Kung Fu Panda 4 blu-ray anmeldelse

 
Kung Fu Panda 4 blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan VIlhelmsen

Kung Fu Panda 4 blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 34 minutter
Lyd: Dolby Atmos: Engelsk, Dolby Digital Plus 7.1: Dansk, norsk, finsk, svensk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 24. juni 2024
Distributør: SF Studios / Universal Studios
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Komedie, eventyr
Biografpremiere: 7. marts 2024

Instruktør: Mike Mitchell, Stephanie Stine
Manuskript: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Darren Lemke
Producer: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Rebecca Huntley
Klip: Christopher Knights
Musik: Steve Mazzaro, Hans Zimmer
 
Skuespiller som ligger stemme til original versionen:
Jack Black som Po
Awkwafina som Zhen
Viola Davis som Kamæleonen
Dustin Hoffman som Shifu
Bryan Cranston som Li
James Hong som Mr. Ping
Ian McShane som Tai Lung
Ke Huy Quan som Han
Seth Rogen som Mantis
 
Beskrivelse:
I Kung Fu Panda 4 nyder Po sin heltestatus som dragekriger og vogter af fredens dal og begynder nærmest at overveje at sælge souvenirs til sine fans til Master Shifus store fortrydelse. Shifu mener derimod at Po skal begynde at finde sin efterfølger, om hvem der skal være den næste dragekriger, men Po vælger i stedet sig selv. En dag ser Po en mystisk skikkelse der sniger sig ind i paladset. Det viser sig at være den lille, men adrætte Zhen, som Po med møje og besvær får nedlagt. Zhen, der står til en lang fængselsstraf for at forstyrre freden og ødelægge templet, fortæller, at den mystiske Kamæleon har bragt den onde og tidligere dragekriger Tai Lung tilbage fra åndeverdenen til vores verden. Po aftaler nu at Zhen kan få sin straf reduceret, hvis hun vil hjælpe ham med at finde Tai Lung og de begiver sig af sted på en begivenhedsrig og farefuld rejse i oldtidens smukke Kina.
 
Kung Fu Panda 4 blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray 
 
DreamWorks Kung Fu Panda 4 er den seneste udgivelse i filmserien, der begyndte for 16 år siden og trods en utrolig flot billedside og en film fyldt med masser af frække Kung Fu moves, begynder manuskriptet at virke en anelse uinspireret og i hvert fald mangler Kung Fu Panda 4 noget af den skæve humor, som de øvrige film er kendt for. Rollelisten over kendte skuespillere der lægger stemmer til, er imponerende med Jack Black som Po, Awkwafina som Zhen, Viola Davis som Kamæleonen, Dustin Hoffman som Shifu, Bryan Cranston som Li og Ian McShane som Tai Lung, og de er perfekt matchet til deres animerede karakterer, men det hjælper ikke nok når manuskriptet generelt halter. De danske stemmer leveres bl.a. af Rune Klan, Lars Thiesgaard, Jens Jørgen Spottag m.fl. og de gør det glimrende.

Overordnet set er Kung Fu Panda 4 et flot gensyn med den korpulente Kung Fu kriger Po og hans verden, men ny inspiration vil være påkrævet, hvis der fortsat skal lokkes folk i biografen for at se en eventuel Kung Fu Panda 5.
 
Kung Fu Panda 4 leveres i denne 1080p blu-ray udgave i billedformatet 2.39:1 og er en utrolig flot animationsfilm fra Dreamworks, hvor animationerne er helt i top og det samme er de fantastisk gennemførte miljøer fra oldtidens Kina, med en fortryllende farveskala og god brug af skygge- og lyseffekter. Billedsiden leveres med en fremragende skarphed og detaljerigdom, som gengiver pels og andre teksturer yderst livagtigt. Sortniveauet og dybden i billedet er dejligt dyb, og med fede neon lyseffekter med de lejlighedsvise lysglimt fra Po’s magiske stav eller når Kamæleonen udtrækker kræfterne fra dragekrigerne. Der var ingen synlige komprimeringsfejl i denne førsteklasses udgivelse fra DreamWorks.
 
Kung Fu Panda 4 udkommer på blu-ray med et engelsk Dolby Atmos soundtrack og soundtracks på de nordiske sprog i formatet Dolby Digital Plus 7.1. Atmos soundtracket er generelt gennemført udført med god fylde i lyden og en flot dynamik i actionsekvenserne, hvor lydeffekterne og underlægningsmusikken panoreres rundt i samtlige surroundhøjttalerne og der er samtidigt også godt med gang i det dybe LFE-register til spark og slag og dermed udnyttelse af subwooferen. Dog kunne jeg godt have ønsket mig lidt flere retningsspecifikke lydeffekter, for når vi nu har at gøre en animationsfilm med masser af action, kunne der godt have været lidt mere spas med lydeffekterne, men det er småting i et generelt flot lydspor der sætter seeren i centrum for handlingen på skærmen. Dialogen fremstår i hele filmen tydeligt og velprioriteret og både de originale og de danske stemmer leveres med stor indlevelse.
 
Igen bliver vi snydt ekstramaterialet på den nordiske udgave, som jeg ellers kan se der findes rigeligt af på den amerikanske collectors edition
 
 
Anmeldelse skrevet juni 2024

Tak til SF Studios / Universal Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser