Dexter sæson 7 blu-ray anmeldelse

 
Dexter sæson 7 blu-ray anmeldelse

Dexter sæson 7 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Dexter sæson 7 blu-ray anmeldelse
Biojensen Topkarakter




















Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 671 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 1.78: High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 9. januar 2014
Distributør:
FOX-Paramount
Antal disk: 4  = Blu-ray

Genre: Thriller, komedie, spænding.

Instruktør: 
John Dahl
Steve Shill
Keith Gordon
Marcus Siega
Ernest R. Dickerson
Michael Cuesta
Romeo Tirone
Tony Goldwyn

Skuespiller:
Michael C. Hall som Dexter Morgan
Jennifer Carpenter som Debra Morgan
David Zayas som Angel Batista
James Remar som Harry Morgan
C.S. Lee som Vince Masuka
Lauren Vélez som Maria LaGuerta
Desmond Harrington som Joseph Quinn
John Lithgow som Arthur Mitchell
Josh Cooke som Louis Green
Aimee Garcia som Jamie Batista
Yvonne Strahovski som Hannah McKay
Jason Gedrick som George Novikov
Ray Stevenson som Isaak Sirko

Beskrivelse: 
Efter Dexters fatale fejl hvor han har sjusket i lang tid, da kommer Debra ind af døren i det øjeblik hvor han slår Travis ihjel. Dexter er før blevet opdaget, men dem har Dexter slået ihjel. Men kan Dexter slå hans egen søster ihjel eller hvad skal han gøre i denne frygtelige situation. Debra er forståeligt nok helt ude af den da det går op for hende at hendes egen bror lige har slået en mand ihjel. Godt nok var det Travis som har slået rigtig mange mennesker ihjel på de grusomste måder, men i Debras og de fleste andres verden skal dette foregå i en retssal om man er skyldig eller ej. Men sådan foregår det langt fra i Dexters verden.
 
Debra er for nyligt blevet forfremmet til chef for drabsafdelingen og det til stor ærgrelse for LaGuerta. Hun mener ikke at hun var den rette til jobbet, så hun gør alt for at Debra skal fejle, men en dag får hun brug for hendes hjælp da LaGuerta begynder at tro det er en insider der har slået Travis ihjel. Ud over Dexters uoverskuelige problemer har han Louis Greene på nakken efter han kritiserede hans computerspil som han havde brugt flere år på at lave. Og som om det ikke er nok så bliver den russiske mafia også indblandet i Dexters liv, så Dexter har mere end rigeligt at se til.
 
Dexter sæson 7 blu-ray anmeldelse
 
Så skete det der ikke måtte ske. Efter 6 sæsoner bliver vores kære og elskede serie morder opdaget i at slå et uhyre af et menneske ihjel. Men uanset hvor farlig og brutal Travis var så er det jo meningen at Dexters hemmelige identitet som seriemorder, ja, netop skal holdes hemmelig. Der er kun en eneste der har overlevet mødet med Dexter mørke passager som han kalder det. Det var pigen Lumen som var blevet voldtaget og forsøgt slået ihjel, og Dexter hjalp hende med at få hævn. Men nu ved hans søster det også og det sætter Dexter i et kæmpe dilemma, for spørgsmålet er jo om hans følelser for Debra er så store at han ikke kan slå hende ihjel eller han gør det for at holde hans hemmelighed intakt.
 
Hvis man har set alle sæsoner har man nok lagt mærke til at Dexter altid slår ihjel i det samme tøj og har hans faste ritualer. Det mindsker at han lægger spor til politiet og hans kollegaer. Dexter er skizofren og har psykopatiske træk, men eftersom han har lært med tiden at elske, så elsker os seere også Dexter selvom han er så syg at han burde spærres inde på den lukkede afdeling resten af hans liv. Dexter der spilles af Michael C. Hall spiller rollen så intens og gennemført og samspillet mellem ham og hans afdøde far som spilles af James Remar er intet mindre en perfekt udført. Så man kan ikke andet end at elske Dexter og man må jo sige at det er lidt af en bedrift at elske en mand der har slået tæt på 100 mennesker ihjel.
 
Dexters kollegaer er også med til at holde serien på kogepunktet afsnit efter afsnit, og især forholdet mellem Quinn og Batista har sin egen lille historie her i sæson 7. Vince Masuka der spiller Dexters kollega leverer altid varen som den fjollede og perverse fyr der bare altid er underlig. Desværre er der i sæson 7 tydelige fejl i afsnittene. Det er dog små fejl som de klassiske med en bule i bilen og sekundet efter er bulen væk, men når der er så mange af dem så sidder man og bliver en smule irriteret over at de ikke har gjort et bedre stykke arbejde. Men det rører ikke ved at Dexter bare bliver ved sæson efter sæson med at imponerer, så derfor får sæson 7 også topkarakter.
 
Dexter sæson 7 blu-ray anmeldelse

Der er overhovedet intet at komme efter hvad billede kvaliteten angår. Det er krystal klart og ethvert ansigts udtryk er at se. Skægstubbene, sveden i panden og blodet der flyder er knivskarpt. Havde alle film været som denne her ville det være en ren fornøjelse. Som altid er hver en detalje fremhævet og billedredigeringen er sublim veludført. I de helt mørke scener bliver det dog lidt mudret nogle gange, men det er bagateller i en ellers perfekt udført udgave. 

Nu er Dexter ikke en serie med voldsomme eksplosioner og generelt vilde surround scener, men det er heller ikke meningen. Til gengæld er lyden krystal klar og man hører ting i surround kanalerne som man ikke hører på en dvd skive. På kontoret er der små lyde som der nu er i et kontor miljø og det gør det hele meget mere virkeligt når det er på Blu-Ray. Dialogen er krystal klar og man misser ikke et eneste ord der bliver sagt i denne serie. Subben hører man ikke meget til, men når der er brug for den leverer den det som der skal til. Som på billede siden er lyd redigeringen lige så god og er med til at gøre serien det mere spændende når det hele er klippet til som det skal være. 

Behind Episodes
Dissection a scene: The mighty pen
Becoming Ray Speltzer
Writers Roundtable
Select scene commentaries by Jennifer

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet den 28 januar 2014.

Tilbage til
Blu-ray Serie anmeldelser