Pain & Gain blu-ray anmeldelse

 
Pain & Gain blu-ray anmeldelse
 

Pain & Gain blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Pain & Gain blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 2 timer og 9 minutter
Lyd: Dolby True HD 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 16 januar 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action, komedie
Biograf premiere: 9 maj 2013.

Crew:     
Instruktør: Michael Bay
Manuskript: Christopher Markus & Stephen McFeely
Producere: bl.a. Michael Bay

Fotograf: Ben Seresin
Klip: Tom Muldoon & Joel Negron
Musik: Steve Jablonsky


Skuespiller:
Mark Wahlberg som Daniel Lugo
Dwayne Johnson som Paul Doyle
Anthony Mackie som Adrian Doorbal
Tony Shalhoub som Victor Kershaw
Ed Harris som Ed DuBois
Rob Corddry som John Mese
 
Beskrivelse: 
Daniel er en fyr, der vil frem i tilværelsen. Han er bodybuilder, elsker sin krop og elsker drømmen om den ultimative tilværelse. En tilværelse fyldt med damer, penge og muligheder for at give tilbage til det amerikanske samfund, som han ser sig selv, som en særdeles vigtig brik af.  Han har imidlertid været i fængsel, så fremtidsdrømmene bliver realiseret gennem et fitnesscenter i Los Angeles, hvor Daniel trækker kunder ind fra øst og vest. En dag støder han på den stenrige Victor, der fortæller Daniel om alle sine penge, huse og motorbåd. En ide spirer i Daniels hoved. En ide, der i al sin enkelthed går ud på, at frarøve Victor alle hans penge på en måde hvor Daniel aldrig vil blive tager. Han rotter sig sammen med sin gode ven fra fitnesscenteret og møder samtidigt den kriminelle Paul, der er blevet genfødt kristen efter en tur bag tremmer. Trekløveret er klar til at udføre Daniels plan, men noget går galt. Helt galt.
 
Pain & Gain blu-ray anmeldelse
 
Pain & Gain er baseret på en virkelig historie, hvilket umiddelbart kan virke usandsynligt, men ikke desto mindre er hele fortællingen hundrede procent sandfærdig. Det giver, som altid, filmen en ekstra dimension, der i andre tilfælde betyder mere realisme. Det er ikke tilfældet med denne Michael Bay film, der mest af alt minder om en gammel actionfilm fra firserne. Her er strippere, mordere og hurtige biler nok til at få flashback til hylderne i videobutikkerne, der dengang bugnede over med film af denne slags. Det er måske ikke tilfældigt, da filmen foregår i 1995, som godt nok er et årti senere, men smager lidt af samme tid. Til gengæld er det gået helt galt for Michael Bay, der absolut ikke har holdt andet end enkelt omgivelser – og tøjer i 90er stil. Her er både xbox controllere, små mobiltelefoner og lækre biler fra dette årtusinde. Det er faktisk så udtalt, at man enkelte gange lige skal minde sig selv om, at filmen rent faktisk foregår for næsten tyve år siden. Historie og plot er så simpelt, som man måtte forvente af en film, der tager udgangspunkt i en virkelig historie. Dialogen er hurtig, let og uden egentligt indhold og humoren mellem personerne fylder ret meget. Enkelte gange er humoren så meget i fokus, at det går hen og bliver slapstick, men alt i alt er det også den sorte humor, der bærer filmen i de scener, hvor hovedpersonernes nerver er sat allermest på spidsen. Desværre er det ikke en komedie – ej heller en særlig god film. Der er simpelthen for mange uintelligente scener, der ikke rigtig hænger ordentlig sammen – og kombineret med den simple historie bliver Pain & Gain lynhurtigt ret kedelig. Tempoet løfter sig dog i anden halvdel af den to timer lange film, men det trækker kun det samlede indtryk op på sølle to stjerner.
 Pain & Gain blu-ray anmeldelse
Selve billedet er varmt i udtryk og det giver nogle ret smukke billeder. Sandstrande, blåt vand og lækre solnedgange er en stor del af filmens stil – og det ser fantastisk ud. Kombineret med nogle spændende superslow klip  er det som altid en lækker indpakning, når Michael Bay sidder i instruktørstolen. 

Ligesom med billedet er der heller ikke sparet på lyden. Super skarpe lyde fra omgivelserne kombineret med en klar og tydelig dialog, giver et fantastisk dynamisk lydbillede. Det hele er præsenteret i Dolby True HD 7.1 og hjælper så sandelig på oplevelsen af en lidt tam og usammenhængende film. 

- Still A True Story
- Back To Basics
- American Dreamer
- Passion Player
- Dirty Work
- Victimless Crime
- Diamond in the Rough
- The Real Deal

Anmeldelse skrevet den 15 januar 2014.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til blu-ray anmeldelser