Mulan blu-ray anmeldelse

 
Mulan blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Mulan blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 time og  27 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Dolby Digital 5,1 Dansk, Norsk, Svensk, Finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 1.66:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 6. februar 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Animeret.

Crew:
Instruktør: Tony Bancroft & Barry Cook
Manuskript: bla. Robert D. San Souci, Rita Hsiao
Producere: Pam Coats ... producer
Robert S. Garber ... associate producer
Kendra Haaland ... associate producer
Klip: Michael Kelly
Musik: Jerry Goldsmith

Beskrivelse: 
Hunnerne kommer! Flygt over alle bjerge. Den frygtsomme Shan Yu og hans hær af blodige krigere skylder ind over Kina. De vil vælte den kinesiske kejser og sætte sig på det smukke Kina og det stolte folk. I en lille by er den unge pige Mulan i unåde. Hendes møde med en ægteskabsrådgiver gik langt fra som forventet og Mulan har derfor ingen udsigt til mand, børn eller familie – og som enebarn en videreførelse af familien. Kejserens rådgiver udsender et brev, der kræver at en mand fra hver familie i Kina, melder sig til den kinesiske hær, så man kan slå Hunnerne og Shan Yu tilbage hvor de kom fra. Da Mulans er enebarn er det derfor op til hendes far, at gå i krig til trods for hans svage og ældre ydre. Mulan stjæler brevet, klæder sig ud som ung dreng og drager i krig for sin familie. Vil Mulan få genoprejsning for hendes nederlag hos ægteskabsrådgiveren og vil Shan Yu have held med at overvinde den kinesiske kejser? Kun en enkelt dreng (eller pige) står mellem succes og nederlag – og det skal vise sig om det er nok til at redde det kinesiske rige.
 
Mulan blu-ray anmeldelse
@Disney
 
Disney har aldrig været bange for at lave deres egen udlægning af gamle historier og i dette tilfælde – en gammel kinesisk legende. Det tog mere end fire år at producere og skabe Mulan, der i 1998 kunne skrabe mere end 304 millioner dollars ind i de amerikanske biografer. Et imponerende resultat, der måske ikke er så mystisk, når man sætter sig en lille smule ind i detaljerne om Mulan. Filmen er nemlig skabt af mange af folkene bag den populære Aladdin og det kan mærkes. Mulan har nemlig sin helt egen sjæl, der ligesom Aladdin kommer fra en rigtig dygtig udførsel af en fornem idé skabt på ryggen af en historie, der i sig selv er så spændende, at den kan være svær at gøre dårlig. Folkene bag Mulan har rejst på mange inspirationsture til Kina, hvor man helt ned til mindste detalje har suget til sig af de smukke scenerier, der udgør den del af Kina, der den i dag stadig ligner tiden omkring Han-dynastiet. Smukke paladser og rismarker kombineret med de mange kinesiske traditioner skaber et unikt billede, der virkelig er veludført i processen fra inspiration til tegning. Mulan er fyldt med gode sange og Mulans sangstemme er såmænd også samme stemme (på originalsproget) som stemmen bag Prinsesse Jasmin i Aladdin. Stemning er generelt kodeordet for Mulan, der præsenterer en ganske banal historie om magt, ondskab og en enkelt persons evner og muligheder for at ændre historien. Det er bestemt en coming-of-age film om en pige, der ved at blive til en dreng, lærer om livet og dets genvordigheder. Det er med andre ord set mange gange før, men netop stemningen hiver det gammelkendte ud af dyndet og gør filmen absolut seværdig. De mange spændende scener vil helt sikkert også holde det yngre publikum tryllebundet til skærmen, hvor især den lille drage Mushu hurtigt vil blive elsket af de fleste. 
 
Mulan blu-ray anmeldelse
@Disney

Mulan er som sagt fra 1998, men det skal man ikke lade sig snyde af. Filmen har alle dage været en meget smuk oplevelse og det er den også på bluray. Her er klare og smukke billeder, der står rigtig smukt på skærmen og kombineret med et tydeligt sortniveau er filmen absolut en af de smukkeste genudgivelser af en Disneyklassiker på bluray.

Mulan byder på et klart og tydeligt lydbillede. De kinesiske toner er fine i toppen og sammen med en dialog, der er defineret hæderligt til et 5.1 setup er der absolut ingen problemer. Man får et lydspor i DTS-HD 5.1 på originalsproget, men den hest har jeg banket til døde. Det danske lydspor skal derfor ikke sammenlignes, men er det en nødvendighed for at hele familien kan se med, så er det ikke så ringe endda.

Kommentarspor med producer og instruktør
Fra storyboard til færdig film
Bag kulisserne og sjove fakta
Slettede scener
Musik fra Mulan

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 14 februar 2014.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser