Saving Mr. Banks blu-ray anmeldelse

 
Saving Mr. Banks blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Saving Mr. Banks blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 2 timer & 8 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 17 juli 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Drama / komedie

Instruktør: John Lee Hancock
Manuskript: Kelly Marcel, Sue Smith
Producere: bl.a. Ian Collie, Mark Cooper, K.C. Hodenfield
Fotograf: John Schwartzman
Klip: Mark Livolsi
Musik: Thomas Newman

Skuespiller:
Emma Thompson som P.L. Travers
Tom Hanks som Walt Disney
Annie Rose Buckley som Ginty
Colin Farrell som Travers Goff
Ruth Wilson som Margaret Goff
Paul Giamatti som Ralph
 
Beskrivelse: 
Det her er den sande og kritikerroste historie om tilblivelsen af Mary Poppins der er en af Disneys mest populære klassikere gennem tiden. Walt Disney (Tom Hanks) er fast besluttet på at holde et løfte til sine døtre, og han kæmper derfor i 20 år for at få filmrettighederne til den forfatteren P.L. Travers (Emma Thompson) elskede bog om Mary Poppins. Og det er ikke så let endda, for hun er ret stædig…

Men det er først da Walt dykker ned i sin egen, til tider komplicerede barndom, at han opdager sandheden om de spøgelser der forfølger Travers, og sammen sætter de Mary Poppins fri og skaber en af de mest charmerende film i filmhistorien.
 
Saving Mr. Banks blu-ray anmeldelse
@Disney 
 
Man skal være lavet af granit eller andre følelseskolde elementer, hvis man ikke på et eller andet tidspunkt i sit liv, har elsket en film fra Disney. Deres familievenlige om end formelariske tilgang til at lave film, har alle dage stået som en betonstøtte for underholdning for store og små – og til trods for enkelte fiaskoer, har man aldrig rystet på hånden i sine udtryk og virkemidler, når det kom til at lave spillefilm. Det er derfor både underholdende, anderledes og interessant, når man skaber en film, der tager udgangspunkt i en forfatter, der nægtede at overgive sig til musen.

Emma Thompson er stærk på grænsen til uovervindelig, når hun indtager skærmen som den ukuelige forfatter, der principfast nægter at ændre et komma i sin bestsellerbog – til trods for et ufatteligt præs fra Walt Disney og hans hær af overbærende mennesker. Det er et møde mellem kontraster af dimensioner, som må have været fantastisk at overvære, havde man været der selv tilbage i starten af tresserne. Det er til gengæld forfriskende, at Tom Hanks ikke skal bære en film på egne skuldre – og den mere tilbagelænede rolle klæder hans cv, der ironisk nok næppe har mange større ikoner og personligheder end netop Walt Disney.

Jeg har aldrig rigtig holdt af Mary Poppins, hvilket giver mig en naturlig dårlig hånd, når jeg skal se en film om tilblivelsen af selvsamme. Alligevel er det næsten umuligt, at ikke overgive sig, når Saving Mr. Banks byder på en historie, der til trods for meget triste og sørgelige undertoner, byder på en sød og hjertevarm proces, der i sidste ende endte som en spillefilm, der har begejstret millioner af mennesker fra mange generationer. Filmen har i sagens natur et element af forudsigelighed, da vi jo alle ved hvordan det hele ender. Det ændrer dog ikke på, at man med Saving Mr. Banks har formået at skabe et drama, der både fortæller en interessant historie – og samtidig formår at overraske en hel del hist og pist.
 Saving Mr. Banks blu-ray anmeldelse
@Disney

Vi bliver præsenteret for et fint og skarpt billede, der er fyldt med flotte kontraster og skarpe farver. Varmen i billedet som nødvendigvis må være en fast ingrediens i en film, der hovedsageligt foregår i tressernes Californien, sidder lige i skabet – og kombineret med en flot detaljegrad, skuffer billedet bestemt ikke.
 
Et DTS HD MA 5.1 lydspor styrer løjerne, der byder på en klart defineret dialog, der sidder lige midt i centeren med stor tydelighed og klarhed i lyden. Filmens score er også behagelig og fylder meget lidt, hvilket er en god ting, da vi så absolut bevæger os i en dialogfyldt film uden de store effekter.

- Deleted Scenes
- The Walt Disney Studios: From Poppins to the Present
- Lets go fly a Kite

Anmeldelse skrevet 10. juli 2014.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser