Big Hero 6 blu-ray anmeldelse

 
Big Hero 6 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Big Hero 6 blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time 42 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk,
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 8. juni 2015
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation

Instruktør: Don Hall, Chris Williams
Manuskript: b.la. Jordan Roberts, Robert L. Baird, Daniel Gerson
Producere: bl.a. Roy Conli, John Lasseter, Kristina Reed, Brad Simonsen
Klip: Tim Mertens
Musik: Henry Jackman

Skuespiller som ligger stemme til original versionen.
Scott Adsit som Baymax
Ryan Potter som Hiro
Daniel Henney som Tadashi
T.J. Miller som Fred
Jamie Chung som Go Go
Damon Wayans Jr. Som Wasabi
Genesis Rodrigguez som Honey Lemon
James Cromwell som Robert Callaghan
 
Beskrivelse: 
Hiro Hamada er en meget klog lille 14 årig knægt, der bruger al sin tid på at bygge hjemmelavede robotter, som han bruger til de meget ulovlige robotkampe i byen San Fransokyo. Hans fornuftige storebror Tadashi arbejder derimod på et meget anerkendt teknologisk universitet hvor eleverne virkelig får lov at bruge deres kreative evner. Selvom Tadashi og Hiro er som nat og dag, så ønsker Tadashi alt det bedste for sin bror. Tadashi har opfundet en lægerobot som han kalder Baymax og Hiro begynder ligeså stille at interessere sig mere og mere for Baymax og på den måde får Tadashi hans bror til at komme ind på skolen.

En forfærdelig ulykke gør at hele byen San Fransokyo er truet med udryddelse og nu står Hero tilbage magtesløs. Hiro finder ud af at hans eget robot projekt er blevet kopieret og skal bruges til at ødelægge byen. Så Hiro og Baymax drager på en farefuld jagt efter skurken. De kan dog ikke klare opgaven alene, så de slår sig sammen med de ret så skøre Go Go, Wasabi, Honey Lemon og Fred som også går på universitetet.
 
Big Hero 6 blu-ray anmeldelse
©Disney 
 
Der er fart over feltet i Big Hero 6 som er en tegneserie fra Marvel. Det er ikke en af de mest kendte film de har taget fat i, men den er bestemt godkendt. Det nærmeste man kan komme på at forklare den tykke oppustelige Baymax er en blanding af en kæmpe ballon og Michelin figuren. Dette kommer der nogle yderst sjove episoder ud af. For de helt små børn kan den til tider være lidt uhyggelig når den store skurk er efter vores helte, men det bliver aldrig så meget at de ikke tør se filmen.

Nu blev filmen kun set med dansk tale, grundet to mindre børn der så med. Ofte ødelægger de danske stemmer filmen, men i det her tilfælde er stemmerne passet rigtig godt ind med figurerne. Det er noget af et umage team der skal redde byen fra den onde skurk. Baymax er helt klart hovedpersonen i filmen som alle flækker af grin over, men de andre hovedpersoner som består af Go Go Tomago, Wasabi, Honey Lemon og Nørden Fred får os nu også til at trække på smilebåndet. Det eneste negative der er at komme med er at action scenerne på et tidspunkt er ved at tage overhånd. Det er dog ikke noget der trækker karakteren ned.

Vilde Rolf og Frozen var kæmpesucceser for Disney, og igen her med Big Hero 6 har de fået succes. Denne animations film er til tider hylende morsom og ligefra de små børn og over til de voksne så er her en meget underholdende film. Marvels univers er jo altid spændende og underholdende og selvom Big Hero 6 ikke er så kendt en film i dette univers så klarer den sig fantastisk. Person galleriet er så fint skruet sammen og samspillet mellem Hiro og Baymax er så godt at man ikke kan andet end at elske denne film.
 Big Hero 6 blu-ray anmeldelse©Disney
 
Billedet er der ikke meget at komme efter, dog er der lidt slør ved nogle panoreringer. Ellers er det knivskarpt med fuld knald på farverne når der er brug for det. Animationsfilm er der næsten altid et rigtig godt billede på og med et knivskarpt billede kan man også finde små ting i filmen som refererer til andre Disney & Marvels film. Dette kræver dog at man kender de andre film, og man skal se rigtig godt efter. Men film som Frozen og Wreck it Ralph ser man flere gange at der henvises til i Big Hero 6. Det er rigtig sjovt at lede efter flere når man har set de første.
 
Den danske udgave er udgivet i DTS Digital Surround 5.1 hvor imod originalen er i DTS-HD 7.1 Master Audio. Action scenerne kommer selvfølgelig mere til sin ret når den vises i den gode udgave. Det er dog ikke noget der ødelægger filmen, men skal den ses i biografen og børnene ikke er med så er det at anbefale at se den i den originale version. Da får man fuld valuta for pengene. Dialogerne er super skarpe og subben brøler derudaf. Surround kanalerne spiller også godt med og det gør seeren til midtpunktet i filmen.

- Kortfilm Festmåltidet
- Historien bag Big Hero 6: Hiros rejse
- Big Animator 6: Figurerne bag Figurerne
- Slettede scener
- Mickey Mouse kortfilm: Tokyo Go

Der er en del ekstra materiale her og især kortfilmen Festmåltidet burde man lige se.

Anmeldelse skrevet juni 2015.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser