Aladdin blu-ray anmeldelse

 
Aladdin blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

 
Aladdin blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 89 minutter
Lyd: DTS-HD 5.1 Master Audio: engelsk
Dolby Digital 5.1: Dansk, norsk, svensk, finsk, islandsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080P

Blu-ray udgivelsesdato: 3. oktober
2013
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Tegnefilm

Beskrivelse: 
Den fattige unge mand Aladdin lever fra hånden til munden. Han ejer kun det, som han kan stjæle og livet er ikke særlig morsomt for den flabede gavtyv. Han charmerer sig til det, som han ikke kan stjæle, men en dag falder Aladdin for den smukke prinsesse Jasmin, der desværre ikke kan gifte sig med ham. Et dekret udstedt af hendes fader og konge forbyder Jasmin, at gifte sig med andre end en rigtig prins. En dag finde Aladdin en magisk lampe, hvor den noget mentalt forstyrrede ånd Genie har været fængslet i mere end 10.000 år. Med Genie i hånden vender Aladdin tilbage til paladset og en plan. En plan der skal vise sig sværere end som så, for kongens højre hånd – den onde Jafar – vil også have fat i den magiske lampe.
 
Aladdin blu-ray anmeldelse
@Disney
 

Aladdin er Disneys klassiker nummer enogtredive og filmen er i allerhøjeste grad en af Disney største fra renæssancen, der startede med den skønne Den Lille Havfrue et par år forinden. Tempoet er højt, humoren er skarp og sangene er melodiske og tryllebindende for børn og voksen i alle aldre. Det er historien om den fattige dreng og den rige pige og plottet er langt fra nytænkning. Det betyder dog så ganske lidt, for stemmerne (også på dansk) og dialogen er sjov og underholdende. Der er klassiske Disney elementer spredt ud over hele filmen, der virkelig viser hvor magisk et eventyr kan være, når Disney for alvor tager sig sammen. Her er slåskampe, pinlige episoder og pruttende humor, der kan får enhver barnlig sjæl til at grine. Her er uhygge, spænding og hurtige skift mellem tempoet, der gør at filmen aldrig bliver kedelig – men hele tiden fastholder sit publikum i historien, som man aldrig bliver for gammel til. Aladdin er samtidig en glimrende introduktion for de små, der endnu ikke har haft Disneys klassikere tæt på livet – for her er vitterligt alt hvad et barnehjerte kan begærer. Mine egne unger kan være svære at fastholde, når det kommer til Disneys klassikere, men Aladdin sad de helt vejen igennem – og det samme gjorde forældrene hvilket i sig selv er en kunst i den moderne verden. Derfor kan Aladdin varmt anbefales som familieunderholdning for store og små.
 
Aladdin blu-ray anmeldelse
@Disney


Ligesom med Den Lille Havfrue har man pillet ganske lidt ved paletten fra originalen, hvilket giver en skøn blanding af nedtonede scener og sprudlende farver. Det er ikke pakket lækkert ind i en masse digital pjat – og man kan se at det er en animation, der er mere end 25 år gammel, hvilket bestemt ikke gør noget. Som de fleste andre Disney klassikere står billedet knivskarpt fra start til slut – og kan man huske de slidte VHS udgaver, der ud over LaserDisc var eneste mulighed på hjemmemarkedet, så kan man godt glæde sig til denne oplevelse på bluray.


Det er jo nærmest en tradition med Disney, at vi i Skandinavien skal snydes for HD lyd på genudgivelser af klassikere. Aladdin er ingen undtagelse – og det er synd, for soundtracket er flot, lyden klar og stemmerne tydelige gennem hele filmen. Kan man nøjes med det engelske lydspor toner Robin Williams og de andre ud i flot DTS-HD 5.1 som må gøre danske småbørnsfamilier blå i hovedet af misundelse.


- Sing Along
- Flimskaberens Kommentarer
- Musikvideoer: A Whole New World
- Slettede Scener
- Sådan blev Aladdin til.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 4 oktober 2013.