Hunt for the wilderpeople blu-ray anmeldelse

 
Hunt for the wilderpeople blu ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Hunt for the wilderpeople blu ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 8. april 2024
Distributør: SF Studios
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie, drama
Biografpremiere: 1. december 2016

Instruktør: Taika Waititi
Manuskript: Taika Waititi
Producer: B.la. Grae Burton, Sarah Cook, Bailey Mackey
Fotograf: Lachlan Milne
Klip: Tom Eagles, Yana Gorskaya, Luke Haigh
Musik: Lukasz Pawel Buda, Samuel Scott, Conrad Wedde
 
Skuespiller:
Sam Neill som Hec
Julian Dennison som Ricky Baker
Rima Te Wiata som Bella Faulkner
Rachel House som Paula Hall
Tioreore Ngatai-Melbourne som Kahu
Oscar Kightley som PC Andy Tappert
Taika Waititi som Minister
 
Beskrivelse:
Naturen er lige gået gangster! Brilliant komedie fra Taika Waititi Endelig i en Nordisk Udgivelse!
 
Hunt for the wilderpeople blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray 
 
Jeg er en kæmpe fan af den New Zealandske instruktør Taika Waititi, der første gang ramte min radar med filmen JoJo Rabbit (tidligere anmeldt her). Han har en helt unik stil og en intelligent humor, der f.eks bragte tiltrængt fornyelse til Marvel universet hvor han instruerede "Thor: Ragnarok" (2017) og "Thor: Love and Thunder" (2022). med humor og visuel awesomeness.

Hans arbejde er ofte præget af en herlig skæv og respektløs tone, med et hyppigt fokus på temaer som identitet og tilhørsforhold. Således føler man sig altid underholdt OG klogere efter at have nydt hans film, og i “Hunt for the Wilderpeople” leverer han lidt tættere på hjemmet med en historie der er sat det meste af filmen i den New Zealandske vilde natur.

Hunt for the Wilderpeople" er oprindeligt baseret på bogen "Wild Pork and Watercress" af Barry Crump og har Sam Neill og Julian Dennison i hovedrollerne.

Den oprørske overvægtige "problem dreng" Ricky der blev efterladt af sin biologiske mor (spillet af den unge Julian Dennison) “omplaceres” i New Zealands bush hos nye plejeforældre, Bella og Hector (Hec!), som den sidste chance for at finde et stabilt hjem til ham. Bella varmer hurtigt op til Ricky og tilbyder ham al den kærlige opmærksomhed, han har længes efter, men da hun pludselig går bort, befinder Ricky sig alene med den temmelig gnavne Hector (Sam Neill) og stikker ved udsigten til at skulle retur til børnehjemmet af i bushen, som han mener han sagtens kan håndtere med hans “gangster-skills”.

Det store Hjerte i filmen er det usandsynlige og udviklende forhold mellem Hector og Ricky, der har mere brug for hinanden end de vil indrømme. Efter en række misforståelser bliver de genstand for en menneskejagt tværs over New Zealands vildmark. Mens de forsøger at undgå myndighederne, (heriblandt en særdeles ihærdig og autoritær børnehjems medarbejder) går den vilde jagt og de mange prøvelser i bushen, mens de langsomt bygger bånd og bliver en improviseret familie som omverdenen forsøger at skille ad.

Filmen udforsker temaer som overlevelse, tilhørsforhold og familie, - alt sammen leveret med Waititis kæmpe hjerte, hjerne og sans for det unikke. Han er en pragtfuld fortæller.

Ud over filmens hovedkarakterer får vi også fornøjelsen af flere hylemorsomme bi-roller, som f.eks “sølvpapirshat” vildmanden "Psycho Sam”

"Hunt for the Wilderpeople" udkom i 2016 og har skreget på en nordisk udgivelse… Den får vi endelig nu og TAK FOR DET.
 
Detalje-niveauet er fremragende, og filmen står med et meget afslappet og naturligt look, der næsten kunne være skudt i naturligt lys det meste af tiden. Der er dog et par lidt mærkelige udsving i lysstyrke og kontrast, hvilket lejlighedsvis kan føre til en let reduktion i detalje og give lidt for “milky” sortniveauer. Nogle af filmens luftoptagelser, bærer præg af en lille smule kodnings artefakter, der dog ikke distraherede mig.
 
Vi får et utroligt levende og luftigt lydspor på denne film, der var en sand fornøjelse at lytte til. Alle lejligheder benyttes til at forstærke filmens stemning i et dygtigt designet lydspor, der er styret med sikker hånd, perfekt integreret dialog og sans for alle detaljer. Med Neural:X upmixning savnede jeg ikke et højde element på dette fremragende 5.1 mix, der kan stå som reference i genren hvis du spørger mig.
 
Desværre er der sjusket så meget med denne nordiske udgivelse, at der på coveret til min store glæde annonceres at disken er beriget med ekstra materiale i form af en behind the scenes, et blooper reel OG et kommentarspor med instruktør og hovedrolle skuespillerne..

Men ak..NEDTUR! intet af det materiale forefindes på disken til min store skuffelse.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC N7 Projektor
Lyd: M&K S300 ATMOS lydsystem, Lyngdorf MP60 2.1 Processor.
Afspiller: Oppo UHD 205 Bluray afspiller, lydspor: DTS HD MA 5.1, hørt med Neural:X upmix.
 
 
Anmeldelse skrevet maj 2024

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser