About time blu-ray anmeldelse

 
About time blu-ray anmeldelse
 
About time blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

About time blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 time og 50 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Fransk: Dolby Digital 5.1, Spansk: Dolby Digital 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk, Fransk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 13 februar 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Romantik, Komedie
Biograf premiere: 10. oktober 2013.

Crew:     
Instruktør: Richard Curtis 
Manuskript: Richard Curtis 
Producere: Nicky Kentish Barnes, Tim Bevan, Eric Fellner

Fotograf: John Guleserian
Klip: Mark Day
Musik: Nick Laird-Clowes 


Skuespiller:
Domhnall Gleeson som Tim
Rachel McAdams som Mary
Bill Nighy som Dad
Lydia Wilson som Kit Kat
Margot Robbie som Charlotte
 
Beskrivelse: 
Kærlighedsfilm er uden tvivl blandt de mest masseproducerende genrer på det store lærred, hvilket ofte gør det svært at finde på et koncept, som skiller sig fra de andre. About Time formår at bryde dette gennemsnitlige kvalitetsniveau med en forfriskende ny tilgang til mediet. 
 
About time blu-ray anmeldelse
 
Den unge Tim(Domhnall Gleeson) forsøger at finde sit livs kærlighed, men med en række akavede situationer på bagen mister han så småt modet. Da han fylder 21 fortæller hans far en familiehemmelighed – alle mændene i familien fra en alder af 21 kan rejse tilbage i tiden. Hvad der først virkede til at være en dårlig joke, viser sig at være sandheden, og han har nu mulighed for at finpudse sit liv og finde kærligheden med lidt beskidte tricks – men kan han finde ægte kærlighed på den måde?

Handlingen virker overraskende interessant, da man ikke rigtig har set kærlighedsfilm kreeret på den måde. Denne overnaturlige sci-fi-del skaber en større dybde i strukturen og befrier sig selv fra alle de almindelige klichéer, som så ofte tynger handlingen ned. Tidsrejser har altid været et meget interessant koncept, og man beskæftiger sig med forestillingen ’hvad nu hvis..’ – på den måde holder filmen en fornem balance mellem overnaturlige kræfter og almindelig, jordisk kærlighed. Domhnall Gleeson gør det formidabelt som den unge, akavede dreng, mens Rachel McAdams er godt inde i denne genre med film såsom The Notebook.

Filmen starter fornemt ud med et meget opfindsomt plot, som går i dybden med en række etiske, livslige og kærlighedsmæssige aspekter blandet sammen til et meget veludført plot. Filmen udforsker mange anderledes kroge af kærlighedskonceptet, og man føler lidt, at man ser noget nyt og originalt. På trods af den overnaturlige evne til at rejse tilbage i tiden, beskæftiger filmen sig ikke med det tekniske niveau af denne evne, men fokuserer i stedet på, hvad en ung dreng ville gøre i den givne situation. Det skaber grobund for en masse realistiske tilgange til filmen, mens humoren har frit spil i forhold til skuespillernes interaktioner mellem hinanden.

Den sidste halvdel af filmen virker desværre lidt vag i forhold til den benhårde start, da man som sådan ikke kommer frem til en endelig konklusion, men i stedet blot beskæftiger sig med et udsnit af konceptet. Det fungerer også fint på sin vis, men man kunne godt ønske sig en lidt mere moralepræget eller grundlæggende opsummerende slutning på filmen. Det skal dog alligevel ikke trække det overordnede niveau, da konceptet og den originale idé stadigvæk holder vand det meste af vejen. Handlingen er desuden også præget af solide skuespilpræstationer og nogle morsomme øjeblikke i rejsen mod kærligheden.

Samlet set er About Time en meget anderledes og underholdende kærlighedsfilm, som formår at bryde fri fra klicheerne og i stedet skabe romantik ud fra nye, opfindsomme principper. På trods af en lidt vag slutning er filmen ganske underholdende, og kan klart anbefales til folk, som enten elsker kærlighedsfilm eller blot trænger til at se noget mere opfindsomt på markedet af kærlighedsfilm.
 About time blu-ray anmeldelse
Filmen præsenteres i et MPEG-4 AVC 1080p 2.40:1 aspect ratio, hvilket hiver udgivelsens karakter enormt langt op på den visuelle side. Hele filmen er optaget i meget lyse, klare og ikke mindst realistiske omgivelser og farveskalaen sidder lige i skabet. Der er ikke nogen som helst form for forstyrrelser eller problematikker i billedredigeringen, men i stedet en knivskarp fremstilling af detaljerne. De mest bærende elementer i filmen er uden tvivl de knivskarpe ansigtsdetaljer, hvor man virkelig ser personerne i perfekt High Definition. Man kan tydeligt se dybden i billedet, som kommer til udtryk gennem den forhøjede skarphed på billedredigeringen.  Holdet bag de visuelle aspekter og kameraoptagelserne er gået all in med fokus på flotte vinkler, specielle optagelser og ikke mindst en smidig overgang fra billede til billede. Elementerne i filmen spiller utrolig godt sammen med hinanden og der er virkelig fokus på den realistiske fremstilling af det visuelle aspekt. Samlet set er der faktisk ikke noget negativt at sige om billedsiden.
 
Lyden leveres bl.a. gennem et English DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor, hvilket absolut heller ikke er noget dårligt valg for en film af denne kaliber. Filmen svinger meget mellem dialog og solid underlægningsmusik, og da lydsiden er meget omfattende og ikke mindst uhyre gennemarbejdet, passer lyden perfekt til resten af udgivelsen. Man overraskes nærmest hver gang over, hvor rent og støjfrit et HD-lydspor faktisk er, og det er en sand fornøjelse at lytte til de gennemarbejdede toner og redigeringer. Lyden stemmer desuden overens med lydsiden på den måde, at redigeringen er nøje afstemt med dybden i selve filmen, så selve den realistiske vinkel på handlingen bliver forøget. Samlet set er der heller ikke noget negativt at sige om lydsiden.

På bonusområdet finder man en række gode dokumentarer, som går i dybden med filmens tilblivelse såvel som arbejdet med tidsrejsekonceptet. Derudover kan man få et større indblik i instruktøren Richard Curtis’ liv og en masse sjove bloopers. Samlet set en underholdende bonussektion for en kærlighedsfilm. 


Anmeldelse skrevet den 19 februar 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser