Forrest Gump blu-ray anmeldelse

 
Forrest gump blu-ray anmeldelse
 
Forrest Gump blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Forrest gump blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 2 timer og 22 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, 
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.35:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 19 februar 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Drama

Crew:     
Instruktør: Robert Zemeckis
Manuskript: Winston Groom
Producere: 
Wendy Finerman ... producer
Charles Newirth ... co-producer
Steve Starkey ... producer
Steve Tisch ... producer
Fotograf: Don Burgess
Klip: Arthur Schmidt
Musik: Alan Silvestri

Skuespiller:
Tom Hanks som Forrest Gump
Rebecca Williams som Nurse at Park Bench
Sally Field som Mrs. Gump
Michael Conner Humphreys som Young Forrest
Harold G. Herthum som Doctor (as Harold Herthum)
George Kelly som Barber
 
Beskrivelse: 
Forrest var ikke nogen normal dreng – ej heller blev han en normal mand. Fra første færd i livet, gik Forrest mod konformiteten og overvandt alt fra drillerier til børnelammelse på rå viljestyrke alene. Den gammelkloge dreng, der bare havde sin Mama og hendes vise ord til at støtte ham i tilværelsen, bliver en mand, der får oplevet det meste i livet. Fra krigens rædsler til sejrens sødme oplever Forrest livet i med og modgang – og forholdet til hans livs kærlighed Jenny, der altid forbliver lige ved og næsten. 
 
Forrest gump blu-ray anmeldelse
 
Tom Hanks brød lydmuren endnu engang, da han kastede sig ud i rollen som Forrest Gump. En mand, der ved første øjekast kunne virke en smule bagud, men som i virkeligheden havde en livsanskuelse, som mange mennesker dengang og i dag kunne lære noget af. Frasen om at livet er som en æske blandet chokolade er omtrent lige så slidt som carpe diem, men ikke desto mindre ringer ordene stadig tydeligt, for dem der kan se igennem fingre med, at det er tyve år siden vi hørte sætningen først gang.

Forrest Gump er en film, der handler om at overvinde sine egne handicap. Den handler om hvordan man kan bruge sine svagheder som styrker, for at få det meste ud af livet. Det hele er enormt livsbekræftende og til trods for, at fans af filmen sikkert allerede har set Gumps liv folde sig ud på deres skærme mere end en gang, så er der stadig noget at komme efter ved et gensyn på Bluray.

Tom Hanks er genial i sin rolle, men det samme gør sig så sandelig også gældende for Sally Field i rollen som Mama og Gary Sinise i rollen som Lt. Dan. Instruktør Robert Zemeckis styrer sit publikum gennem en skøn tour de force af hvad livet handler om – og de 141 minutter føles absolut aldrig lange ved et gensyn, hvilket er en svær disciplin i sig selv.

Denne seneste Masterworks Collection udgave på Bluray kommer i en smuk digibook, der er fyldt med stemningsfyldte billeder fra filmen kombineret med information om tilblivelsen af denne film, der fortjent løb med en Oscar for årets bedste film i 1994. Så har du ikke allerede dette mesterværk i din Bluray samling, så er der ingen undskyldning for at ikke købe Forrest Gump i denne omgang.
 
Forrest gump blu-ray anmeldelse
Vi får filmen præsenteret i 2.35:1 Anamorphic Widescreen og det er smukt hele vejen igennem. Billedet er skarpt, farverne klare og tydelige og sortniveauet er over gennemsnittet. Filmen har stadig en del filmgryn, hvilket holder et præsentabelt autentisk niveau for en digitaliseret film. Her er i enkelte scener rodet lidt for meget med digitale teknologier, der giver et lidt for poleret billede, der taber på detaljegraden. Det er heldigvis ikke et generelt problem for filmen, så det trækker kun minimalt ned i den samlede bedømmelse.

Lyden på denne Bluray er præsenteret i 5.1 DTS HD Master. Filmen indeholder en enorm mængde af hits, der svarer overens med tidsperioden, som Forrest befinder sig i. Desværre virker de en smule overdøvende og overmikset i enkelte scener, hvilket er synd. Alan Silvestris smukke score til filmen sidder til gengæld lige i skabet igennem hele filmen og akkompagnerer fint de smukke billeder med en smuk og stemningsfyldt lyd. Dialogen er for det meste skarp, men der er enkelte scener hvor lyden fra musikken overdøver på unødvendige passager, hvilket trækker alvorligt ned i den samlede bedømmelse.

Commentary with Robert Zemeckis & Steve Starkey
Musical Signposts to History
Introduction by Ben-Fong Torres

Anmeldelse skrevet den 24 marts 2014.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til blu-ray anmeldelser