Sådan træner du din drage blu-ray anmeldelse

 
Sådan træner du din drage blu-ray anmeldelse

Sådan træner du din drage blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Sådan træner du din drage blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 36 minutter
Lyd: Dolby True HD 7.1 English
Dolby digital 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.35:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 3. juli 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = Blu-ray + dvd

Genre: Animation. eventyr
Biograf premiere: 25. marts 2010.

Instruktør: Dean DeBlois & Chris Sanders
Manuskript: William Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders
Producere: bl.a. Bonnie Arnold, Kristine Belson, Suzanne Buirgy, Michael A. Connolly
Klip: Maryann Brandon, Darren T. Holmes
Musik: John Powell
 
Skuespiller som ligger stemmer til original lyden:
Jay Baruchel som Hiccup
Gerard Butler som Stoick
Craig Ferguson som Gobber
America Ferrera som Astrid
Jonah Hill som Snotlout

Beskrivelse: 
Et animationseventyr Af teamet der gav dig Shrek, Madagascar og Kung Fu Panda kommer nu "Sådan træner du din drage". Filmen foregår i en mytisk verden befolket af brovtne vikinger og vilde drage og er baseret på Cressida Cowells roman.

Det er historien om Hikke, en viking teenager, som ikke passer helt ind i sin stammes mangeårige tradition for heroiske dragekrigere. Hans liv bliver vendt fuldstændigt på hovedet, da han møder en drage, som udfordrer ham og de andre vikinger til at se verden på en helt ny måde.
 
Sådan træner du din drage blu-ray anmeldelse
 
Da Dreamworks Animation i 1998 debuterede med Antz, blev selskabet fra første færd vejet og fundet værdig som konkurrent til Disneys ukronede verdensherredømme for animationsfilm. Der skulle gå nogle forsøg, før selskabet rigtig kom på sporet - og selv om, at film som Prince of Egypt og Chicken Run begge klarede sig fortrinligt, så kom det store gennembrud først med Shrek, der ramte blev økonomisk såvel som midt i hjertet på børnefamilier, hvor både børn og voksne nu kunne grine med. Humoren var en tand mere grovkornet end Disneys mere børnevenlige ditto - og oftest havde de sjove animationsfilm modige undertoner, der skabte mindst lige så mange fans blandt voksne, som blandt de intetanende børn, der bare grinte af hvad de så. Sidenhen kom der flere Shrek film og Dreamworks udvidede deres repertoire af franchises til at inkludere Madagascar og Kung Fu Panda.

En helt anden franchise, der i virkeligheden er tættere på Disney end de tre førstnævnte - er historien om Hikke og de andre dragekrigere. Her er vi tilbage til begyndelsen for, hvad en god familiefilm bør indeholde. En god historie, et hav af fantastiske karakterer, en knivspids spænding og en god portion barnlig humor, der i modenhed er i den børnevenlige ende af skalaen. Denne, den første film, er fra 2010 og er netop blevet efterfulgt af en to'er samt en serie af kortfilm, der manifesterer Dragetrænerne og deres univers i børnenes bevidsthed. Det er god ting, for filmene er godt animerede, velfortalte, sammenhængende og meget eventyrlige. Her er målgruppen børn i skolealderen, hvilket bevirker at plottet er langt mere sammenhængende, intelligent og interessant, da man ikke behøver at synke til laveste fællesnævner (de små børn), for at have alle med på, hvad der foregår i historien.

Sådan Træner Du Din Drage er en dejlig film, der absolut kan tåle flere gensyn, hvilket populariteten af filmen i husets børneværelse også vidner om. Filmen varer knap 100 minutter, hvilket er lige på grænsen til, hvad tålmodigheden med en animation kan bære, men de flyver nu af sted, for Hikke og Sortes eventyr er absolut overraskende, spændende og seværdigt. Her er alt det drama man kan drømme om, der klogt bliver kombineret med skurke, der absolut er langt mere tredimensionelle end hvad man ellers kan forvente af denne type film.

Så skulle du lige have behov for at opfriske historien inden du smutter i biffen for at se fortsættelsen, så kan jeg varmt anbefale, at man lige tager en tur i sofaen, for at tage en dejlig og hyggelig opfriskning af hændelserne fra den første film.
 
Sådan træner du din drage blu-ray anmeldelse

Ikke overraskende er billedet helt i top. Som nævnt mange gange før, så er animationer et taknemmeligt medie for billedkvalitet, men denne udgivelse er alligevel en tak bedre end gennemsnittet for netop animationer. Farverne er klare og generelt meget nuancerede. Filmen er produceret med en hel del dybde i animationerne, der absolut gør filmens billede meget seværdigt.

Dansk 

Engelsk /original
Det danske lydspor er skuffende. Stemmerne er irriterende høje i klang og helt som sædvanlig bliver vi snydt for HD lyd på den danske dub. Det originale spor er til gengæld et dynamisk spor i lossless kvalitet, der virkeligt er blandt noget af det allerbedste, som mit anlæg er blevet udsat for fra en animationsfilm. Kan man undvære dansk tale, kan det varmt anbefales, for her er vi overordentlig tæt på referencelyd for et filmspor. Karakteren til originalsporet er derfor også fulde fem stjerner.
 
- Legenden om Bensnapper
- Animatorens Hjørne
-Vikinge Vinterlege
- Mere om Forfatteren
- Slettede Scener
- Lær at tegne Tandløs
- De tekniske effekter
- Skuespillerne bag vikingerne

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet 19 juli 2014.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser