Steel Magnolias blu-ray anmeldelse

 
Steel Magnolias blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Steel Magnolias blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 58 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk + 20 andre sprog
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 6 juni 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Komedie / Drama

Instruktør: Herbert Ross
Manuskript: Robert Harling
Producere: Ray Stark, Andrew Stone, Victoria White
Fotograf: John A. Alonzo
Klip: Paul Hirsch
Musik: Georges Delerue

Skuespiller:
Sally Field som M'Lynn Eatenton
Dolly Parton som Truvy Jones
Shirley MacLaine som Ouiser Boudreaux
Daryl Hannah som Annelle Dupuy Desoto
Olympia Dukakis som Clairee Belcher
Julia Roberts som Shelby Eatenton Latcherie
 
Beskrivelse: 
Seks kvinder holder sammen i medgang og modgang og deler deres livs triumfer og tragedier. Stedet er en lille by i Louisiana i sydstaternes USA, og mødestedet er skønhedssalonen hos indehaveren Truvy (Dolly Parton). De øvrige veninder er den kønne og impulsive Shelby (Juliua Roberts), hendes viljefaste mor M'Lynn (Sally Field), den velhavende enke Clairee (Olympia Dukakis), den hvasse Ouiser (Shirley MacLaine) og den nyankomne Annelle (Darryl Hannah).
 
Steel Magnolias blu-ray anmeldelse
 
I firserne genopdagede Hollywood en sikker vej til billetsalg og blockbuster-status for sine film. Ensemble casts blev det nye sort, hvor man trak så mange stjerner som overhovedet muligt ind i en film, for at sikre sig, at man ramte så mange forskellige målgrupper som overhovedet muligt. Dette var blevet en naturlig ingrediens i krigsfilm op gennem tresserne og halvfjerdserne, men nu var turen altså kommet til komedier, dramaer og alt det midt imellem. Steel Magnolias eller Det Stærke Køn, som filmen endte med at hedde i Danmark, blev i den grad et sand skabelon for denne type drama/komedier, for her formåede instruktør Herbert Ross, at caste et hold af fantastiske damer, der hver især ente havde været, var eller ville blive ikoner for kvinder i USA, der i større grad krævede stærke kvinder i hovedrollerne i den ellers mandsdominerede filmverden.

Derfor nytter det nok heller ikke meget, at nævne skuespillere som Tom Skerritt og Sam Shepard, der hver især spiller ret så blændende i denne film, for her er det kvinderne der har taget roret – og ladet mændene passe kabyssen på dagens overfart. Her er det smil, tårer og romantik der sætter dagsordenen i et sydstatsdrama, der velsagtens var originalt i 1989, men i dag virker underligt konstrueret og lang mere end femogtyve år gammelt. Filmen har absolut sine sjove og hyggelige scener, men det hele er sukkersødt og klistret på en måde, som man slet ikke oplever i hovedparten af de dramaer, som bliver produceret i dag. Det hele har en slags lyserødt skær, der til trods for filmens ellers tunge elementer bliver pakket ind i candy floss, der er enormt sødt, kært og håbløst umoderne i en verden, hvor tingene i dag bliver sat langt mere på spidsen. Jeg er personlig en stor fan af firserne, men Steel Magnolias mangler i den grad ærlighed, personlighed og gennemslagskraft, som gør historien og persongalleriet mere tredimensionelt.

Steel Magnolias var et sjovt gensyn med en film fra en svunden og langt mere naiv tid, men i sidste ende er det hele en tand for lyserødt til at virkelig fange og fænge sit publikum. Leder man efter lidt hyggelig og ufarlig underholdning til et publikum, der gerne lever i minderne – er Steel Magnolias sikkert ikke det værste valg man kunne foretage sig.
 Steel Magnolias blu-ray anmeldelse
Filmen ligner og ER en typisk firserfilm, men alligevel kom billedsiden bag på mig. Den er klar, tydelig med fantastisk varme farver og et rigtig behageligt billede, der på intet tidspunkt falder ud. Billedet har masser af dybde og man får hele fornemmelsen af at opholde sig i de amerikansk sydstater lagt frem på fineste vis.
 
Lige som billedsiden overraskede positivt, er lydsiden ligeledes en overraskelse af de bedre. Et rigtig pænt DTS HD MA 5.1 lydspor giver en ret overraskende lydside til en film, hvor man langt fra kunne tillade sig at forvente det helt store. En jagtscene med tilhørende skyderi får i den grad vækket anlægget til live. Dialogen er samtidig skarp og tydelig og er toppen af kransekagen for en positiv lydmæssig oplevelse.
 
- Commentary
- Deleted Scenes
- Eksklusive featurette
- Isolated score
- Trailer
- Talent files
- Production notes

Anmeldelse skrevet 18. juli 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser