2 guns blu-ray anmeldelse

 
2 guns blu-ray anmeldelse
 
2 guns blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

2 guns blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 2 timer og 3 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Fransk: Dolby Digital 5.1, Italiensk: Dolby Digital 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Fransk, Finsk, Engelsk, Spansk, Italiensk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 13 februar 2014
Distributør: Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action, Komedie

Crew:     
Instruktør: Baltasar Kormákur
Manuskript: Blake Masters
Producere: bl.a. Brandt Andersen og Andrew Cosby

Fotograf: Oliver Wood
Klip: Michael Tronick 
Musik: Clinton Shorter


Skuespiller:
Denzel Washington som Bobby Beans
Mark Wahlberg som Stig
Bill Paxton som Earl
James Marsden som Quince
Paula Patton som Deb
 
Beskrivelse: 
Buddy-cop-filmgenren har haft sin storhedstid i 80’erne hvor f.eks. Mel Gibson og Danny Glover reddede verden som et umage makkerpar. Butch Cassidy & the Sundance Kid, Training Day – kært barn har mange navne, og det har desværre også gjort, at konceptet er blevet brugt til ukendelighed. Nu teamer bøffen Mark Wahlberg op med Denzel Washington i filmen 2 Guns, hvor disse to giganter for alvor skal sætte en stopper for den kriminelle verden – kan konceptet klare endnu en film?
 
2 guns blu-ray anmeldelse
 
Vi følger Bobby Beans(Denzel Washington) og Stig(Mark Wahlberg), som begge pønser på at røve en bank. Banken besidder penge, som ulovligt er blevet indtjent af en af landets førende narkobaroner. Kuppet går som planlagt, men da de begge er undercover fra hver deres organisation, vælter himmel og helvede ned over disse to uheldige fyre. Med 43 millioner dollars på lommen og militæret, CIA og søværnet i hælene på dem, må de gøre alt for at finde frem til bagmanden bag dette episke setup.

Filmen byder på en overraskende god dynamik mellem Mark Wahlberg og Denzel Washington. Wahlberg er virkelig i sit humoristiske es som den kæphøje douchebag, der sætter tingene på plads uden skrupler. Han er cool, afslappet og formår rigtig at levere en præstation, som kommer ham helt naturligt. På den anden side ser vi den kølige, seje Washington, som i gennem tidens løb har defineret sin klassiske rolle som den underspillede bad-ass. Gudskelov er man blevet positivt overrasket over filmens udfald, da konceptet med et umage par som skal redde verden sammen ofte har været et overbrugt virkemiddel, men det fungerer faktisk ganske godt i denne film. Der er en fantastisk kemi mellem dem og deres skuespil virker forfriskende. Filmen formår desuden at tage pis på sig selv, og går ikke så meget op i at være en prætentiøs actionfilm.

Handlingen er simpelthen et soleklart eksempel på en situation, hvor man ikke kunne være mere ude at skide. Den fortæller en meget dybdegående historie om korruption i alle afskygninger, og giver en gennemtænkt handling hele vejen i gennem. I starten af filmen har man lidt problemer med at sætte det hele sammen til en større forståelse, men filmen indhenter hurtigt sit tempo og brudstykkerne falder så småt på plads kort inde i handlingen. Det ender med at være en solid action-thriller, som balancerer fornemt mellem en sortkomisk humor og drønfed action med flotte, visuelle effekter. Komikken kommer fra de sprudlende dialoger fra de to hovedroller, som leverer en masse solide one-liners og masser af drengerøvshumor. Action-delen kommer fra den nøje sammenstrikkede plot, som dykker direkte ned i den korrupte samfundssuppe.

Meget af filmens underholdningsniveau kommer fra stjernernes attituder og præstationer, men filmen rummer også en tempofyldt eskalering i handlingens udvikling. Visse anmeldere sablede den ned, fordi de mente, at filmen blot sprang ting i luften, fordi folkene bag ikke vidste, hvad de ellers skulle lave med det. Min mening er direkte i den modsatte ende, da der sådan set kun er tre reelle eksplosioner i filmen, mens resten af plottet beskæftiger sig med solid karakterdannelse og fede twists. Samlet set er 2 Guns den drengerøvsfilm, man havde forventet og håbet på. Skuespillerne leverer en pragtpræstation, handlingen er sprængfarlig, og filmen i sig selv passer perfekt til en aften med drengene.
 2 guns blu-ray anmeldelse
Billedet præsenteres i et MPEG-4 AVC 1080p 2.40:1 aspect ratio, hvilket er den eneste vej frem for så teknisk en film som denne. Mange af scenerne kræver uhyre meget koreografi – ikke blot hos skuespillerne, men også i scenerne, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Der er en ufattelig flot dybde i billedet, som virkelig giver det rette udseende af helheden. Detaljerne er mest veludførte på ansigtstrækkene og ikke mindst de knivskarpe farveopsætninger hele filmen i gennem. Kontrasterne er dybdegående og billedredigeringen er uhyre professionel, hvilket i sidste ende giver en formidabel sammensætning uden nogen som helst tekniske fejl. Samlet set er billedsiden helt eminent. 
 
Der er en utrolig god dybde i lyden med ekstra meget fokus på surroundsound og dybe baslyde. Desuden er der ikke den mindste anelse af interferens eller forstyrrelser på strukturen, men i stedet en glasklar og djævelsk godt redigeret lydside. Lyden gør hele filmen mere intens og åbner op for hele universet hjemme i stuen. Desuden er underlægningsmusikken i kombination med den utroligt skarpe redigering en fantastisk fornøjelse for ørerne, da det virkelig giver et boost af spænding til den samlede helhed. Lydsiden er en af de bedste, som undertegnede længe har set, og der er slet ikke noget negativt at sige om hverken billed- eller lydsiden.

På bonusområdet finder man det sædvanlige kommentarspor med instruktøren og produceren, og derudover finder man nogle sjove, interessante slettede eller forlængede scener. Som det sidste kan man se en lille dokumentar, som går i dybden med selve tilblivelsen af filmen. Der er ikke voldsomt meget ekstraunderholdning, men nok til at afrunde udgivelsen med stil.


Anmeldelse skrevet den 17 februar 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser