Anmeldelse: Following sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Skuespiller:
Kevin Bacon som Ryan Hardy
James Purefoy som Joe Carroll
Natelie Zea som Claire Matthews
Annie Parker som Debra Parker
Valorie Curry som Emma Hill
Nico Tortorella som Jacob Wells
Kyle Catlett som Joey Matthews
 
Beskrivelse: 
Ryan Hardy er tidligere FBI agent, men er stoppet efter han blev forsøgt myrdet 9 år tidligere. Ryan kom lidt for tæt på forfatteren Joe Carroll som på dette tidspunkt var lærer og en forholdsvis helt almindelig og sympatisk ægtemand. Han viste sig dog at være en psykopatisk serie morder der slog 14 unge teenage piger brutalt ihjel. Ryan Hardy var lige i hælene på ham og nåede også at redde den sidste pige fra at blive brutal myrdet, men det har sat så dybe spor i Ryan at han valgte at stoppe karrieren og er endt som alkoholiker.

Joe Carroll sidder nu bag lås og slå men det er kun et spørgsmål om tid før han bryder ud igen da han har fået så mange personer til at se op til ham og han har hjernevasket dem så meget at de vil gøre alt for ham. Ikke nok med det så har han også besluttet at gøre Ryan's liv til en sandt helvede. Ryan havde en kort affære med Joe's kone Claire for 8 år siden, og selvom de på dette tidspunkt var gået fra hinanden skal Ryan opleve hans værste mareridt inden han skal myrdes. FBI får brug for Ryans hjælp da han ved stort set alt om Joe, men med så mange følgere som Joe har fået og at de dermed også vil dø for hans personlige sag gør det meget svært for Ryan og FBI.

Joe Carroll har samlet en masse andre mordere, røvere, tyve og andre kriminelle og ikke ret mange af dem kender hinanden, så de kan ikke sladre om hinanden hvis de bliver fanget. Joe Carroll har lavet en sekt hvor alle disse hjernevaskede personer planlægger det største angreb på Ryan og FBI og ikke engang FBI kan stole på folk i egne rækker. Joe har Roderick der står for alt udenfor fængslet og han er lige så stor en psykopat som resten af sektens medlemmer og da de får kidnappet Claires søn overtager Ryan Hardy roret og tager kampen op mod Joe Carroll og hans sekt medlemmer.
 
Following sæson 1 anmeldelse
 
Anmeldelse:
James Purefoy har hovedrollen i denne spændende og intense serie om seriemorderen Joe Carroll. Det var nu ikke lige ham der kom først frem hvis jeg skulle finde en skuespiller der skulle spille rollen som den psykopatiske seriemorder. Men efter nogle afsnit så ender han med at være et godt valg alligevel da han spiller rollen rigtig godt. Han virker både sympatisk på den ene side og man forstår godt at han kan manipulere med sektens medlemmer da de i forvejen er meget skrøbelige. På den anden side kan han spille total kold og kynisk og han tænder ligefrem på at slå folk ihjel.

Kevin Bacon spiller som altid hans roller perfekte og i The Following er der ingen undtagelse. Det er ham der holder serien på kogepunktet og man kan virkelig føle hans smerte ved at se på hans fantastiske præstation. Der er faktisk en del kendte skuespillere med i serien og det gør bare at det hele bliver lidt bedre. Der er mange opfindsomme måder at gøre os seere forskrækket på og ligeså forarget også.

Om det i det hele taget ville kunne lade sig gøre i virkeligheden er der nok ikke nogen der er i tvivl om at det ikke kan. Der er så mange små detaljer der skal passe sammen og det vil bare ikke kunne lade sig gøre. Men dette er jo også fuldstændig lige meget da det er film og denne serie holder seeren klistret til skærmen afsnit efter afsnit. De mange måder som folk bliver slået ihjel på og i det hele taget katten efter musen jagten som Ryan og Joe har gang i er det virkelig underholdende. Slutningen er der delte meninger om, men en sæson 2 er heldigvis undervejs.


Anmeldelse skrevet december 2013. 

Tilbage til Serie anmeldelser