Austenland blu-ray anmeldelse

 
Austenland blu-ray anmeldelse
 
Austenland blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Austenland  blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 37 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk + 2 andre sprog.
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 18 juli 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: komedie

Instruktør: Jerusha Hess
Manuskript: Jerusha Hess & Shannon Hale
Producere: Bla. Robert Fernandez, Jared Hess & Meghan Hibbett
Fotograf: Larry Smith
Klip: Nick Fenton
Musik: Ilan Eshkeri

Skuespiller:
Keri Russell som Jane Hayes
JJ Feild som Mr. Henry Nobley
Bret McKenzie som Martin
Jennifer Coolidge som Miss Elizabeth Charming
James Callis som Colonel Andrews
 
Beskrivelse: 
Jane Hayes (Keri Russell) er vild med alt, hvad der har med forfatterinden Jane Austen at gøre, og det komplicerer hendes kærlighedsliv. Hun er fast besluttet på at være heltinden i sin egen historie, så hun bruger hele sin opsparing på en tur til den aparte temapark ”Austenland”, hvor hun har svært ved at adskille fantasi og virkelighed.
 
Austenland  blu-ray anmeldelse
 
I en verden hvor romantikken for længst er erklæret død, hvor den forfinede gentleman er blevet metrosexuel og hvor kærlighed er blevet pakket ind i fornuft (og knap så meget følelse) er selv den mest håbefulde romantiker chanceløs. Det har den amerikanske instruktør (og debutant) Jerusha Hess også gennemskuet – og på baggrund af disse observationer, har hun skabt en fortryllende verden, hvor Keri Russell, i rollen som Jane Hayes, bliver midtpunkt for den evige jagt efter den stormende romantiske kærlighed.

Det er sjovt og anderledes. Temaparken Austenland er en slags Jurassic Park for kærlighedshungrende kvinder, der i virkeligheden er et symbol for en kombination af kvindelig desperation og den romantiske længsel efter fordoms tider, hvor alting var bedre og meget nemmere. Filmen er original og selv om instruktøren selv også har skrevet historien, er det ikke første gang, at hun er en del af et originalt koncept. Hun var nemlig medforfatter på husbondens succesfilm Napoleon Dynamite, der både var original, morsom og skæv på en og samme tid. Det samme kan i høj grad siges om Austenland, der spiller lidt på samme slags tangenter som Napoleon Dynamite. Hovedpersonen får i den grad udstillet sine svagheder på en måde, der gør dem sårbare, ærlige og meget menneskelige. Det er nemt at få sympati for den type personer, da de virker tredimensionelle og ægte – og ikke mindst i stærk kontrast til lignende personer fra andre og mere fladpandede typer af komedier.

Austenland er i den grad en anderledes film, der alligevel er bygget op omkring grundprincipper for en romantisk komedie. Således varer fascinationen med fortiden ikke evigt og derfor skal der, naturligvis, tages et valg i slutningen af filmen, der ender lige så formularisk, som den startede anderledes. Skuespillet er primært båret af den overvurderede Keri Russell, der i min optik alle dage, har været en torn i mit øje med sin overspillede mimik. Hun bæres gudskelov af langt bedre skuespillere i Austenland, hvilket gør hendes performance mindre ulidelig.

Skal man konkludere, og det skal jeg, så er Austenland en anderledes romantisk komedie, der absolut er henvendt primært til kvinder, der har sparet mere end tredive år op på sygesikringsbeviset. Andre kan naturligvis sagtens se med, men den primære målgruppe, vil nok nikke mest genkendende til Janes problemer i tilværelsen. Austenland er et frisk pust, ufarlig og ganske harmløs komedie, der sagtens kan trække et smil eller to fra en ellers hårdkogt filmanmelder.
 Austenland blu-ray anmeldelse
Austenland er et meget smukt sted, så vi bliver forkælet med utroligt smukke billeder, der bliver præsenteret lige så utrolig smukt. Varme farver, smukke hudtoner og et sortniveau tæt på reference er bare lidt af roserne, som man kan kaste efter et billede, der er meget meget tæt på de fem stjerner. Lidt rod i farvegengivelsen i et par scener, der virker dårligt mastered trækker en lille smule ned i en ellers smuk billedpræsentation.
 
Lossless 5.1 DTS HD MA giver et dejligt behageligt lydbillede. Et godt gammeldags soundtrack fyldt med nye og gamle sange spiller lystigt der ud af gennem filmen med en tydelig klang og fine nuancer. Samtidig er dialogen noget af det allerbedste, som jeg har oplevet i et ellers noget gennemsnitligt romantisk drama.
 
- Commentary
- Q&A

Anmeldelse skrevet 25. juli 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser