden. Reeve har alle odds imod sig, men alligevel bliver han nødt til at finde ud af, hvorfor han har hukommelsestab.
 
The Anomaly blu-ray anmeldelse
 
Originale idéer hænger ikke på træerne. Vi har efterhånden set det meste, oplevet næsten alt og gennemtærsket alle tænkelige plots som de moderne filmmagere kan byde på. Især science fiction genren har lidt en hel del. Der bliver lavet masser af film, men de gode og nye idéer er tit underfinansieret til fordel for hjernedøde blockbusters, rettet mod laveste fællesnævner. De smalle film mangle penge, fede effekter og kan slet ikke konkurrerer mod de store film, der med kæmpe budgetter og en overflod af effekter blæser alt og alle af vejen. Desværre tilhører The Anomaly den første gruppe, for den gode idé, det spændende plot og den medrivende historie er bare slet ikke godt nok udført.

Da The Matrix ramte biograferne i 1999, blev vi forkælede med super lækre visuelle idéer, der blandt andet skabte den kendte term Bullet Time, hvor alting bliver sat ned i tempo, når kugler bliver affyret. Det var en sindssyg fed effekt, der hurtigt dukkede op i mange film, tv-serier og computerspil. Siden da udviklede idéen sig også til slagsmål, hvor enkelte film nærmest gjorde det til en stilart, at afvikle alle slagsmål i slow motion. Det gør The Anomaly desværre også. Samtlige slagsmål kører med langsomme billeder, der om end den tekniske formåen ikke er særlig originalt længere. Man skal faktisk ikke særlig langt ind i filmen, før det direkte bliver en irritation, som kun vokser løbende med at filmen skrider frem.

Det er en skam, at man både har manglet økonomi og visuelle idéer til The Anomaly, for hele idéen bag historien er voldsom original på film. Man har muligvis lånt en smule fra Science Fiction genrens bedste forfattere, men det hele er tilgivet, for historien er heldigvis så godt skruet sammen, at man hurtigt lader sig fænge af såvel handling som tempo. Sidstnævnte varierer en del, hvilket filmen ikke rigtig kan tåle, da de overraskende elementer simpelthen bliver for tidligt afsløret i de dele af filmen, hvor tempoet falder.

Skuespiller og hovedrolleindehaver Noel Clarke har også instrueret denne britiske produktion, og her falder han en smule igennem. Han har formået at instruere de andre skuespillere med sikker hånd, men hans egen optræden i filmen er usikker og svær at læse. Han har til gengæld haft held med at instruerer posterboy Ian Somerhalder (Vampire Diaries), der solidt spiller sin rolle med en skurks ukuelig styrke og kynisme.

Når rulleteksterne ruller over skærmen, sidder man tilbage med blandede følelser. The Anomaly er nemlig en ganske fin film, der absolut formår at fortælle en spændende og original historie. Desværre mangler der en del i udførslen, da filmen mangler de gode effekter, som der simpelthen ikke har været økonomi til.

Er man Science Fiction aficionado, så bør man absolut ikke gå glip af filmen. Vil man bare gerne underholdes, bør man være en smule mere varsom, da filmen helt sikkert har sine fejl og mangler.
 The Anomaly blu-ray anmeldelse
Kvaliteten på billedet er en blandet pose bolsjer. Der er enkelte scener, hvor billedet både har dybde og skarphed, men der er også mange scener, hvor sort bliver gråt, artefakterne danser over skærmen og skarpheden helt forsvinder. Det er velsagtens hvad man må forvente af en film med et lavt budget, så kvaliteten på billedet følger med territoriet for denne type film.
 
Ligesom billedet har lydsiden absolut sine problemer. Der er slet ikke dynamik nok i effekterne, der virker underligt flade. Selve mikset i 5.1 DTS HD MA lydsporet er også helt skævt. Især dialogen svæver rundt i volume, hvilket betyder mange justeringer af lyden gennem hele filmen. Det ene øjeblik er tingene høje og tydelige, det næste er volumen for lav og man skal spidse ører for at følge med.
 
- Production Design
- The Art of Fighting
- From Script To Screen
- Audio Commentary

Anmeldelse skrevet 7. november 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser