Den lille havfrue Blu-ray anmeldelse

 
Den lille havfrue blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

 
Den lille havfrue blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 79 minutter
Lyd: DTS-HD 7.1 Master Audio: engelsk
Dolby Digital 5.1: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080P

Blu-ray udgivelsesdato: 19. september 2013
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 2 = Blu-ray & dvd

Genre: Tegnefilm

Beskrivelse: 
Havfruen Ariel er fuldkommen uregerlig. Hun er til stadighed en hovedpine for hendes far Kong Neptun, der nærer stort had mod menneskerne, der indtager den grundfaste del af planeten. Under vandet er der imidlertid problemer, da Ariel opsøger menneskerne og falder for den smukke Prins Erik, som hun hjælper, da hans skib går ned med mus og mand. Ariel bliver straffet af Neptun, der udstøder sin datter direkte i armene på den onde Ursula, der laver en skæbnesvanger aftale med Ariel. Ursula vil trylle den smukke havfrue om til menneske i bytte for Ariels smukke stemme, som Ursula er meget misundelig på. Men hvad er vigtigst? Drømmene om alt det, som man ikke er og ikke kan – eller familie, venner og alt det kendte, som man dybest set elsker og holder af?
 
Den lille havfrue blu-ray anmeldelse
@Disney
 

Den Lille Havfrue er film nummer 28 i rækken af Disneyklassikere. Den bliver af mange beskrevet som første film i Disneys genopbygning – og med god grund. Disney havde haft nogle lidt matte år og filmenes popularitet op igennem 70erne og 80erne var dalende. Med Den Lille Havfrue fandt Disney imidlertid igen melodien – ikke mindst på grund af Alan Menkens fantastiske sange, der snart 25 år efter filmens premiere stadig henrykker enhver barnlig sjæl, for hvem kan ikke synge/nynne med på Havet er Skønt? Filmens historie er meget løst baseret på H.C. Andersens eventyr, men den tager kvantespring væk fra den danske digters kynisme og sørgelige slutning. Heldigvis da, for Den Lille Havfrue er en skøn film, der kan ses af både børn og voksne den dag i dag. Derfor markerer filmen også en slags renæssance for den moderne Disneyklassiker, for hvor de ældre film nok vinder mere ved gensynsglæde end et nyt publikum – så har Havfruen og film som Aladdin og Løvernes Konge en magi, der stadig kan tiltrække unge barnesjæle og stadig er tidssvarende i historie og udformning i 2013. De danske stemmer er skønne og selv om det langt fra er en ny film, så er ordene, udformningen og sangene stadig aktuelle for de allermindste. Filmen kan derfor sagtens anbefales til familier med børn, der ønsker halvanden times underholdning på lige vilkår med de nye moderne film. Dette er en af Disneys allerbedste film – og med denne udgivelse har man skabt en film, der bør stå på enhver reol i de små stuer.
 
Den lille havfrue blu-ray anmeldelse
@Disney


Den Lille Havfruer er lige præcis ny nok til, at man har kunnet restaurere den uden at pille ved originalfilmens farvespektrum. Dette bevirker, at vi med denne udgivelse slipper for alt for blankpolerede billeder med en farvestyring helt ude af kontrol. Til gengæld får man den helt rigtige blanding af matte og blanke farver, der sender publikum tilbage til biografmørket i 1990. Det er naturligvis flot og meget lækkert i 1080p men lige præcis denne transfer behøver slet ikke en super opløsning for at ligne en million. Hvis bare alle Disneyklassikere så ud på denne måde! Det er virkelig en fornøjelse, at man kan gense en film i fuld HD, der stadig ligner originalen uden alt for meget af den grimme digitalisering.


Filmen er ikke så gammel, som mange af de andre klassikere vi har anmeldt her på siden. Derfor er lyden på det danske spor glimrende – også selv om vi igen bliver spist af med Dolby Digital 5.1 – mod det engelske original track i DTS-HD 7.1. Kan man leve med den originale lyd og kan undvære dansk tale, så er det da også at foretrække. Den danske lyd har dog noget mere klang end eksempelvis Junglebogen, så forskellen mellem dansk og originalen er dog noget mindre i denne omgang.
 


- Part of your World – Musikvideo
- Annulleret figur: Harold the Merman
- Jodi Bensons rejse til New Fantasyland
- Tilblivelsen af Den Lille Havfrue
- Slettede scener
- Pigen med Svovlstikkerne
- Sing-A-Long

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 18 september 2013. 

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser