Hitchcock dvd anmeldelse

 
Hitchcock
 
Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen 
 
Hitchcock dvd anmeldelse

Dvd udgivelsesdato: marts 2014
Distributør: FOX-Paramount
Genre: Biografi, drama

Instruktør: Sacha Gervasi

Skuespiller:
Anthony Hopkins som Alfred Hitchcock
Helen Mirren som Alma Reville
Scarlett Johansson som Janet Leigh
Danny Huston som Whitfield Cook
Toni Collette som Peggy Robertson
Michael Stuhlbarg som Lew Wasserman
 
Beskrivelse: 
I forbindelse med Fox Searchlight Pictures har 20 års jubilæum, har vi valgt at fokusere på nogle af deres største titler. Denne gang er det nyklassikeren Hitchcock, som vi kigger på.

Alfred Hitchcock er en populær instruktør, der igennem en lang periode har formået at skræmme og underholde biografpublikummer verden over i årtiet efter anden verdenskrig. Han bliver besat af tanken om at lave en gyserfilm, så ond og uhyggelig, at ingen i Hollywood vil røre ved den. Med forlægget under armen kaster Hitchcock sig ud i brydematch med studier, sin kone og den offentlige mening, der langt fra er varm på idéen om en film baseret på den væmmelige bog – Psycho.
 
Hitchcock dvd anmeldelse
 
Anmeldelse:
Alfred Hitchcock var mesteren over dem alle. Før Carpenter, Romero og Cronenberg var Hitchcock den ukronede konge af populærgyseren, der altid kunne chokere et biografpublikum. Han var nådesløs som person og hans opførsel kunne være tæt på barnlig, for i hans verden var målet altid helligere end midlet. Sacha Gervasis film fra 2012 prøver at levere et nuanceret indblik i tilblivelsen af Hitchcocks Psycho, der samtidig er en beskrivelsen af en mand, der med lige dele stædighed og ambition altid prøvede at presse citronen en tand mere fra film til film. Han var en dygtig instruktør, der formåede at skræmme sine egne skuespillere til at yde det ypperste – uanset hvad det så måtte koste i hans private forhold til de mennesker, som han havde arbejdet med. Dette faktum alene skaber en god film, for lige så elsket som manden var for sit arbejde – ligeså frygtet og umulig var han at arbejde sammen med. Menneskerne omkring ham var statister i the Hitchcock show med undtagelse af konen Alma, der altid havde ham nogenlunde under kontrol. Hun er i denne film fantastisk spillet af Helen Mirren, der fungerer som yin til Anthony Hopkins yang i rollen som dem store mester. Deres indbyrdes skuespil hæver filmen til noget helt særligt, som rammer midt i enhver filmelskers hjerte. Her er masser af screen presence og kemi, der fæstner sig helt inde i publikums stuer. Dygtige præstationer af andre skuespillere som Hollywood darling Scarlett Johansson og Toni Collette, når ikke de to hovedpersoner til sokkeholderne. Det er nemlig i interaktionen mellem Hitchcock og Alma, at det virkelige drama skal findes. Det er her at maskinstationen og hjertet af alle Hitchcocks største film skal findes – og her formår denne film, at vise hvor vigtigt at dette parløb var for filmenes tilblivelse. Det er altid problematisk, at lave en film om en menneske, der forstod at dele vandene med sin personlighed, men Sacha Gervasi formår at proppe så meget varme og ægte følelser ind i filmen, at man sagtens kan adskille den lune Hitchcock fra den usympatiske mand, der så sandelig også har sine scener i denne film. Så er man, som jeg, vokset op med Hitchcocks film som ugens højdepunkt på tv om lørdagen i halvfjerdserne, så bør man absolut se og nyde denne film. 


Anmeldelse skrevet 27 marts 2014. 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic