Parkland blu-ray anmeldelse

 
Parkland blu-ray anmeldelse
 
Parkland blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Parkland blu-ray anmeldelse
Zone A-B (DK udgave
Spilletid: 1 timer og 33 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Dolby Digital 5.1 , Spanish & Portugisisk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, 
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 27 februar 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Drama, Mystery, Thriller


Crew:     
Instruktør: Peter Landesman
Manuskript: Vincent Bugliosi
Producere: 
Tobin Armbrust ... executive producer
Guy East ... executive producer
Brian Falk ... executive producer
Gary Goetzman ... producer
Tom Hanks ... producer
Matt Jackson ... producer
Jeni Jones ... associate producer (as Jennifer Ruper)
Jillian Longnecker ... co-producer
Bill Paxton ... producer
Joe Ricketts ... executive producer
Lauren Selig ... co-executive producer
Nigel Sinclair ... producer
Ginger Sledge ... executive producer
Fotograf: Barry Ackroyd
Klip: Markus Czyzewski & Leo Trombetta
Musik: James Newton Hoeard


Skuespiller:
Marcia Gay Harden som Nurse Doris Nelson
Matt Barr som Paul Mikkelson
Zac Efron som Dr. Charles 'Jim' Carrico
Mallory Moye som Emergency Room Nurse
Paul Giamatti som Abraham Zapruder
Bitsie Tulloch som Marilyn Sitzman
Ron Livingston som James Hosty
 
Beskrivelse: 
22. November 1963. Præsident John F. Kennedy er på charmeoffensiv i Texas. Året efter er valgår og den traditionsrige republikanske stat er en af de stater, som Kennedy meget gerne vil vende til en såkaldt blå stat. En planlagt tur gennem den indre by i Dallas, bliver skæbnesvanger for JFK. Han bliver skudt i hovedet, men dør først på Parkland Hospital, som er omdrejningspunktet for denne film. Hvordan er lægerne, der kæmper for præsidentens liv? Hvad med manden, der med sit nye smarte kamera fanger, hvad der skal vise sig at blive den vigtigste hjemmevideo i USA's historie? Hvordan med de Secret Service folk, der passer på præsidenten? Hvad med Lee Harvey Osvalds familie? Hvad skete der i timerne efter? Parkland givet et bud på hændelserne helt tæt på
 
Parkland blu-ray anmeldelse
 
Hvem skød i virkeligheden JFK? Var der mere end en skytte? Var det russerne? Republikanerne? Teorier om konspirationer er der nok af, men dem beskæftiger Parkland sig heldigvis aldrig med. Filmen er en historie om alle de andre. Alle dem der ikke var JFK, Jackie eller Lee Harvey Oswald. Alle dem, der kom i berøring med skudepisoden på den ene eller anden måde. Figurerne er smukt strikket sammen til en slags kludetæppe af enkelte personers hverdag, der på en og samme måde giver en sammenhængende og smuk film. Jeg er for ung til at kunne huse den dag i 1963, men Parkland genskaber alle følelserne. Det ubegribelige scenarie, der tog der amerikanske demokratis mødom, blæst op på skærmen – ikke som en tragedie, men som menneskehistorier. Det gør Parkland til en smuk film om mennesker, der måske ikke alle elskede JFK, men som alle fandt et stykke smerte i præcis den dag, hvor livet som amerikansk præsident gik fra folkelig til folkeforskrækket. Filmen er proppet med dygtige skuespillere, der alle spiller troværdige roller, som på en eller anden måde virker nedtonede nok til, at ingen personer i filmen stikker nævneværdigt ud. Det må skyldes en fremragende instruktion af Peter Landesman, der formår at skabe et historisk drama, der er rørende uden at være hysterisk og over-amerikansk i sin udførsel.
Er man den mindste smule til denne type drama - eller bare gerne vil have opfrisket historietimerne om mordet på JFK, så kan Parkland varmt anbefales. Er man derimod til konspirationer, opklaring og action – så bør man nok styre langt udenom denne meget velkonstruerede film.
 Parkland blu-ray anmeldelse
Vi får et smukt 1.78:1 billede i 1080p på denne bluray. Her er absolut høj billedkvalitet fra start til slut. Man har formået at genskabe tressernes USA i et udseende, der både er lækkert efter moderne standard, men så sandelig også er troværdigt for hvordan tingene så ud i 1963. Den berømte hjemmevideo af nedskydningen af JFK er mindst lige så rammende og autentisk i 1080p, som den var dengang den blev filmet fra hjørnet af Dealey Plaza i Dallas.
 
Lyden på denne skive er i 5.1 DTS HD-MA og et langt stykke hen ad vejen er alt som det skal være, for en ny film af denne kvalitet. Desværre er dialog direkte mudret i enkelte scener, hvilket muligvis er gjort helt bevidst for at skabe en autentisk lyd, der passede med lyden i 1963. Det hjælper bare ikke noget, når det ikke går igen gennem resten af filmen, så det er en smule irriterende. Enkelte scener i slutningen af filmen mangler også en del lyd i baghøjtalerne, hvilket også trækker ned på en noget ujævn oplevelse af lydbilledet.

• Commentary with Director Peter Landesman
• Deleted Scenes

Anmeldelse skrevet den 7 marts 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser