White house down blu-ray anmeldelse

 
White house down blu-ray anmeldelse
 
White house down blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

White house down blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 2 timer og 11 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
French: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1, Portugisisk: Dolby Digital 5.1.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk, Fransk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 30 januar 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action.
Biograf premiere: 19. september 2013.

Crew:     
Instruktør: Jon M. Chu
Manuskript: Rhett Reese og Paul Wernick 
Producere: bl.a. Gary Barber, Roger Birnbaum og Lorenzo di Bonaventura

Fotograf: Stephen F. Windon
Klip: Roger Barton og Jim May 
Musik: Henry Jackman


Skuespiller:
Channing Tatum som Cale
Jamie Foxx som President Sawyer
Maggie Gyllenhaal som Finnerty
Jason Clarke som Stenz
Richard Jenkins som Raphelson
Joey King som Emily
James Woods som Walker
 
Beskrivelse: 
Roland Emmerich, kongen af katastrofefilm er tilbage for at smadre tingene igen. Med Independence Day og The Day After Tomorrow på bagen, er det svært at leve op til det hektiske niveau i plottet. Denne gang følger vi et komplot mod Det Hvide Hus, hvor præsidenten og hans mænd bliver belejret af en flok ukendte terrorister. Denne film er mere fokuseret på menneskets ødelæggelse, frem for overnaturlige kræfter, og det giver en lidt anden vinkel på sagen.
 
White house down blu-ray anmeldelse
 
Filmen lægger ud med voldsomt meget patriotisme, som giver bange anelser om, at filmen bliver en over-amerikaniseret omgang sukkersød omtale af Amerikas borgere. Derudover er det en lidt mere eller mindre vag begyndelse, da den historiske opbygning i handlingen er meget langsommelig og kedelig. Man får hele tiden et indblik i, at der er ved at ske noget under overfladen, men en masse kedelige portrætter og dialoger sætter aldrig rigtig gang i kedlerne.

Humoren er meget indskrænket og censureret, hvilket skaber en lidt middelmådig komik i de små morsomme inputs. Den går aldrig over stregen eller bevæger sig mod en sortkomisk vinkling, og det gør, at humoren virker åndsfattigt og decideret u-sjovt. Dynamikken mellem præsidenten og agenten burde også have været langt mere velfungerende og underholdende. Jamie Foxx leverer et solidt stykke skuespil som den lidt mere frisindede præsident, mens Channing Tatum desværre virker en smule mekanisk i sin præstation.

Filmen er spækket med ufatteligt mange klicheer, som undergraver filmens mulighed for at gå mere i dybden med et originalt og opfindsomt plot – bl.a. klicheen med en far, som har et dårligt forhold til sin datter og gennem en katastrofal situation formår at komme tættere på hende. Det fungerede tilbage i 80’erne og 90’erne, men i vores nyere tid rummer disse kliché-skabeloner ikke nogen underholdningsværdi. Og startens kvalmende patriotisme fortsætter desværre non-stop i filmens forløb.

Det var mystisk, at der kom to film på samme tid, som begge omhandlede en belejring af Det Hvide Hus – på det punkt formåede Olympus Has Fallen at dominere på de fleste punkter. I denne film virker det lidt urealistisk at så få mænd kan nedlægge området, når det tog et enormt antal af lakajer at udføre jobbet i Olympus Has Fallen. Hvis man skal sige noget positivt om denne udgivelse, så er det den meget visuelt imponerende billedside, som formår at give nogle solide effekter og brandgode adrenalinsus.

Desværre virker filmen meget forudsigelig fra starten af, og man føler med det samme, at man har set en film af denne kaliber så mange gange før. Samlet set er White House Down en klichépræget omgang patriotisme, som blot vinder nogle få point på visuelle effekter og lavsindet humor. Den kan desværre ikke komme længere udover sine egne fejl, og karakteren kommer til at ligge lige i midten af skalaen.
 White house down blu-ray anmeldelse

Filmen er præsenteret i et 1080p High Definition 2:40:1 aspect ratio og det er den eneste vej frem for en film af denne støbning. De visuelle effekter og de flotte effekter ville gå en smule til spilde på en almindelig DVD-skive, da den knivskarpe opløsning og det højdetaljerede præg giver mere dybde, mere klarhed og en endnu mere intens visuel oplevelse. Den knivskarpe HD-kvalitet er med til at fjerne grænserne for, hvad der ser ægte og uægte ud. Samlet set er billedsiden meget positiv i forhold til handlingen og effekterne, og man kan ikke andet at være gavmild med stjernerne på denne billedside.
 
Lyden præsenteres i et English: DTS-HD Master Audio 5.1, hvor der bliver sat ekstra meget fokus på lydsiden i forhold til de andre elementer. Filmen er spækket med action, og dertil skal lyden også kunne rumme de voldsomme eskapader, hvilket heldigvis er aktuelt. Lyden er glasklar og helt perfekt til den flotte visuelle side af filmen, som sammen giver en heftig cocktail af action for alle drengerøve. Pistolskud, eksplosioner, slagsmål og så videre virker alle til at være realistiske, da lydsiden giver et meget troværdigt udsnit af virkeligheden. Samlet set er lyden tilpas på alle måder – bassen er dybt rungende, diskanten er afrundet og glasklar og hele kombinationen er en fryd for ørene.




Anmeldelse skrevet den 23 februar 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser