Skovens Hemmelige Rige blu-ray anmeldelse

 
Skovens Hemmelige Rige blu-ray anmeldelse
 

Skovens Hemmelige Rige blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Skovens Hemmelige Rige blu-ray anmeldelse
Zone A-B (DK udgave
Spilletid: 1 timer og 38 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 Engelsk
DTS 5.1  Dansk
Undertekster: Dansk og Engelsk
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 10 oktober 2013
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation
Biograf premiere: 23 maj 2013.

Crew:     
Instruktør: Chris Wedge

Manuskript: bla. James V. Hart & William Joyce
Producere:
Jerry Davis producer
Lori Forte producer
James V. Hart executive producer
William Joyce executive producer
Michael J. Travers co-producer
Klip: Andy Keir
Musik: Danny Elfman


Skuespiller som ligger stemmer til den Engelske udgave:
Blake Anderson som Dagda (voice)
Aziz Ansari som Mub (voice)
Allison Bills som Dandelion Jinn (voice)
Jim Conroy som Race Announcer / Additional Voices (voice)
Todd Cummings som Fruit Fly (Old) (voice)
John DiMaggio som Pinecone Jinn (voice)
Troy Evans som Thistle Jinn (voice)
Colin Farrell som Ronin (voice)
 
Beskrivelse: 
Den fortabte datter Mary Katherine vender hjem til sin far – den skøre professor, der er besat af tanken om et miniputfolk, der bor i hans baghave. Da Mary Katherine en dag bliver transformeret ned i lilleputstørrelse af den døende dronning Tara, bliver professorens rablende tosserier til virkelighed. En virkelighed hvor lilleputfolket, der også er kaldet Bladfolket, er under angreb fra onde krigere, der vil slå alt levende ihjel og ultimativt blive Bladfolkets endeligt. 

Skovens Hemmelige Rige blu-ray anmeldelse
 
Da Don Bluth brød Disneys monopol på animerede spillefilm i 1989 med den skønne film All Dogs Go To Heaven, blev han konstant mødt med tesen om, at hans fantastiske film ikke var Disney – og derfor ikke kunne være af samme kvalitet og format. Det er der siden da lavet om på, hvor især DreamWorks og Blue Sky har ændret lidt på styrkeforholdene mellem Disney og deres konkurrenter. Filmserier som Shrek, Madagascar og Ice Age har vist, at det sagtens kan være godt (og endda bedre) selv om der ikke står Disney på plakaten – og derfor er animationsfilm i dag sluppet af med den konstante sammenligning med Disneys klassikere. Den går dog ikke med Skovens Hemmelige Rige, for her er lånt, rapset og stjålet fra Disneys allerhelligste klassikere. En død mor, en død dronning og en ufrivillig heltinde er set mange gange før – og oftest langt bedre udført end i denne film. Man kan så tilgive et tyveri af historien, hvis filmen så byder på et originalt plot, men dette er ikke tilfældet – for plottet er så tæt på Arthur og Minimoyserne, at det nærmest er utilgiveligt. Jeg ved godt, at Arthur filmene ikke klarede sig særlig godt i USA, hvor Skovens Hemmelige Rige er produceret – men det gør ikke tyveriet af plottet bedre. Faktisk er der så mange paralleller, at man næsten har gennemskuet hele filmen inden den dårligt er gået i gang med de 102 lange minutter, der i øvrigt er femten minutter længere end nogen børnefilm bør være. Heldigvis er essensen af filmen henvendt til børn, der nok har nemmere ved at tilgive plagiatet af noget velkendt, men det gør ikke filmen til en mindre ørkenvandring for de voksne. Derfor anbefaler jeg hellere et gensyn med de tre Arthur film end en eftermiddag sammen med Mary Katherine og Skovens Hemmelige Rige.
 
Skovens Hemmelige Rige blu-ray anmeldelse
Her er intet at udsætte på et fint 1080p billede, hvor filmen rent billedteknisk er flot uden at imponere. Her er præcis hvad man måtte forvente af en moderne animationsfilm og selv om billederne er flotte og smukke, bliver man på ingen måde blæst bagover af billedet.

Vi får et fint dansk 5.1 DTS lydspor, der er tydeligt og med mange fine effekter. Kan man nøjes med engelsk tale, bliver man præsenteret for et meget forfinet lydbillede i 7.1 DTS-HD-MA der er fyldt med fine effekter og lækre detaljer, som bestemt ville redde lidt fra en film, der ikke byder på det store. 

- Moonhavens Mysterier Afsløret
- På Opdagelse i Skoven
- Rad Rocker
- Camouflerede Insekter
- Epic Life på to tommer

Anmeldelse skrevet den 29 december 2013.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic