Deltakliken UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Deltakliken UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
Deltakliken UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Lyd: DTS:X
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, m.fl
Aspect Ration: 4K - 1.85:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 31. maj 2021
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Komedie
Biograf premiere: 16. april 1979
 
Instruktør: John Landis
Manuskript: Harold Ramis,Douglas Kenney,Chris Miller
Producere: Ivan Reitman, Matty Simmons
Fotograf: Charles Correll
Klip: George Folsey Jr.
Musik: Elmer Bernstein
 
Skuespiller:
Tom Hulce som Larry Kroger (as Thomas Hulce)
Stephen Furst som Kent Dorfman
Mark Metcalf som Doug Neidermeyer
Mary Louise Weller som Mandy Pepperidge
Martha Smith som Babs Jansen
James Daughton som Greg Marmalard
Kevin Bacon som Chip Diller
 
Beskrivelse: 
Moderen til den moderne fraternity-movie får debut på UHD Bluray!
 
Deltakliken UHD 4K blu-ray anmeldelse
 Billedet er ikke fra UHD udgivelsen
 
Året er 1978 - og i “Delta kliken” (amerikansk titel: National Lampoon`s Animal House), bliver vi serveret for et college i 1962, hvor inspektøren vil udvise hele Delta Tau Chi broderskabet, hvilket leder til en gal kamp og fjollede fjollerier i næsten 2 timer, med alle de arketyper af karakterer man kan komme på, skruet op på maks, tilsat toga parties, drukfester, foodfights, bizar opførsel o.s.v.

Stemningen er den samme som du finder i The Blues Brothers (1980), og det er der en helt simpel grund til, for instruktøren er nemlig John Landis, og kendt for b.la Coming To America, Trading Places (“Bossen & Bumsen”), og ikke mindst som instruktøren bag ikoniske Michael Jackson videoer som f.eks “Thriller” m.m.

Det kan godt være, at “Delta kliken” står i manges bevidsthed som en af de sjoveste film nogensinde, men for mig var det en utrolig tynd omgang. Tiden er løbet fra filmen, og det var en hård omgang at komme igennem den.

Den var sjov at se på som et tidsbillede, hvor humor og ikke mindst forholdet i mellem kvinder, mænd og forskellige racer portrætteres i tidens (politisk ukorrekte) ånd. Det er også skæg at se skuespillere som Kevin Bacon i en meget ung alder.

Det er en film man bør have i samlingen, fordi den var definerende for en hel genre.
 
Deltakliken UHD 4K blu-ray anmeldelse
 Billedet er ikke fra UHD udgivelsen 
 
Filmen er temmelig mørk, hvilket intet har med HDR gradingen at gøre på UHD disken. Filmen VAR ret mørk, ikke specielt velbelyst og i en let støvet farvepalette. Den nye HDR master, giver filmen et tydeligt løft både i opløsning, men også i lyspaletten, der bestemt klæder filmen, der dog stadig er en ret mørk film. Jeg endte med at se den på mit OLED TV i et mørklagt rum, for ikke at være irriteret over den mørke palette. Glædeligt er det, at filmen generelt fremstår i en flot stand, uden udrivninger celloid fejl og lignende.
 
 
UHD disken kommer med lyden pakket i DTS:X. Sjovt nok, er der tale om et ENDNU mere front fokuseret mix end det 5.1 mix vi finder på bluray disken! Her er der mere stereo information. Oprindeligt er filmen mixet i mono. Dialog er fornuftig og tydelig igennem filmen, og UHD disken er altså tættere på filmens originale mono mix, sjovt nok. Jeg spottede ingen top kanaler i aktion.
 
Begge diske har de samme ekstra materialer, der består af et “reunion” tilbageblik, en “hvor er de nu?” dokumentar og en quiz.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” CX OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS:X
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet juni 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser