Anmeldelse: Dexter sæson 5

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Skuespiller:
Michael C. Hall som Dexter Morgan
Jennifer Carpenter som Debra Morgan
David Zayas som Angel Bastia
James Remar som Harry Morgan
C.S. Lee som Vince Masuka
Lauren Vélez som Maria LaGuerta
Desmond Harrington som Joseph Quinn
Geoff Pierson som Tom Matthew 
John Lithgow som Arthur Mitchell
Courtney Ford som Christine Hill

Instruktør:
John Dahl
Steve Shill
Keith Gordon
Marcus Siega
Ernest R. Dickerson
Michael Cuesta
Romeo Tirone
Tony Goldwyn
 
Beskrivelse: 
Efter Dexter har mistet hans kone Rita der blev brutalt myrdet i sit eget badekar, er Dexter gået helt ned. Han er i chok og har fortalt betjentene der fandt hende at det er ham der har gjort det. Det sætter Dexter i en dårlig situation og FBI og især Quinn er sikker på at Dexter er skyldig. Hans søster Debra tvivler ikke et sekund på Dexters uskyld, men da Dexter opfører sig ekstremt underlig kan tvivlen komme enhver tilgode.
 
Dexter er nu blevet alenefar til Ritas to børn og hans egen søn som stadig er så lille at han ikke ved noget. De to ældste børn flytter hjem til bedsteforældrene da især pigen ikke kan tilgive Dexter for ikke at have beskyttet hendes mor. Men som alenefar er det svært at passe sin hobby som serie morder. 67 mennesker har Dexter på samvittigheden men han er ikke parat til at stoppe endnu, så han går igang med at finde en barnepige der kan tage sig af den mindste mens Dexter kan fortsætte hans hobby.
 
FBI har fået sagen, men det holder ikke hans kollegaer tilbage da de vil gøre alt for at hjælpe Dexter, ihvertfald de fleste af kollegaerne. Debbie er sikker på at det er Triniti morderen der har slået hende ihjel og er fast besluttet på at gøre alt for at fange ham da det også er blevet personligt for hende, men hun ved jo ikke at hun jagter manden Dexter for længst har slået ihjel. Alt imens er Dexter igen på jagt efter nye ofre, men denne gang kommer hans samvittighed på en stor prøve og det kan ende med at koste ham friheden.
 
Dexter sæson 5 Netflix anmeldelse
 
Anmeldelse:
Hvor rigtig mange serier bliver dårligere og dårligere jo længere de kommer da bliver Dexter sæson efter sæson ved med at blive mere og mere spændende, og det er sæson 5 så sandelig også. Til tider sidder undertegnede helt ude på kanten af stolen og jeg tager mig selv i at sidde og råbe ind i skærmen til Dexter at nu skal han skynde sig væk. Ja, tænk at sidde og heppe på en seriemorder der har slået næsten 70 mennesker ihjel. Men vi ved jo efterhånden godt at Dexter kun slår de onde ihjel og det er med til at gøre serien så hamrende spændende.

En serie bliver jo ikke så god uden rigtig gode skuespillere og det har Dexter også. De lever sig alle ind i deres roller og den er både alvorlig, sjov og med en meget sort humor, men det er jo på samme tid også en tragisk historie der bliver fortalt og det klarer skuespillerne rigtig godt at få til at passe sammen. Dexter taler stadig med ham selv og hans far som kun Dexter selv og "vi" kan se og det fungere upåklageligt.
 
Vi får også at se Dexters kærlige side af ham selv, for nu er han pludselig enlig far til hans lille søn og Dexter har besluttet sig for at være der for ham hele hans liv. Det gør Dexter skal passe ekstra meget på, og ikke nok med det så møder Dexter endnu en der kommer til at kende til hans dybe hemmelighed og også der får Dexter en følelse af omsorg for en anden person og det er man ikke vant til at se. Sæson 5 af Dexter er helt klart en af de bedste sæsoner og derfor får den også topkarakter.


Anmeldelse skrevet 12 januar 2014.