Robin Hood blu-ray anmeldelse

 
Robin Hood blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Robin Hood blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 10 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Dolby Digital 5.1: Dansk, norsk, svensk, finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk. 
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.66:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 6. november 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation

Instruktør: Wolfgang Reitherman
Manuskript: B.la Larry Clemmons, Ken Anderson
Producere: Wolfgang Reitherman
Klip: Tom Acosta, James Melton
Musik: George Bruns
 
Beskrivelse: 
Han tager fra de rige og giver til de fattige, han kæmper for retfærdighed og er folkets helt: Han er Robin Hood! Den legendariske historie om Robin Hood og hans bande er i denne tegnede version en af Disneys mest populære Klassikere. Vær med når Robin, Lille John, Broder Tuck og alle de andre udfordrer den griske Prins John og hans kumpaner Sir Hiss og Sheriffen af Nottingham i et tidløst, fredløst og grænseløst spændende eventyr for hele familien.
 
Robin Hood blu-ray anmeldelse
©Disney 
 
Jeg skal gerne indrømme, at jeg er farvet. Endda i voldsom grad. Robin Hood var nemlig den første film, som jeg nogensinde oplevede i en biograf. Det var derfor også min første Disney klassiker, som jeg straks forelskede mig i. Den forelskelse forsvandt aldrig. Da min lillesøster blev født mange år efter mig, fik hun filmen på VHS, så snart hun var gammel nok til at se den. Det samme gjorde jeg for min børn, da den udkom på dvd. Nu sidder jeg så her med Robin Hood for fjerde gang. Denne gang med den udfordring, at skulle anmelde sin absolut yndlingsfilm blandt Disneys mange klassikere. Det er nærmest umuligt, at ikke blive en smule euforisk, men jeg skal nok styre mig.

For det første er historien om Robin Hood, Lille John, den onde sherif af Nottingham og den endnu mere onde Prins John jo en historie, der aldrig nogensinde går af mode. Skulle man være i tvivl, kan man altid rette blikke mod Hollywood, der gerne laver en Robin Hood film hver 15-20. År, for historien er simpelthen så fængende, romantisk og spændende, at der er noget for enhver filmfan. I Disneys udgave er personerne naturligvis erstattet med dyr, men det gør jo kun historien endnu mere tilgængelig for målgruppen af børn og barnlige sjæle.

Stregen er som vi kender den fra Disneys tidligere klassikere. Det hele er tegnet i hånden og det giver en meget virkelig blød streg med masser af varme, der afspejler sig i figurernes personlighed. Og netop personlighederne fylder historien fint ud igennem filmen, der hele tiden er varmhjertet og generelt lader barmhjertigheden føre plottet, der hele tiden minder os om vigtigheden af at være gode ved hinanden.

Leder man efter en klassiker, der har alt det, som vi kan lide ved Disneys film, så går man ikke galt i byen med Robin Hood. De danske stemmer er rigtig hyggelige, men kan man undvære dem, bør man unde sig selv at se filmen med det originale lydspor. Accenterne, der skifter mellem direkte amerikanske til totalt overspillede engelske er simpelthen så morsomt sat op, at det er en helt ny oplevelse af filmen, hvis man, ligesom jeg, kun har set filmen med de danske stemmer.

Alt i alt er Robin Hood en sød og dejlig film, fra en tid hvor Disney aldrig gik på kompromis med den gode historie. Så efter at have set filmen i biografen som barn, på VHS med min søster og på dvd med mine unger, så kan jeg efter at have set filmen på Bluray stadig anbefale, at man tager et smut forbi Sherwood skoven. Der er nemlig stadig noget at komme efter, selv om kalenderen skriver 2014.
 Robin Hood blu-ray anmeldelse
©Disney

Det hele er, som allerede nævnt, tegnet i hånden. Man kunne derfor have frygtet et transfer, hvor alting blev for blødt, udvisket og digitalt. Det er heldigvis ikke tilfældet med denne restaurering. Billedet har de fine skarpe kanter, som kun håndtegnede tegnefilm kan prale med. Detaljegraden er bevaret og der er kun ganske få udfald, hvor billedet bliver en anelse for blødt.
 
Vi er, vanen tro, spist af med et sølle Dolby Digital lydspor, hvis vi vil se filmen med de originale danske stemmer. Det er enormt skingert og man skal ikke skrue meget op, før lyden bliver enormt forvrænget i fronterne. Der mangler dybde, klarhed i dialogen og der er stort set ikke taget forbehold for, at filmens lyd også er mikset til baghøjtalerne. Det hele bliver dog reddet af det originale lydspor, der byder på et DTS HD MA lydspor, der er tydeligt, varmt og har rigtig mange fine nuancer, der slet ikke er at finde på det danske spor.

- Slettet Scene
- Alternativ Slutning
- Galleri
- Kortfilm: I fordums tid
- Sing-Along

Anmeldelse skrevet 9. november 2014.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser