Hjem 3D blu-ray anmeldelse

 
Hjem 3D blu-ray anmeldelse

Hjem 3D blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Hjem 3D blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 34 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1 English
DTS 5,1 Dansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 30. juli 2015
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2  = Blu-ray + 3D blu-ray

Genre: Animation/Komedie.
Biograf premiere: 19. februar 2015

Instruktør: Tim Johnson.
Manuskript: Tom J. Astle, Matt Ember & Adam Rex.
Producere: Suzanne Buirgy & Mireille Soria.
Klip: Nick Fletcher
Musik: Lorne Balfe.
 
Skuespiller som lægger stemme til original versionen:
Jim Parsons som Oh
Rihanna som Tip
Steve Martin som Kaptajn Smek
Jennifer Lopez som Lucy

Beskrivelse: 
DreamWorks har i mange år været en stærk modspiller til Disneys monopol på markedet af animationsfilm og eventyrlige fortællinger, hvilket har resulteret i nogle ret unikke oplevelser på det store lærred. Alt fra Shrek (2001) til Sådan Træner Du Din Drage (2010) er blot nogle få eksempler på de ultra originale koncepter, selskabet har disket op med i tidens løb. Denne gang kigger jeg nærmere på deres nyeste historie, Home.
 
Hjem 3D blu-ray anmeldelse
 
Handlingen følger rumvæsnet Oh (Jim Parsons), som forsøger at finde sin rette plads blandt rumvæsen-folket ’Bøverne’. Rumvæsen-folket er kendt for at overtage andres planeter på grund af deres frygt for at blive invaderet af fjenderne, og denne gang lander de på Jorden. Her bliver den unge Tip (Rihanna) involveret i en mystisk bortførelse og ikke mindst en meget anderledes oplevelse af begrebet ’rumvæsen.

Filmen taget visse kegler på den opfindsomme front, da plottet er meget anderledes i forhold til de ting, vi ellers har set på animationsmarkedet. Vi har tidligere set produktioner med fokus på sammenspillet mellem mennesker og rumvæsner, men denne film tager det til en et nyt niveau. Selve ideen med rumvæsnerne og deres særprægede natur er virkelig fascinerende og man bliver grebet af deres forskellighed fra os. Selvom filmen rummer den klassiske kliché med fremmede væsner og deres akavede forsøg på at forstå vores verden, så bliver klicheen brugt ganske fornemt. Deres hylende morsomme mangel på forståelse for menneskelige redskaber og kulturer rammer lattermusklerne spot-on, hvilket gør, at man glemmer de af og til åbenlyse klichéer.

Den mest vindende faktor i filmen er den herlige Oh, som den karismatiske Jon Parsons lægger stemme til. Han er bedst kendt som det bedrevidende geni fra Big Bang Theory, og hans specielle udtale såvel som akavede talemåde passer perfekt til det søde rumvæsen. Rihanna fungerer faktisk også ganske fremragende på filmmarkedet, og formår at tilføre en lidt anderledes etnisk tilgang til karakteren. Den tredimensionelle faktor på filmen er ganske lovende, og giver en større og mere indlevelsesrig dybde på konceptet og det herlige, farverige univers.

På den originale front og den handlingsmæssige side af filmen kan man ikke sige, at den er et mesterværk. DreamWorks har ramt sømmet på hovedet utallige gange før, men har også formået at lave nogle øjeblikke, som ikke helt når op til stjernerne – det så man f.eks. i The Croods (2013) eller Turbo (2013), hvor selve konceptet mangler en grundlæggende gnist til at få alle tingene til at spille perfekt sammen. Home har sine solide øjeblikke, men alligevel læner den sig allermest op af den yngste generation, som er tilbøjelige til det lette grin.

Samlet set er Home en ganske fin lille fornøjelse, som indtjener sine point på humorfronten og det søde univers. Det er ikke det mest originale plot, men giver alligevel en alternativ forestilling om menneskets møde med rumvæsener.
 
Hjem 3D blu-ray anmeldelse

Billedet er som forventet et af de helt store trækplastre på Dreamworks nyeste kreation, og man kan ikke andet end at sidde tilbage i sofaen og lade sig forføre af deres banebrydende effekter. De formår at lave nogle vanvittigt realistiske eller blot originale computereffekter uden at gøre det for oplagt, overfladisk eller uinteressant. Selvom handlingen måske ikke er deres mest opfindsomme til dato, så er deres idéer til animationerne helt i gennem fantastiske – der er uhyre god symbiose mellem effekterne og filmens univers, hvilket skaber noget helt unikt. Man bliver kastet ind i et univers af forskellige elementer fra vores verden og fra rummet, og de forskellige visuelle remedier kommer virkelig til sin ret i det visuelt overlegne univers. Samlet set en billedside i topkarakter.
 
Lydmæssigt er produktionen også en ren fornøjelse, da man får et meget skarpt klippet lydmix blandet af pop-elementer, techno-lyde og herlige børnevenlige musikalske lyde. Selve filmen er præget af et solidt tempo, som kaster de hektiske, visuelle effekter ud på noget af et overarbejde, og dertil kræves et solidt stykke underlægningsmusik. Heldigvis har lydholdet fået et fint samarbejde op at køre mellem lyd og billede i en eksplosiv kavalkade af formidable udskejelser på fantasifronten. Samlet set også en lydside i topkarakter, men man havde heller ikke forventet andet fra DreamWorks drømmefabrik.
 
Her finder man en masse guf for småbørn, som gerne vil tættere på den sjove Oh fra filmen – festplanlægning, sjove slettede scener og ikke mindst en række dybere indblik i Bøvernes univers passer perfekt ind i filmens målgruppe. Til den lidt mere voksne tilskuer kan man se et indblik i DreamWorks verden af projekter, hvilket viser deres alsidighed og mesterlige teknikker.
 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juli/august 2015.  

Tilbage til 3D Blu-ray anmeldelser eller Blu-ray anmeldelser