Abominable blu-ray anmeldelse

 
Abominable blu-ray anmeldelse

Abominable blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Abominable blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 37 minutter
Lyd: Dolby Atmos: Engelsk, Dolby Digital Plus 7.1: Dansk, norsk, finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. marts 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Animation, Komedie, eventyr
Biograf premiere: 3. oktober 2019

Instruktør: Jill Culton og Todd Wilderman
Manuskript: Jill Culton
Producere: Suzanne Buirgy, Peilin Chou, Tim Johnson
Klip: Susan Fitzer
Musik: Rupert Gregson-Williams
 
Skuespilleresom ligger stemme til (danske i parentes):
Chloe Bennet som Yi (Fanny Leander Bornedal)
Albert Tsai som Peng (Sigurd Philip Dalgas)
Tenzing Norgay Trainor som Jin (Oliver Berg)
Joseph Izzo som Everest
Eddie Izzard som Mr. Burnish (Jesper Asholt)
Sarah Paulson som Dr. Zara (Johanne Louise Schmidt)
Tsai Chin som Nai Nai (Vigga Bro)
Michelle Wong som Yi's Mom (Sandra Yi Sencindiver)
 
Beskrivelse: 
Abominable er en ny DreamWorks animationsfilm og handler om Yeti-ungen Everest, der stikker af fra den stenrige samler, Mr. Burnish, som har fanget ham for at kunne præsentere hans sensationelle fund i eventyrernes klub. Everest søger tilflugt på et højhustag i en kinesisk storby, hvor pigen Yi har sin hemmelig hule, og hvor hun ofte søger tilflugt for at mindes hendes afdøde far. Hun opdager skræmt den sovende Yeti på taget, men finder hurtigt ud af at han ikke er farlig, og beslutter sig for at hjælpe ham ved at skjule ham for Mr. Burnish’s folk, der jager ham. Det er dog svært at skjule et væsen på størrelse med en isbjørn og med en nysgerrighed, som et lille barn og inden længe bliver Everest opdaget og nu går jagten hen over hustagene med Yi på ryggen, mens hendes venner Peng og Jin følger efter på en knallert på landjorden. De ender på en flodpram på vej mod Yetiens hjem på Mount Everest og med Mr. Burnish og hans skarptbevæbnede folk i hælene. Det bliver en farefuld, men også fantastisk rejse gennem det kinesiske landskab for vores fire venner.
 
Abominable blu-ray anmeldelse
 
Abominable betyder afskyelige, men det er Yeti’en Everest på ingen måde. Hans store krystalblå øjne og den fluffy hvide pels taler til ethvert barnehjerte, og voksenhjerte for den sags skyld. Plottet med de onde videnskabsmænd, der jagter et stakkels væsen, men som får hjælp af nogle modige børn, har vi set utallige gange. Der har også været mindst 3 andre animationsfilm om Yetier her på det sidste; nemlig Smallfoot, Son of Bigfoot og Missing Link, så det er heller ikke det vi mangler. Så det der løfter denne film ud af glemslen, er de magiske evner man har udstyret Everest med. Det skaber virkeligt nogle fantastiske flotte scener, når f.eks. en mælkebøtte forstørres til størrelse Mega og vores helte kan svæve væk på den, eller når deres båd rider på enorme bølger af blomstrende marker. Det og Everest’s udseende giver mig associationer til de japanske anime film, som f.eks. Min nabo Totoro, også selvom tegnestilen er en helt anden. Men det er vel heller ikke nogen dårlig ting at blive sammenlignet med Japans svar på Disney.

Abominable er trods et forudsigelig plot stadig en virkelig god og hyggelig animationsfilm for hele familien med en underholdende og hjertevarm historie og med masser af sjove scener, som mine børn grinte meget højt over. De smukt komponerede scener, der foregår i det kinesiske landskab, kombineret med animationens høje niveau, er med til at hæve niveauet og gøre filmen til noget særligt.
 
Abominable blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden på denne blu-ray udgave af Abominable er en sand fornøjelse for øjet med et sprudlende kulørt, krystalklart og detaljeret billede med tæt-på fotorealistiske scenerier, både i den kinesiske storby og i det kinesiske landskab de passerer igennem på deres rejse. Animationerne er sjove og glidende, mens pelsen på Yetien Everest virkelig er imponerende lavet, især når pelsen bevæger sig livagtigt i vinden. Sortniveauet er tilpas dybt og jeg bemærkede ingen komprimeringsfejl. Alt i alt er Abominable på blu-ray en virkelig flot udgivelse fra Universal.
 
Abominable udkommer på blu-ray med et engelsk Dolby Atmos og et dansk Dolby digital 7.1 soundtrack, som er generelt er meget gennemført udført med en god dynamik i actionscenerne. Lydeffekterne panoreres effektivt rundt i alle surroundhøjttalere, men i nogle scener kan man savne lidt tyngde i LFE lydsporet. Soundtracket er smukt komponeret af den rutinerede Rupert Gregson-Williams med passende tilføjelser af popmusiknumre, fra bl.a. Bebe Rexha og især Coldplays ‘Fix You’, der får gåsehuden til at rejse sig på armene. Stemmerne på det engelske lydspor leveres af blandt andet Eddie Izzard og Sarah Paulson, mens resten af holdet overvejende består af skuespillere af kinesisk afstamning. Dialogen fremstår i hele filmen tydeligt og velprioriteret og både de originale og de danske stemmer leveres med stor indlevelse.
 
• DreamWorks Short - Marooned (1080p, 7:24)
• Show & Tell (Original Short) (1080p, 2:50)
• Deleted Scenes (1080p, 10:30 total runtime)
• Making a Myth (Movie) (1080p, 6:58)
• Animating Abominable (1080p, 5:12)
• Meet the Cast (1080p, 8:22)
• Your Yeti Care Guide (1080p, 2:28)
• Courage to Dream (1080p, 3:04)
• An Abominable Tour with Chloe Bennet (1080p, 4:41)
• Everest's Talk Box (1080p, 4:35)
• Cooking with Nai Nai (1080p, 4:03)
• How to...Abominable (1080p)
• You Can Speak Yeti-Ese (1080p, 3:47)
• Nai Nai Says (1080p, 1:48)
• Audio Commentary.
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet marts 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser