Flyvemaskiner blu-ray anmeldelse

 
Flyvemaskiner blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Flyvemaskiner blu-ray anmeldelse Biojensen Anbefaler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 time og  28 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1 English
DTS 5,1 Dansk, Norsk, Svensk, Finsk og Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 6. februar 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Animeret.

Crew:
Instruktør: Klay Hall
Manuskript: Jeffrey M. Howard, John Lasseter, Klay Hall
Producere: Traci Balthazor
Tony Cosanella ... associate producer
John Lasseter ... executive producer
Kip Lewis ... associate producer
Klip: Jeremy Milton
Musik: Mark Mancina

Skuespiller som ligger stemmer til den Engelske udgave:
Dane Cook som Dusty Crophopper 
Stacy Keach som Skipper
Brad Garrett som Chug
Teri Hatcher som Dottie
Julia Louis-Dreyfus som Rochelle
Priyanka Chopra som Ishani
John Cleese som Bulldog
Cedric the Entertainer som Leadbottom
Roger Craig Smith som Ripslinger
Anthony Edwards som Echo
Val Kilmer som Bravo

Beskrivelse: 
Flyvemaskinen Dusty keder sig. Han keder sig endda rigtig meget. Han sprøjter afgrøder i den amerikanske midt-vest, hvor markerne strækker sig længere end øjet rækker – og det er kedeligt. Man må aldrig flyve for stærkt, lave tricks eller skræmme byens andre indbyggere med lavtflyvende fjollerier. En dag får Dusty muligheden for at deltage i en konkurrence, hvor de hurtigste flyvere skal flyve rundt om jorden på tid. Dusty søger derfor hjælp hos den pensionerede Skipper, der sammen med Dustys andre venner sætter en plan i gang. Dusty skal vinde den store konkurrence og blive berømt. Men kan Dusty flyve lige så hurtigt, som de hurtigste flyvere i verden og kan han overvinde sin højdeskræk?
 
Flyvemaskiner blu-ray anmeldelse
@Disney
 
Pixar har mange år på bagen. Er man i min alder (eller bare lidt yngre) vil man kunne huske Jakob Stegelmans begejstring på Troldspejlet, så snart John Lasseter og hans folk, havde en ny lille genistreg klar til fremvisning. De små film blev til via computere og i 1986, hvor Pixar for første gang så dagens lys, var den slags helt utænkeligt. Kunne man virkelig lave en kortfilm på en computer alene? Lasseter og hans folk, som oprindeligt kom fra Lucas Studios, viste hurtigt at alting var muligt og knap ti år efter firmaets spæde start, kunne man præsentere Toy Story for folket. En film der var så banebrydende og så uendelig flot, at selv de mest hårdnakkede elskere af traditionelle tegnefilm måtte bøje sig i støvet. I mellemtiden er Pixar blevet spist af store Disney, som allerede var en del af hele distributionen af Pixars film. Det betød at Pixar blev langt mere kommerciel og snart var det lille firma fra det nordlige Californien en af de største og vigtigste spillere på markedet for animerede film. 
 
Flyvemaskiner var oprindeligt ment som en slags spin-off på succesen med de to Cars film. Der blev planlagt tre film, der som en slags trilogi, skulle erobre hjemmevideomarkedet med nye og anderledes film baseret på det sjove Cars univers. Derfor blev Pixar heller ikke involveret, men i stedet blev filmene overdraget til DisneyToon, der med John Lasseter som forfatter fik opgaven, der hurtigt viste sig, at være en langt bedre idé end først antaget. Man var derfor ikke langt inde i produktionen, før planerne ændrede sig. Filmene forblev en del af DisneyToon, men blev gearet op (ved hjælp af Pixars folk) til at kunne gøre sig i biograferne og ikke bare til hjemmebiomarkedet. Det skulle vise sig, at være en rigtig god idé for Flyvemaskiner tjente sig ind mere end fire gange i de amerikanske biografer alene.

Filmen bærer dog præg af, at man ikke helt havde regnet med, at det var en biograffilm, som man havde kastet sig ud i. Enkelte scener virker konstruerede for at strække historien – og man tænker lidt at pågældende scener havde været sjove som små kortfilm, men ikke nødvendigvis passer ind i selve historien. Flyvemaskiner er dog god underholdning hele vejen igennem. Det er svært ikke at kalde Dusty for Lynet McQueen – og filmen har skam også sin egen Bumle, så alt er meget letgenkendeligt for fans af Cars filmene. Animationerne er flotte, farverige og polerede – til et sådan niveau, at man har svært ved at tro, at Pixar folkene ikke har haft meget mere med Flyvemaskiner at gøre end Disney vil være ved. Det skal man nu ikke være ked af, for de flotte billeder giver børn og barnlige sjæle en vild fornemmelse af fart, når Dusty suser under og over skyerne – og man skal virkelig være en gammel og sur anmelder, for at ikke kunne lide denne første af tre film om Flyvemaskiner, hvor den næste Planes: Fire & Rescue allerede har premiere senere i år.
 
Flyvemaskiner blu-ray anmeldelse
@Disney

Flyvemaskiner er ny animationsfilm skabt på computere. Det kan derfor være svært at finde noget som helst at klage over, når man kigger på det polerede og smukke billede, der går fra en smuk scene til den næste. Man kan måske påstå, at det hele bliver en smule sterilt med disse computerskabte animationer, men det er så absolut en smagssag. Personligt får jeg hurtigt nok af de overpolerede billeder, men det skal ikke holde Flyvemaskiner fra den allerfineste karakter.

Hvem elsker ikke Disney Enhanced High Definition Picture and Sound? Med et billede i topklasse, så er det jo bare at fyre op under sin receiver og glæde sig over den High Definition Sound, som coveret til filmen blærer sig med. Men hør hov. Lyd i HD er kun forbeholdt originalsproget, så DTS 5.1 på dansk er igen dagens ret fra Disney. Det er lidt som at tygge i en skosål, når det engelsktalende folk for engelsk bøf, men ikke desto mindre er lyden nu glimrende – også selv om vi må nøjes med flade effekter i seks højtalere. 

Mød Racerne
Klays Flyveplan
Franz Sang
Top Ti Fly
Mickey Mouse i Triumf-croissanten
Slettede Scener

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 14 februar 2014.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser