Aladdin blu-ray anmeldelse

 
Aladdin blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Aladdin blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 8 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 Engelsk
Dolby Digital 5,1 Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 26. september 2019
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Børnefilm, Eventyr
Biografpremiere: 23. maj 2019

Instruktør: Guy Ritchie
Manuskript: John August, Guy Ritchie
Producer: Ivan Atkinson, Kevin De La Noy, Jonathan Eirich
Fotograf: Alan Stewart
Klip: James Herbert
Musik: Alan Menken
 
Skuespiller:
Will Smith som Genie
Mena Massoud som Aladdin
Naomi Scott som Jasmine
Marwan Kenzari som Jafar
Navid Negahban som Sultan
Nasim Pedrad som Dalia
 
Beskrivelse:
Aladdin er det klassiske eventyr om den unge og fattige lommetyv Aladdin, som møder den smukke Jasmine, sultanens datter, som han forelsker sig i. Aladdin hyres af den onde og udspekulerede Jafar til at hente en olielampe ud fra en magisk grotte. Da grotten styrter sammen om ørene på Aladdin, ser han sit snit til at kapre lampen fra Jafar og snart viser lampens ånd, Genie, sig foran Aladdin og giver ham tre ønsker. Udover at komme ud fra den sammenstyrtede grotte ønsker Aladdin at blive udstyret som en rig prins, så han kan bejle til at blive gift med den smukke Jasmin. Det lykkedes også for Aladdin forklædt som Prins Ali, at få audiens for Sultanen og Jasmin omend Aladdin har svært ved at agere som fin prins. Jafar, som ønsker at vippe Sultanen af pinden, ser sit snit til at erobre olielampen og får Genie til at gøre ham til først sultan og derefter en mægtig troldmand. Det bliver nu Aladdins opgave list at franarre Jafar olielampen og dermed magten, så Aladdin kan blive gift med Jasmin.
 
Aladdin blu-ray anmeldelse
 
Aladdin er endnu en film i rækken af Disneys live–filmatiseringer af deres egen tegnefilmssuccesser, som f.eks. Junglebogen, Løvernes konge og Dumbo. Det er altid svært at kopiere en succes eller her Robin Williams geniale indsats som Genie i originalen, men jeg synes det denne gang er lykkedes Disney at skabe et sprudlende og eventyrligt univers, hvor alt bare fungerer. Kulisser og kostumer gør at man føler sig hensat til Hollywoods storhedstid for klassiske eventyrfilm fra 60’erne og 70’erne, mens dialog og actionsekvenser med indlagt parkour er opdateret til vore dages standard. Da skuespillerne for første gang bryder ud i en sangsekvens, bliver jeg faktisk lidt overrasket, da jeg troede Aladdin var en rendyrket eventyrfilm, men så huskede jeg på tegnefilmsforlægget, hvor der naturligvis indgår sange og de fleste gange fungerer det faktisk udmærket. Will Smith overstråler alle i filmen som Genie og han tilfører karakteren lidt Fresh Prince frækhed og humor, mens Mena Massoud og Naomi Scott, som spiller hhv. Aladdin og Jasmine spiller deres roller charmerende og med fantastiske sangpræstationer. De danske stemmer leveres af mere ukendte kræfter som Diluckshan Jeyaratnam som Aladdin, Julie Agnete Vang som Dalia og Pelle Emil Hebsgaard som Genie.

Aladdin indeholder imponerede flotte actionssekvenser i og omkring den arabiske eventyrby Agrabah med heftig, men veludført brug af CGI. En undtagelse er måske scenen, hvor Aladdin jages af en forstørret udgave af Jafars papegøje Jago, her kammer det over. Men alt er det lykkes Guy Ritchie og Disney at få denne udgave af Aladdin fremstå som en frisk og opdateret udgave som har alle de elementer en god eventyrfilm skal have, og som også har holdt uhyggeniveauet nede, så børn ned til 7 år kan være med.
 
 Aladdin blu-ray anmeldelse

Billedsiden på Aladdin er en eksplosion af alle regnbuens farver når vi befinder os på sultanens palads eller i Prins Ali’s / Aladdins fortryllede optog. Andre scener fra Agrabah eller ørkenen er holdt i afdæmpede og varme jordfarver, der føles naturlige og som en god kontrast til det overdådige. Aften og nattescenerne fungerer udmærkede med god dybdefornemmelse i billedet. Detaljeringsgraden er i alle scener høj og man ser skuespillernes ansigtsmimik og detaljer på de smukke kostumer helt tydeligt, mens sammensmeltningen af CGI med scener med de rigtige skuespillere foregår praktisk talt usynligt.

 
Aladdin kommer med et fornemt engelsk Dolby Digital Plus 7.1 lydspor samt Dolby Digital 5.1 lydspor med hhv. danske, norske, svenske og finske stemmer. Lydsiden på det engelske lydspor er velafbalanceret og dialogen fremstår tydeligt, mens sangene fremstår smukt og krystalklart. Der er både gode retningspanorereringer når Aladdin tager flugten i Agrabah både til fods eller på det flyvende tæppe, samt et godt baggrundslydbillede, der bringer stemningen fra en arabisk markedsplads hjem i stuen.
 
•Aladdin's Video Journal: A New Fantastic Point of View (1080p, 10:39)
•Deleted Song (1080p, 2:20)
•Guy Ritchie: A Cinematic Genie (1080p, 5:28)
•A Friend Like Genie (1080p, 4:31)
•Deleted Scenes (1080p, 10:44 total runtime)
•Music Videos (1080p, 11:33)
•Bloopers (1080p, 2:07)

Anmeldelse skrevet september 2019.


Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser