Star Wars: The Last Jedi blu-ray anmeldelse

 
Star Wars: The Last Jedi blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Star Wars: The Last Jedi blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 32 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 16. april 2018
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 2 = Blu-ray med filmen + Blu-ray med ekstra.

Genre: Sci-fi, Eventyr.
Biografpremiere: 13. december 2017

Instruktør: Rian Johnson
Manuskript: Rian Johnsont
Producer: bl.a. J.J. Abrams, Kathleen Kennedy, Tom Karnowski
Fotograf: Steve Yedlin
Klip: Bob Ducsay
Musik: John Williams
 
Skuespiller:
Mark Hamill som Luke Skywalker
Carrie Fisher som Leia Organa
Adam Driver som Kylo Ren
Daisy Ridley som Rey
Oscar Isaac som Poe Dameron
 
Beskrivelse:
Den unge Rey, den tidligere stormtropper Finn og piloten Poe fortsætter her kampen mod Den Første Orden og den magtsyge Kylo Ren. Skywalker-sagaen fortsætter med heltene fra The Force Awakens, som slutter sig til galaksens legender i et episk eventyr, hvor nye mysterier om kraften afsløres.
 
Star Wars: The Last Jedi blu-ray anmeldelse
 
Nogle kan ikke få nok af Star Wars, andre mener at det efterhånden har taget en smule overhånd og så er der dem som slet ikke forstår universet. Uanset hvilken gruppe man hører til kommer man ikke udenom at universet er utroligt populært og næppe dør i den nærmeste fremtid. En masse film er planlagt hvoraf Han Solos historie er den næste i rækken der kan ses i biografen. Det er desværre ikke den vi har fået en tidlig anmeldelse af, men den seneste film i den nye trilogi som har fået titlen The Last Jedi.

Filmen fortsætter umiddelbart efter hvor vi blev efterladt i The Force Awakens. Rey har fundet Luke og de allierede er som altid på flugt fra Den Første Orden. Rey og alliancen har sat sin lid til Luke Skywalker, men han er blevet en gnaven gammel øboer som overlever på brystmælk fra de lokale dyr samt diverse fisk. Han vil ikke høre tale om at komme ind i kampen igen, han ønsker bare at blive ladt alene så han kan dø i fred og dermed sørge for at Jedi ordenen ikke genopstår. Rey giver dog ikke op så let og gør hvad hun kan for at overtale Luke til at vende tilbage og gøre det rigtige.

Imens kæmper Leia, Finn, Poe og de andre rebeller mod Kylo Ren og dennes utømmelige ressource. Som altid er der en overordnet plan både for hvad de allierede bør gøre og ligeledes de onde, men planer har det med at gå i vasken og nye planer må iværksættes.

The Last Jedi virker i det hele taget som noget man har set før, hvis man sammenligner de forskellige kapitler i filmen med hvad der tidligere er sket i sagaen vil man opdage, at der ikke er kommet nye boller i suppen, men det er en gammel suppe som bare er genopvarmet i mikroovnen. Det er som om folkene bag er blevet umådelig bange for at tænke nyt og hele kapitlet hvor Finn og hans nye kæreste skal til kasino planeten virker total unødvendig og bruges kun kort til slut for at vise at der stadig er liv i alliancen og at kraften stadig eksisterer i de uskyldige små.

Første gang jeg så filmen i biografen var jeg egentlig ret glad for den, men jo flere gange jeg ser den og bliver opmærksom på plothuller, plat humor og forceret handlinger så falder filmen til jorden. Jeg synes desværre ikke The Last Jedi virker og et smil falder over mine læbe da jeg som en af de helt store floskler, når der ikke er noget pænt at sige, er ved at skrive at den da er utrolig flot og lydsiden sparker røv. Så ved man nemlig at det næppe er noget man vil vende tilbage til i den nærmeste fremtid.

Bevares nu lyder det som om jeg er en sur gammel stodder og det er jeg måske også, men det hele er faktisk ikke noget makværk. De forskellige kampsekvenser er utrolig godt koreograferet og ligger på højde med hvad vi så i Rogue One og der er masse af fede detaljer som da vi alle undre os over om de er havnet på en is planet, men på fornem vis får at vide at det er salt.

Der er bare ikke rigtig noget nyt at komme efter og det virker som om The Last Jedi ”bare” er fyldet mellem The Force Awakens og den sidste film i rækken. Den minder meget om The Empire Strikes Back både i opbygning og historie, den formår bare ikke at hæve sig op på et højere niveau ligesom sin forgænger.
 
 Star Wars: The Last Jedi blu-ray anmeldelse

Filmen leveres i et utrolig flot 2.39:1 1080p/MPEG-4 AVC transfer, som er fremragende behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del, farverne er dejlig varme, som man er vant til fra de tidligere Star Wars film og i det hele taget er det mere af det samme rent visuelt. Detaljegraden er også utrolig god, hvor alene den store mængde af detaljer der er på uniformer, våben og andet maskineri ikke kan undgå at imponere, derudover er eksplosioner og detaljer på skuespillerne på et ret højt niveau. Man føler virkelig at der er blevet kælet for detaljerne og man er ofte i tvivl om hvad der er rigtige scenarier og hvad der er computer animeret. Der er ikke andet at sige end at den visuelle formåen hvad angår blu-ray formatet er i top.
 
Filmen kommer med et DTS HD-Master Audio 7.1. Dette lydspor leverer virkelig hvad man forventer af bulder og brag, hvor samtlige kanaler nærmest konstant er i brug, der er virkelig kælet for øregangene og du kan roligt skrue højt op for dit system og subwooferen så naboen kan vækkes. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som denne film jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Ligesom med den visuelle del af udgivelsen er den auditive oplevelse også i top så rent teknisk må man sige at udgivelsen er bestået.
 

Anmeldelse skrevet april 2018.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser