Death Race: Beyond Anarchy blu-ray anmeldelse

 
Death Race: Beyond Anarchy blu-ray anmeldelse
 
Death Race: Beyond Anarchy blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Death Race: Beyond Anarchy blu-ray anmeldelse
 
Zone: Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 51 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1,78:1 

Blu-ray udgivelsesdato: 11. oktober 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action
Biograf premiere: er ikke vist i de Danske biografer
 
Instruktør: Don Michael Paul
Manuskript: Tony Giglio og Don Michael Paul
Producere: bl.a. Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Mike Elliott
Fotograf: Alexander Krumov
Klip: Vanick Moradian
Musik: Brain Mantia, Melissa Reese, Frederik Wiedmann

Skuespiller:
Danny Glover som Baltimore Bob
Zach McGowan som Connor Gibson
Frederick Koehler som Lists
Lucy Aarden som Carley
Danny Trejo som Goldberg
 
Beskrivelse: 
Efter et mislykket overfald på den fængslede, legendariske racerkører Frankenstein trænger Connor Gibson (Zach McGowan) ind i et fængsel med ét mål – at få adgang til det ulovlige Death Race og få Frankenstein ned med nakken. Connor skaffer sig hjælp fra Baltimore Bob (Danny Glover) og Lists (Fred Koehler) og forelsker sig i den smukke bartender Jane (Christine Marzano). Connor må kæmpe for mere end sit liv i denne brutale verden uden lov og orden – og intet at frygte.
 
Death Race: Beyond Anarchy blu-ray anmeldelse
 
Vi er nu nået til fjerde kapitel i Death Race reboot franchisen. Serien lagde ud med en forholdsvis original reboot med Jason Statham i hovedrollen og leverede en god omgang action med en forholdsvis mørk historie baseret på et dystert samfundssyn. De efterfølgende film har ikke haft Statham i hovedrollen og er også blevet til på et noget billigere budget, hvilket har betyder at kvaliteten er faldet en hel del. Serien er gået all-out på action, fantastiske bilstunts og motoriseret død og ser nu bort fra skuespillet. Death Race: Beyond Anarchy har været forsinket i næsten et års tid, men er nu endelig ude på Blu-ray, DVD og diverse tjenester.

Handlingen i denne fjerde film er sat et godt stykke ude i fremtiden og at arrangerer og deltage i Death Race er blevet ulovligt. Argumentet er at vold avler vold og det ikke er til nogen gavn for verden, at en flok fanger dræber sig selv på prime-time tv. At noget bliver ulovliggjort er dog ikke ensbetydende med at det stopper og Death Race lever selvfølgelig videre, men bliver nu streamet på det såkaldte Dark Web i stedet. Løbet bliver afholdt på fængselsøen The Sprawl, hvor Frankenstein styrer løjerne. Lists (Frederick Koehler) er også tilbage og er manden der har fået internettet til øen. Sammen med en colombiansk velgørende styrer Frankenstein løbet og Baltimore Bob (Danny Glover) står for alt det praktiske.

Men fordi Death Race netop er ulovligt og er med til at financierer kriminalitet ønsker myndighederne at få stoppet Frankenstein. De sender derfor en undercover agent ind sammen med et hold fanger som skal likvidere Frankenstein. Hvordan gør man så bedst det? Jo man deltager selvfølgelig i Death Race, men få at komme så langt skal de udvalgte igennem en række elimineringslege. Disse elementer bidrager med endnu mere action og i det hele taget, går der ikke mange minutter mellem de forskellige actionsekvenser i denne film.

Det er alt sammen kombineret med et soundtrack der består af en ikke super hård omgang Death Metal og heldigvis er der også en masse kvindelige indsatte der er mere end glade for at smide tøjet og danse nøgen rundt når det er krævet, det bliver ikke meget mere lummert end dette. Det er primært Danny Glover der prøver at løfte skuespillet op på et lidt højere plan suppleret af Zach McGowan nok mest kendt for hans rolle i Black Sails.

Formelen er ikke blevet lavet radikalt om i Death Race: Beyond Anarchy for den appellerer til det tiltænkte publikum og hvis man har set de forrige film og har kunnet lide dem skal man selvfølgelig ikke snyde sig selv for denne fjerde film i serien. Hvis man ikke har set nogle af de andre ville dette være en skidt indgangsvinkel og jeg vil bestemt foreslå den første med Statham i stedet. Denne er som sådan ikke nogen dårlig film, man skal bare gå ind til den på dennes præmisser, men hvis man bare skal brødfødes med action og vold findes der alligevel langt bedre film derude.
 
Death Race: Beyond Anarchy blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.78:1 MPEG-4 AVC transfer, som er rigtig fornuftigt behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og nærmest forstærket i flere scener især når der skal afrives lemmer. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar, og mange af de gamles ar og sår fremstår utrolig godt. Det hele bliver leveret med et mildt lag grain, så den visuelle stil ledes lidt hen på de gode gamle Grindhouse film.
 
Denne udgivelse kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort et lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til action momenterne. Filmen er fyldt med action sekvenser hvor lydmixet gør det godt og der er virkelig noget knald bag eksplosioner, sammenstød og bare generelt den totale ødelægge som hærger filmen. En hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med selv om det er tydeligt at det ikke er en stor produktion.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet november 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser