Madame Web UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Madame Web UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Madame Web UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. maj 2024
Distributør: SF Studios / Columbia Pictures
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, Marvel
Biograf premiere: 14. februar 2024
 
Instruktør: S.J. Clarkson
Manuskript: bl.a. S.J. Clarkson, Matt Sazama, Burk Sharpless
Producere: bl.a. S.J. Clarkson, Adam Merims, Claire Parker
Fotograf: Mauro Fiore
Klip: Leigh Folsom Boyd
Musik: Johan Söderqvist
 
Skuespiller:
Dakota Johnson som Cassandra Webb
Sydney Sweeney som Julia Cornwall
Isabela Merced som Anya Corazón
Celeste O'Connor som Mattie Franklin
Tahar Rahim som Ezekiel Sims
Mike Epps som O'Neil
 
Beskrivelse: 
Historien begynder i 1973 i Sydamerikas jungler, hvor den gravide videnskabsmand Constance Webb (Kerry Bishé) bliver bidt af en uopdaget art af peruviansk edderkop og dør, men ikke før hun føder sin datter med hjælp fra en lokal stamme. Tre årtier senere i 2003 møder vi hendes datter, Cassandra "Cassie" Webb (Dakota Johnson), en paramediciner, der efter en næsten dødelig oplevelse begynder at få hallucinationer, som viser sig at være glimt af fremtiden. Cassie bruger sine nye evner til at hjælpe tre unge kvinder: den fremtidige Spider-Woman Mattie Franklin (Celeste O'Connor), Julia Cornwall (Sydney Sweeney), og Spider-Girl Anya Corazon (Isabela Merced), som bliver jagtet af den superkraftige Ezekiel Sims (Tahar Rahim).
 
Madame Web UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray

Hvorfor udskyde det uundgåelige? Madame Web er en katastrofe. Ikke bare dårlig, men historisk dårlig, i det mindste hvad Marvel Cinematic Universe (MCU) angår. Selv Jared Letos kritiserede Morbius fremstår som en mesterlig produktion ved siden af Sonys seneste forsøg på at udvide deres Spiderverse. Madame Web tager en fjerde-rangs karakter, parrer hende med et talentfuldt cast, og kaster dem ind i et latterligt manuskript fyldt med huller og klichéer. Effekterne er dårlige, og actionsekvenserne er næsten ikke-eksisterende, hvilket efterlader en uformelig masse, der langsomt kravler hen over skærmen.

Dakota Johnsons præstation er akavet og uinspireret, hvilket måske kan tilskrives det forfærdelige manuskript og den elendige instruktion fra S.J. Clarkson. Dialogen er fyldt med floskler som, "Hvordan ville du vide, om du kunne klatre på en væg, hvis du aldrig har prøvet?" og "Du ved det bedste ved fremtiden? Den er ikke sket endnu." Det er smertefuldt at høre talentfulde skuespillere tvinges til at levere sådanne linjer. Manuskriptet er fuld af usammenhængende plotdrejninger og intetsigende twists, der gør det umuligt at tage filmen seriøst, selvom den selv gør et desperat forsøg.

Kostumerne og produktionsdesignet er lige så skuffende. I stedet for imponerende superheltedragter får vi hættetrøjer og jakker, og Ezekiels mørke Spidey-dragt ligner mere noget fra en dårlig cosplay end en højbudget superheltefilm. De lovende promobilleder af Spider-Ladies i fuld kostume er bare hallucinationer Cassie ser, som aldrig bliver til virkelighed, hvilket gør denne prequel til en unødvendig oprindelseshistorie, ingen bad om.

Filmen hænger alt for meget på, om Ben Parker (Adam Scott) og Mary Parker (Emma Roberts) vil få deres baby, hvilket vi selvfølgelig ved, at de vil. Den mangler enhver form for spænding eller risiko, og de såkaldte spændingsmomenter er forudsigelige og trivielle. Der er ingen ægte hjerte eller humor, og alt føles som et forsøg på at trække tiden ud før den uundgåelige afslutning.

Madame Web er en fejlslagen film fra start til slut. Den er langsom, usammenhængende og unødvendig. Endnu en påmindelse om, at Sony bør overlade rettighederne til Spider-Man-universet til Marvel, som i det mindste forsøger at gøre deres job ordentligt. Da vi ikke giver nul eller halve stjerner må jeg lande på 2 da jeg dog har set værre film end denne.
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som er flot behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farveskemaet er konstant en anelse mørkt, men dog stadig dejlig varme og lokaliteternes mange forskelligheder og filmens mange karakterer og personligheder står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også de nævnte mørke nuancer får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er god, hvor ar, sår og skrammer tydeligt kan ses og action sekvenserne bliver leveret med masse af visuel pondus. Det er helt klart at HDR på denne farvefyldte udgivelse bidrager rigtig godt til de mange imponerende scener. Sony leverer på sædvanligvis utrolig høj visuel kvalitet på deres udgivelse.
 
Madame Web kommer med et lækkert Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de actionfyldte scener. Der er som nævnt action fra tid til anden i filmen og i disse sekvenser formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke, som denne film jo skal høres på. Det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Tak til SF Studios / Columbia Pictures

Anmeldelse skrevet maj 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser