Tarzan blu-ray anmeldelse

 
Tarzan blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

 
Tarzan blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 88 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1: dansk, svensk, norsk, finsk, engelsk, russisk
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk, engelsk, russisk
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080P

Blu-ray udgivelsesdato: 3. oktober
2013
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Tegnefilm

Beskrivelse: 
Et uvejr på havet. Et skibbrud med kun en overlevende. En lille baby der bliver reddet fra en sulten leopard af en gorillamoder, der netop har mistet sit barn. Hun trodser hele sin flok og opdrager det lille menneskebarn – og kalder ham Tarzan. Den lille dreng er ikke som de andre gorillaer, men det skal snart vise sig, at et stærkt menneske kan være lige så vigtig som en stærk gorilla. En ekspedition med en dyreglad professor og hans yndige datter Jane ankommer til junglen, så de kan lære mere om gorillaernes liv og hverdag. Med sig har de den onde Clayton, der har en helt anden agenda. Han vil nemlig fange gorillaer og sælge til zoologiske haver i Europa. Tarzan og hans venner – elefanten Tantor og den drengede gorillapige Terk, kommer snart på store udfordringer. Kan de overvinde Clayton og kan Tarzan modstå splittelsen mellem junglen og de mennesker, der ligner ham meget mere end den familie, som han allerede har og kender.
 
Tarzan blu-ray anmeldelse
@Disney
 
Efter succeser som Den Lille Havfrue og Aladdin var Disneys renæssance ved at fuse ud. Film som Mulan og Herkules havde gjort det fint, men klarede sig langt dårligere end historierne om Ariel og gavtyven Aladdin. Derfor satte Disney alle sejl og kastede 150 millioner dollars efter en animeret filmatisering af Edgar Rice Burroughs fantastiske bog Tarzan og aberne, der allerede var blevet filmatiseret til hudløshed. Ingen klassisk historie var for lille for Disney, der ville sætte deres årlige brand, klassikeren, på plads i historien som vinterens vigtigste børnefilm. Tarzan skuffede ikke og ramte biografernes førsteplads som en lian-svingende tornado.

Lad det være sagt med det samme. Historien om junglens konge ER og bliver en fantastisk en af slagsen. Den indeholder alt fra humor og spænding til menneskets dilemmaer omkring respekt og forståelse for hinanden. Kombineret med Phil Collins’ vel nok sidste album af storslåede hits, er der svært ikke at kunne lide Tarzans stormfulde færd gennem junglen. Den har sine skønhedsfejl og bliver til tider en tand for sød – men Disney forstår at skrue op og ned for charmen, når det er nødvendigt og her redder Tarzan (ligesom sine forgængere) en del point hjem. Det er nemlig et charmerende gensyn med den figur, der af mange bedst kan huskes fra de gamle Johnny Weissmüller film, hvor junglens konge røg ud alskens problemer, der strakte sig over flere af Rice Burroughs bøger om den hårløse gorillamand, der altid overvinder dyrenes fjender.

Har man børn er Tarzan en absolut vinder. Filmens historie taber aldrig fart og de 88 minutter er en sjov og underholdende rutsjebanetur for børn og voksne i alle aldre. Holder børnene af Disney klassikere i forvejen er indkøbet af denne film en no-brainer, hvorimod jeg personligt ville vælge Havfruen eller Aladdin, hvis det er første introduktion ind i Disneys renæssance.
 
Tarzan blu-ray anmeldelse
@Disney

Tarzan er fra 1999 og det kan man faktisk godt se. Den er pæn og nydelig og der er pillet ganske lidt ved farverne på denne bluray. Animationerne er smukke, flydende og ganske fornuftige – selv om det naturligvis ikke tåler sammenligning med Pixars noget mere polerede animationer. Har man filmen på dvd og er i tvivl om hvorvidt en opgradering er pengene værd, så kan man roligt opgradere på billedet alene.

Af fare for at lyde som en ødelagt plade, så er problemstillingen den samme, som med alle andre Disney klassikere. Vi bliver igen spist af med et soundtrack i DD 5.1….men hov – det gør det engelsktalende publikum sørme også?!?! Jeg skal ikke kunne sige hvorfor, der ikke findes et HD spor på engelsk, når filmen har kostet 150 millioner at lave, men et gæt må være, at filmen ikke er udkommet på Bluray i USA – og derfor er sparet væk. Den lyd vi har er til gengæld helt fin. De danske stemmer er sjove – selv om Sidse Babett-Knudsens stemme er en smule irriterende gennem hele filmen. Jeg foretrækker personligt den engelske udgave, hvor stemmerne er lidt bedre afstemt, men kan man leve med ovennævnte skuespillerindes skurrende stemme, så er det danske spor absolut ikke at foragte.
 
• Slettet scene: Alternativ indledning
• Musikvideo: “You’ll Be In My Heart”
• DisneyPedia: At leve i junglen

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 8 oktober 2013.