Flashdance UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Flashdance UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan VIlhelmsen
Flashdance UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 4K - 1.78:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 18. marts 2024
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk:  1 = 1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Drama, musik
Biograf premiere: 8. juli 1983
 
Instruktør: Adrian Lyne
Manuskript: Thomas Hedley Jr., Joe Eszterhas
Producere: Jerry Bruckheimer, Peter Guber, Tom Jacobson
Fotograf: Donald Peterman
Klip: Walt Mulconery, Bud S. Smith
Musik: Giorgio Moroder
 
Skuespiller:
Jennifer Beals som Alexandra Owens
Michael Nouri som Nick Hurley
Lilia Skala som Hanna Long
Sunny Johnson som Jeanie Szabo
Kyle T. Heffner som Richie Blazik
Lee Ving som Johnny C.
Ron Karabatsos som Jake Mawby
Belinda Bauer som Katie Hurley
 
Beskrivelse: 
I filmen Flashdance arbejder danseren Alexandra på en bar om aftenen, hvor hun udlever hendes drøm om at blive professionel danser med eksotiske danse-sceneshows på en scene, mens hun om dagen tjener til dagen og vejen, som svejser på en af Pittsburghs byggepladser. Hendes chef Nick overværer en aften hendes sexede sceneshow og falder pladask for hende og med behændig snilde får han hende på krogen. Deres forhold har sine op og nedture, men da Alexandra opdager at Nick har haft en finger med i spillet med at få hende til audition på balletskolen, bliver den temperamentsfulde og stolte Alexandra rasende og smider Nick på porten. Nu må hun finde ud af om hun skal bide stoltheden i sig for at forfølge hendes drømmekarriere eller droppe den umulige drøm.
 
Flashdance UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray

’What a feeling’ hedder et af de mange hits fra filmen Flashdance, og filmen er måske mere en følelse, fremfor en film med en sammenhængende og gennemarbejdet handling. I 2024 virker Flashdance mere som en samling musikvideoer stykket sammen med et minimum af handling og dialog. Til gengæld er musikken og dansescenerne så velkoreograferede og medrivende at det er man nærmest får kuldegysninger, måske især hvis man selv har gennemlevet perioden og kan huske musikken. Det farverige persongalleri bestående af dansepiger, bartyper, byggepladsfolk mv. har Jennifer Beals i front som danseren / svejseren Alexandra Owens mens Michael Nouri har rollen, som hendes byggepladschef og senere elsker, Nick Hurley. Det bedste man kan sige om skuespillerpræstationerne er, at danserne er fantastisk dygtige, for ellers er der ikke meget at komme efter her.

Handlingen i Flashdance er meget klichefyldt og forudsigelig, men læner du dig godt tilbage i sofaen og nyder suset fra 80’erne og Giorgio Moroders fantastiske soundtrack, så er du virkeligt godt underholdt i de 95 minutter filmen varer.
 
Billedsiden på denne 4K / 2160p udgivelse af Flashdance i billedformatet 1.78:1 er ganske flot. Der er bevaret en stor del filmisk grain i billedet, hvilken synes at være et fint valg hvis en 80’er film som denne ikke skal se alt for kunstig ud og skarpheden i detaljer og nærbilleder af ansigter og tøj er stadig ganske fin. Det nye Dolby Vision/HDR farvespektrum får både de farvemæssigt intense eller de mere afdæmpede scener til at fremstå optimalt og med en god dybde i billedet. Sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og denne anmelder fandt ingen betydelige komprimeringsfejl, så denne udgave af Flashdance på UHD er en absolut godkendt udgivelse fra Paramount Pictures.
 
Soundtracket til denne UHD udgivelse af Flashdance er det samme som på blu-ray udgivelsen fra 2020 og ’kun’ et 5.1 DTS-HD Master Audio lydspor. Alligevel føles lydsporet gennemarbejdet, fyldigt og vitalt med et dejligt soundtrack komponeret af Giordio Moroder og masser af 80’er hits, som det er svært at sidde stille til når de brager ud af højttalerne. Scenerne uden musik er udstyret med gode atmosfæreskabende baggrundslyde fra byens liv og larm, mens dialogen er velprioriteret og fremstår klart og centreret i lydbilledet, dog er der enkelte steder hvor dialogen lyder lidt for komprimeret eller skrattende, men det er småting i et ellers lækkert lydspor.
 
Ingen ekstramaterial
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet maj 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser